Reduceri de 50% la cartile Univers GOLD de pe Univers Enciclopedic

     Dictionarul explicativ al limbii romane a fost si inca este una din cele mai cautate si cumparate carti de la noi din tara. Ma bucur tare mult sa stiu ca romanii, mai presus de toate vor sa fie oameni invatati si sa cunoasca foarte bine cuvintele si explicatia acestora.
     De mult imi doresc sa comand si eu acest dictionar explicativ insa din diverse motive mereu am amanat sau am pus altceva pe lista de prioritati. Mare greseala am facut, acum insa situatia s-a schimbat, am nevoie de aceasta carte iar reducerea de 50%  la toate cartile Univers GOLD de pe Univers Enciclopedic m-a facut sa plasez o comanda iar una dintre carti a fost acest dictionar explicativ roman. Are o mega reducere, de la 124 de lei acum am achizitionat-o cu doar 62 lei! Am cumpararat o carte de care aveam mare nevoie si in acelasi timp am facut si o super economie.

     O sa va spun cate ceva despre noua varianta a DEX-ului. Este o noua editie, aparuta in 2016, revazuta si adaugita a dictionarului explicativ roman, elaborat de un grup de cercetatori de la Institutul de Lingvistica ” Iorgu Iordan- Al. Rosetti „, aparuta sub sustinerea Academiei Romane si reprezinta punerea de acord a editiei anterioare cu noile norme ortografice, ortoepice si de punctuatie a limbii romane. Acest dictionar contine peste 67.000 de cuvinte: cele mai uzate in limba romana contemporana si in operele literare clasice, un numar mare de regionalisme, arhaisme si neologisme precum si termeni si unitati frazeologice noi apartinand unor domenii de actualitate: informatica, finante, drept, religie, mass-media. Desi nu este un dictionar etimologic propriu zis, acesta indica si originea cuvintelor.
     Fiindca am 3 ani de cand mi-am deschis blogul, imi doresc sa evoluez si pentru acest lucru trebuie sa cunosc cat mai bine limba romana si explicatia cuvintelor, pentru a nu face greseli attunci cand ma exprim. Si din curiozitate am cautat semnificatia cuvantului blog in DEX.
     BLOG- (termen din informatica): prescurtare de la WEB LOG(blog). Blog este o pagina de web care slujeste la publicarea pe internet a unor date specifice unui domeniu restrans. De cele mai multe ori, blog-ul reprezinta stilul autorului acestuia.
     BLOG, bloguri- jurnal online – pagina web frecvent actualizata, cu informatii afisate in ordine invers cronologica, care contine eventual si linkuri cu/catre pagini interesante de pe internet.









Voi aveti noul DEX in biblioteca?
Share daca iti place...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Barbieru Cristina

14 Comments

  1. Pentru cine este interesat reducerile sunt binevenite.Eu am dictionarul inca din copilarie si mi-a prins tare bine ,pe vremea mea nu era internetul sa ma interesez de un cuvant anume cand nu stiam semnificatia.

  2. DEXul nu este util dar cand avem copii, avem de invatat mii de cuvite noi chiar si ca adulti pentru un vocabular cat mai vast

  3. am o editie mai veche a dexului, insa nu cred ca s-a modificat mult… poate sa fi introdus cateva cuvinte, mai ales neologisme

  4. regasim si pe net cuvintele, insa unde mai e placerea de a deschide o carte si a rasfoii paginile? eu una nu pot sa renunt la acest obicei atat de placut

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.