Labioplastia – în ce constă operația și în ce cazuri este indicată o astfel de procedură?

Deși continuă să se numere printre subiectele tabu ale societății noastre, labioplastia este o operație estetică pe cât se poate de normală, având și un rol medical, ce poate oferi beneficii fizice femeilor care recurg la o astfel de procedură chirurgicală.

Care sunt situațiile în care este indicat să optezi pentru operația de labioplastie?

Din punct de vedere estetic, este evident că labioplastia se recomandă în situația în care ai nemulțumiri privind mărimea, distanțarea sau lungimea labiilor. Există multe cazuri în care acest lucru devine deranjat din punct de vedere vizual, mai ales atunci când labiile sunt vizibile prin îmbrăcămintea mulată.

Este perfect normal să te simți stânjenită, având în vedere presiunea societății privind aspectul fizic și șabloanele estetice de care ține cont toată lumea, astfel că nu ai niciun motiv să îți fie rușine să apelezi la un specialist pentru o asemenea problemă.

Sunt, însă, situații în care chirurgia estetică contribuie și din punct de vedere medical asupra îmbunătățirii vieții pacientelor, iar labioplastia se numără printre operațiile care îndeplinesc un astfel de rol, oferind beneficii asupra unor probleme precum:

 • durerea;
 • disconfortul;
 • apariția unor iritații în timpul actului sexual;
 • apariția unor iritații în timpul efectuării unor exerciții fizice.

Așadar, operația de labioplastie contribuie la reducerea disconfortului, a durerii și a iritațiilor cauzate de excesul de labii, prin micșorarea chirurgicală a dimensiunii acestora.

Intervenția chirurgicală nu este una foarte complicată, timpul de operare fiind de aproximativ 30 de minute, însă recuperarea post-operatorie nu trebuie subestimată.

Timpul maxim de vindecare completă poate ajunge până la 3 luni, iar, câtă vreme sfaturile medicului sunt urmate întocmai, procesul de vindecare nu va fi unul dureros.

Curiozități și temeri ale femeilor care apelează la operația de labioplastie

 • Labioplastia afectează plăcerea sexuală

Așa cum era de așteptat, majoritatea femeilor care ar vrea să facă o astfel de operație se tem de faptul că, mai apoi, le va fi afectată viața sexuală.

Esteticienii spun, însă, că labioplastia nu are niciun fel de efect negativ asupra plăcerii sexuale, ba dimpotrivă, cele mai multe femei se declară mai mulțumite de acest aspect al vieții intime, datorită încrederii de sine pe care și-au recăpătat-o în urma intervenției.

 • Cât de mare trebuie să fie excesul de labii pentru a putea fi acceptată la efectuarea labioplastiei?

Chirurgii esteticieni nu impun niciun fel de lungime standard a labiilor, care să indice necesitatea unei astfel de intervenții, astfel că singura unitate de măsurare în acest sens este propria ta percepție asupra felului în care te simți în pielea ta.

Așadar, este suficient ca tu să consideri că forma și mărimea labiilor tale îți creează disconfort fizic sau psihic, și vei putea beneficia de o astfel de operație.

 • Labioplastia se adresează, mai degrabă, femeilor care au născut

Deși, într-adevăr, nașterea poate avea efecte asupra labiilor și, de aceea, multe dintre pacientele care optează pentru o astfel de operație vin din rândul mămicilor, asta nu înseamnă că este tipul de intervenție care li se adresează strict acestora.

 • Cât costă operația de labioplastie?

Pentru că prețul este un aspect foarte important atunci când vine vorba despre decizia de a recurge la o astfel de operație, trebuie să știi că, în funcție de tipul de anestezie ales (locală sau generală), labioplastia poate costa între 900 euro și 1500 euro.

Share daca iti place...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Barbieru Cristina

One Comment

 1. Nu stiam ce însemna o astfel de operație,dar sa ști ca nu prea sunt de acord cu operațiile estetice doar in cazul in care persoana in cauza are un defect,da sunt de acord
  Pupici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.