Despre dictionarele limbii romane: DEX, DOOM si Gramatica limbii romane

Sunt de parere ca dincolo de toate artificiile pe care se bazeaza in ziua de astazi societatea, ca este foarte important cu ce ne imbracam, de la ce firma si cati bani am dat pe X articol, mai presus de toate trebuie sa stim sa vorbim!
Degeaba avem nu stiu ce haine, sau masina daca atunci cand incepem sa vorbim nu avem nicio idee despre gramatica limbii romane.
Asadar este extrem de important sa avem in biblioteca dictionarele limbii romane, DEX-ul, DOOM-ul si Gramatica limbii romane.


  Despre dex v-am mai vorbit si intr-un articol trecut, si eu mi l-am dorit mult asa ca am profitat de reducerea celor de la Univers Enciclopedic. Este o noua editie, aparuta in 2016, revazuta si adaugita a dictionarului explicativ roman. Acest dictionar contine peste 67.000 de cuvinte: cele mai uzate in limba romana contemporana si in operele literare clasice, un numar mare de regionalisme, arhaisme si neologisme precum si termeni si unitati frazeologice noi apartinand unor domenii de actualitate: informatica, finante, drept, religie, mass-media. 
     Pentru dex pret ul este super avantajos.
 DOOM-ul ( Dictionarul Ortografic Ortoepic si Morfologic al limbii romane ) este si el necesar in biblioteca noastra. Noua varianta este ravazuta si adaugita a DOOM-ului aparut in 1982. Contine peste 62.000 de cuvinte, cu 25.000 mai mult decat prima editie. Dictionarul este destinat tututor celor care vor sa se exprime corect in scris si oral si sa contribuie la cultivarea limbii romane si sa o studieze. Doom dex doua volume extrem de necesare pentru noi!
Gramatica de baza a limbii romane ar trebui sa fie alaturi de DEX si DOOM in biblioteca. Aceasta este editia a doua, autorii au completat si explicat pasaje ale primei editii. Elaborata sub indrumarea Academiei Romane, gramatica de baza a limbii romane raspunde solicitarii de a realiza o lucrare mai simpla ca organizare si mai redusa ca dimensiuni, incluzand toate datele esentiale pentru intelegerea structurii si a functionarii de ansamblu a limbii romane.
 Reducerea substantiala de pe Univers Enciclopedic, de 50% face ca achizitia celor 3 volume sa fie o adevarata afacere. Daca pana acum nu ati avut cele 3 volume, acum este timpul sa plasati o comanda. Sunt foarte importante in orice biblioteca, pentru noi ca persoane, chiar daca serviciul pe care il avem nu ni-l solicita, intotdeauna un om care vorbeste corect gramatical si isi cunoaste foarte bine limba va fi sustinut de cei din jur. In plus cele 3 volume pot fi date din generatie in generatie, pentru a se bucura si copiii, nepotii si chiar stranepotii.

 

 

Voi aveti cele 3 volume in biblioteca?
Share daca iti place...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Barbieru Cristina

10 Comments

  1. De acord, orcine trebuie sa le aiba in biblioteca. Ne completeaza stilul vestimentar si sunt foarte importante

  2. foarte utile pentru orice casa, mai ales cele in care sunt si copii, trebuie sa-i obisnuim cu folosirea acestor carti atat de importante

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.