Meniul zilnic ne poate da batai de cap uneori. Cel putin mie asa mi se intampla. Nu ne place sa mancam de mai multe ori aceeasi mancare asa ca trebuie sa diversific meniul. De cand a venit cel mic pe lume nu mai pot prepara mancaruri ce necesita exagerat de mult timp, asa ca sunt in cautare de alternative gustoase dar sanatoase.
Recunosc, uneori ne este mai usor sa dam un telefon si pizza sa fie la usa in 10-15 minute. Sau ca o masa sa fie inlocuita de delicioasele aripioare crocante de la KFC. Insa imi doresc sa apelez cat mai rar la aceste „ajutoare” si sa prepar in casa mancaruri rapide dar cel putin la fel de delicioase si mult mai sanatoase.
De aceea scot arsenalul din dulap, cel mai bun pesmet pe care il am! Pesmetul este un ingredient folosit foarte des in bucatarie si se foloseste pentru a da consistenta mancarii sau pentru a face crusta preparatelor. Cel mai adesea il folosesc pentru a obtine o crusta crocanta a snitelelor, a chifelutelor ( de orice tip ), a pestelui dar si pentru prajituri.
Sunt mai multe variante de pesmet: pesmet clasic, pesmet granulat dar si pesmet panko. Totul depinde de textura pe care ne dorim sa o dam mancarurilor noastre. Daca pesmetul clasic si cel granulat este intalnit mai des, acest pesmet panko poate fi o noutate.
Ce este acest pesmet Panko?
Acest tip de pesmet este de origine japoneza si este cel mai adesea folosit la prajitul carnii sau a legumelor, intrucat nu absoarbe grasimea la prajire. Este intalnit in preparatele asiatice. Acesta este asemanator pesmetului calsic insa fulgii sunt mai mari si astfel se obtine o crusta asemanatoare cu cea din fulgi de porumb.
Diferenta dintre pesmetul clasic si pesmetul panko este ca cel panko este facut doar din paine alba fara coaja, pe cand cel clasic poate fi obtinut din orice tip de paine, folosindu-se chiar si coaja. Pesmetul Panko are o textura mai usoara si este perfect pentru prajit fiindca nu absoarbe la fel de multa grasime ca cel obisnuit astfel incat preparatul va fi crocant mai mult timp.
Daca am aflat diferenta dintre pesmetul clasic si cel panko acum putem intra in bucatarie pentru a prepara cele mai delicioase si crocante cruste.
Interesant material! Felicitări si succes in continuare in ceea ce faceți
produse minunate
Produse de calitate și la preturi avantajoase! !!
Sunt minunate
Pe asta chiar nu l-am incercat.
Panko zic eu, dar as mai adauga si niste pesmet, ca sa fie mai delicios.
Nu folosesc prea mult pesmet atunci cand gatesc dar de obicei optez pentru ce l clasic.
Super! Multumesc mult, Cristina!Habar n-aveam ce e asta! 😘😘😘
Super chiar nu ma interesa de care pesmet sa iau dar acum ma intereseaza!!
Un articol ineresant si util. Felicitari!
Suna bine! Chiar am sa il incerc si eu! 😀
Nu am auzit de el pana acum dar l-as incerca.
Nu stiam despre pesmetul Panko, o sa-l caut si eu pentru ca nu suport snitelele uleioase.
daca zici ca ies cruste crocante o sa ma uit dupa el neaparat!
noi folosim pesmet classic, caci cel nou aparut este prea fin. ne place la macaroane si mai ales la papanasi
Noi faceam cu fulgi de porumb dati prin robot dar cred ca ar arata mai bine daca as folosi acest tip de pesmet 😉
Spre rusinea mea aud si citesc pentru prima data de acest fel de pesmet. Urmatoarele snitele le voi face cu acest pesmet.
Nu stiam ca asta absoarbe mai putina grasime. Banuiesc ca asta il face si mai crocant. Sau ma insel? Trebuie sa incerc si eu niste snitele cu pesmet Panko, sa vedem cum ies.
arata delicios, voi incerca si eu
Sincera sa fiu nici nu stiam ca exista mai multe tipuri, am gatit cu pesmet doar o singura data.
Chiar nu l-am incercat, dar pentru ca Jasmine este innebunita dupa snitel cu siguranta am sa-l testez si eu!
Hmmm oare care o fi mai bun. Nu stiam ca sunt mai multe feluri
Nici nu stiam de acest produs eu il folosesc pe cel clasic care este foarte bun.
Pesmetul Panko nu l-am incercat, de obicei cel clasic il folosesc mult.
Nu stiam ca exista si pesmet Panko si nu cred ca l-am vazut in magazine, dar data viitoare am sa fiu mai atenta.
Chiar nu stiam care e diferenta dintre cele doua.
Am inceput si eu sa folosesc pesmetul panko si imi place tare mult
Trebuie sa-l folosesc si eu, sa caut o reteta si o sa-l vezi direct implicat in proietul Miercurea fara carne.
In general nu mananc crocant, desi imi mai comand de la Dopo-Poco meniuri crispy – cu fasii de pui in aluat crocant. Dar chiar o sa-mi fac in weekend snitele cu pesmet, sa vad, o sa fiu in stare de ceva? Au ba? :))
Eu folosesc pesmetul pentru snitele si il prefer pe cel auriu, cel care dupa ce il prajesti este de o culoare aurie si nu una maronie 🙂
De pesmet Panko nu am auzit. Posibil sa fi trecut pe langa el. Imi plac produsele de la Baneasa. Am incredere in ei.
Nu stiam ca sunt mai multe tipuri. Imi place pesmetul clasic, dar il voi cauta si pe celalalt.
Chiar eram in cautarea unui pesmet de calitate. Super tare