Cand trebuie sa apelam la un cabinet stomatologic?

O dantura frumoasa este o dantura sanatoasa, in primul rand. De aceea pentru orice problema, indiferent cat ar fi ea de mica ar trebui sa apelam la un specialist. Fie ca avem o mica durere, sangerari gingivale sau caderea dintilor ar trebui ca aceasta sa fie prima optiune. Recomand alegerea unui cabinet stomatologic in sectorul 1 renumit, pentru a fi siguri ca problemele danturii noastre sunt rezolvate rapid si fara prea multe drumuri pierdute la cabinetul doctorului.

Daca din diverse motive, ne-am pierdut unul sau mai multi dinti, alegerea unor implanturi dentare ar trebui sa fie prima optiune. Dintii lipsa ne pot da mari batai de cap. Dincolo de aspectul estetic care ne va nemultumi, este afectata in mod direct masticatia, ceea ce poate duce la alte afectiuni ale organismului.

Prin implanturile dentare se recreaza in os radacini articficiale. In timpul operatiei de implatare se introduce un dispozitiv din titan sau zirkoniu in osul maxilar sau mandibular pentru a recrea radacina. Trebuie sa stiti ca unele implanturi au garantie pe viata.

Cum ne ajuta alegerea operatiei chirurgicale pentru implantare la un cabinet stomatologic in sectorul 1?

  • cu ajutorul implanturilor ne este reconstituita dantura;
  • nu produce disconfort sau inflamatie;
  • fizionomia nu va avea de suferit;
  • dintii din vecinatate nu vor fi afectati;
  • nu vor mai fi necesare interventii si cheltuieli ulterioare.

De asemenea si procedura de endodontie microscopica este intalnita frecvent. Procedurile specifice in endodontie mai sunt cunoscute si sub denumirea de „tratamente de canal” sau „scoaterea nervilor„. Aceasta specialitate se ocupa cu prevenirea, diagnosticarea si tratamentul afectiunilor tesutului moale din interiorul dintelui. In ultimii ani endodontia a evoluat foarte mult. Acum specialistii pot trata  granuloame si chisturi dentare fara interventii chirurgicale.

Paradontoza este o afectiune inflamatorie acuta sau cronica. Aceasta apare fiindca in placa bacteriana si tartru se gaseste o mare cantitate de bacterii cu patogenitate crescuta. De aceea in cazul in care suferim de aceasta afectiune este extrem de important sa apelam la un medic specialist pentru un tratament paradontoza. Fara tratament exista riscul de pierdere a dintilor si nimeni nu isi doreste acest lucru.

Asadar, pentru orice problema care ne da batai de cap sau ne impiedica sa avem o viata sanatoasa, este indicat sa apelam cat mai repede la medicul specialist.

 

Share daca iti place...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Barbieru Cristina

26 Comments

  1. Și eu am paradontoză și am o pasta de Dinți specială .
    Dar tot îmi este o frica enorma de dentist
    Te pup Multumim de sfaturi
    Sa ai o săptămâna excelenta

  2. Zambetul este cartea noastra de vizita, de aceea trebuie sa avem grija de dantura noastra…vizita la medicul stomatologic este solutia salvatoare pentru un zambet perfect!

  3. Dantura este foarte importanta pentru orice persoana si trebuie sa avem mare grija de ea. Cu sau fara frica trebuie sa vizitam regulat un stomatolog pentru un control amanuntit. Tocami ieri mi.am facut si eu o programare iar maine trebuie sa ma prezint la cabinet.

  4. Cred ca mai bine prevenim, decat sa tratam…De aceea, cu frica , dar respnsabil, merg periodic la medic…

  5. Eu sunt tehnician dentar si sotul meu medic stomatolog deci la noi in familie avem cu totii zambete stralucitoare de revista!

  6. E bine ca acest cabine este in sectorul 1, trebuie sa ajung si eu pentru un consult de specialitate.

  7. Si eu trebuie sa ajung la dentist,tot aman ..cumva cand ma doare si ma gandesc acum CA merg..dispare durerea ?

  8. eu m-am invatat minte, de cand am pierdut o masea, acum cativa ani. De atunci, la cea mai mica urma de carie, sun si imi fac programare la cabinetul stomatologic, ca sa nu mai raman si fara alti dinti.

  9. In ultimul timp, nu am avut nevoie de dentist, voi merge pentru un control si sper ca totul sa fie bine. Incerc sa am grija de dantura ca sa nu fie nevoie de interventii.

  10. Si eu am neglijat un premolar, pana cand mi-a atras el atentia chiar de sarbatori si a inceput sa ma doara. Problema mea este mai complicata fiind cardiaca si luand si un anticoagulant, e putin mai dificil si asta ma cam si sperie. Nu durerea, fiindca stiu ca nu m-ar durea sub anestezie.

  11. Un prieten de familie a avut paradontoza la un moment dat si nu vrei sa stii ce miros de puroi degaja din gura… este extrem de neplacut, mai ales pt cel bolnav, dar si pt cei din jur! Tratamentul este scump, dar merita efortul.

  12. Cred ca putine persoane se duc cu „bratele-deschise ” la stomatolog. Dar cum e vb aceea „daca-i musai, cu placere!”

  13. Din fericire nu am probleme cu dantura, nu am mers până acum la stomatolog pentru intervenții dar când va fi cazul voi ști unde sa apelez.

  14. trebuie mers la stomatolog si fara probleme, pentru o curatire profunda si un control amanuntit, asa prevenim multe suparari!

  15. Clar, stomatologul ar trebui sa fie un prieten al casei la fel ca si medicul de familie, dar in practica aceasta meserie pierde increderea pacientilor datorita durerii pe care o implica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.