Credințe și superstiții ale inelului de logodnă

În mai multe culturi, una dintre cele mai frumoase dovezi de iubire este inelul de logodnă, un simbol al perfecțiunii, al infinitului, al eternității, al uniunii dintre doi oameni.

Se pare că inițiatorul acestei tradiții a fost Papa Nicolae I, în anul 860 î. Hr., iar cel care a dat startul obiceiului de a oferi inele incrustate cu diamante este arhiducele Maximilian care i-a oferit Mariei de Burgundia o astfel de bijuterie în anul 1477.

În jurul gestului de a oferi un inel pentru a face o cerere oficială în căsătorie au luat naștere o serie de superstiții.

Apoi, au început să devină tot mai populare inele de logodnă care erau incrustate cu diamante, rubine, safire sau alte pietre prețioase.

Superstiții în cadrul ceremonialului de logodnă

Se spune că luminile pe care fațetele diamantului le reflectă au darul de a proteja cuplul de spiritele malefice.

De asemenea, există credința conform căreia pierderea inelului de logodnă aduce ghinion cuplului, iar dacă o altă femeie în afară de posesoarea lui îl va proba, acest lucru poate însemna că îi va fura iubitul.

O altă superstiție spune că această bijuterie nu trebuie scoasă niciodată cu totul de pe degetul miresei, iar trecerea pe un deget pe altul se poate face prin așezarea buricelor inelarelor cap la cap.

În trecut, dacă un bărbat dorea să rupă logodna, era obligat să-i plătească despăgubiri femeii, așadar, inelul servea drept garanție, în cele mai multe cazuri. Dacă logodna se rupea, atunci partenera sa păstra inelul.

În zilele noastre, femeia trebuie să înapoieze inelul, dacă ceremonia de căsătorie nu va mai avea loc. De altfel, există credința conform căreia, dacă aceasta va purta inelul după ruperea logodnei, femeia va fi urmărită de blesteme.

O altă superstiție se referă la cumpărarea inelelor de logodnă care nu trebuie realizată în aceeași zi cu verighetele de nuntă, deoarece cuplul va avea ghinion în căsnicie.

Există o altă credință care spune că în momentul în care mirele sosește să ia mireasa, ea ar trebui să-l privească prin cercul inelului de logodnă. Se spune că starea de spirit în care se va afla mirele la momentul respectiv va coincide cu cea pe care o va avea pe parcursul căsniciei, astfel încât dacă va fi binedispus sau trist așa se va simți tot timpul în viața conjugală.

De unde pot cumpăra inelul de logodnă?

Deși oamenii se raportează diferit în funcție de mai mulți factori precum cultura, rasa, religia, etnia ș.a.m.d., un simbol comun al iubirii pentru mai multe culturi rămâne inelul de logodnă.

Dacă dorești să o ceri în căsătorie, totodată oferindu-i o dovadă necontestată a iubirii tale, alege un inel deosebit cu diamant din colecția prezentată pe e-ring.ro. Aici poți găsi bijuterii de o calitate superioară la prețuri accesibile.

Dacă vrei un model customizat, poți lua legătura cu unul dintre reprezentanții E-ring și îi poți prezenta o schiță a modului în care vrei să arate inelul pe care i-l vei dărui iubitei tale. În mai puțin de 21 de zile vei primi o prezentare 3D a bijuteriei, iar după finalizarea designului personalizat vei primi produsul finit așa cum ți l-ai imaginat.

Share daca iti place...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Barbieru Cristina

24 Comments

  1. Eu prefer sa nu cred in superstitii pentru ca asa este cel mai bine, gandesc intotdeauna pozitiv. Am avut norocul si deja am fost ceruta..am primit inelul de logodna si sunt foarte fericita. ?❤️❤️

  2. pai… nu-mi dau seama cum ai putea lua inelele de logodna si verighetele in aceeasi zi, dar… nu stiam de aceste superstitii, eu nu prea tin cont de nimic de genul asta

  3. Nu stiam de multe din aceste superstirii. La noi in „casa” daca vrem sa probam inelul altei persoane nu il dam direct in mana. Adica il pune pe masa fiecare si il ridica singura, dar habar nu am care e explicatia :)))

  4. Nu prea cred in superstitii de niciun fel, nu doar in superstitii legate de inelul de logodna. Anul asta am spart 2 oglinzi. Ce-ar fi sa ma sinucid acum ca o sa am 14 ani de ghinion? Viata e mai frumoasa fara superstitii. Daca o prietena ar vrea sa imi probeze inelul, i l-as da.

  5. Atata timp cat nu crezi in superstitii si alte chestii din astea, nu se prind. 😀 Desi e un obicei vechi, inelul de logodna, eu nu am primit asa ceva, am primit direct verigheta. Daca ma traia raposatul, il puneam acum sa-mi aleaga un inel, sarbatoream nunta de argint cu el 😀

  6. Nu stiam toate aceste lucruri. O sa-l pun pe iubitul meu sa citeasca articolul tau pentru ca el ma tot intreaba de ce se dau inele de logodna si nu doar verighete.

  7. Nu cred in superstitii , sunt de parere ca Dumnezeu le aranjează pe toate de sus , nu cred in ghinioanele superstițiilor.

  8. Nu prea sunt superstițioasă dar am și eu unele superstiții.
    Habar nu aveam ca tradiția cu inelul de logodna datează de așa mult timp.
    Mi-a placut maxim articolul
    Sa mai scri și despre vergheta
    Te pup o seara minunata ❤️??

  9. Multe sunt traditiile si supertitiile, insa adevarul este ca alegerile sunt cele mai importante!

  10. chiar nu stiam de superstitii de acest gen ,nu cred in ele ,cred ca ar tine mai mult de traditii,alegerile sunt importante

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.