Viata de mamica- diversificarea bebelusului

Cand a venit pe lume cel mic totul a fost o provocare. E un sentiment unic, dar pe cat de frumos e sa fii mama, pe atat de greu e. Cel putin mie mi-a fost extrem de greu primele luni, avand un bebelus foarte agitat. Colicile l-au necajit pe cel mic si implicit pe noi, parintii lui. Programul celui mic era invers decat cel pe care eu il aveam, nu stiu daca a fost neaparat din cauza colicilor. Mai exact pentru el noptile erau zile si zilele nopti. Oricat am incercat sa-i fac programul si sa il adaptez dupa al meu, nu mi-a iesit. El avea programul lui de somn, mai exact ziua dormea iar seara statea treaz si..plangea! 5 luni de zile, noaptea stateam cu el in brate si-l plimbam prin camera incercand sa-l linistesc. A fost greu, dar a trecut si acea perioada,acum e baiat mare si doarme noaptea.

O perioada in care am avut multe de invatat a fost cea a inceperii diversificarii. Si inca mai am de invatat. Am urmat o schema insa recunosc faptul ca nu m-am tinut in mod constant de ea si de cantitatile pe care se presupune ca trebuie sa fie date unui bebelus. Diversificarea am inceput-o de la 6 luni. Asa este recomandat indiferent de tipul de lapte pe care il dam celui mic, san sau lapte praf. Am inceput cu fructe, legume, cereale, pe care i le-am dat in cantitati micute la inceput pentru a vedea daca celui mic ii priesc. Dupa ce am testat toate alimentele noi, acum cel mic mananca de toate, atat cat poate. Nu va imaginati ca o sa ia tot ce ii dati, nu.. nu. O sa strambe din nas, o sa va dea lingurita la o parte atunci cand nu-i place ceva. Totul tine sa-i gasim alimentele care ii plac si pe care le mananca cu placere.

Mesele bebelusilor trebuiesc diversificate asa ca la un moment dat chiar nu mai aveam idee ce as putea sa-i dau celui mic pentru a-i schimba meniul. Asa a venit recomandarea unei cumnate sa incerc paste bebelusi, pentru ca piciul ei le adora. Mi-a recomandat in special sa incerc paste plasmon fiind cele mai gustoase de pe piata. Si asa am facut, am cautat aceste paste pentru copii pentru a-i schimba din cand in cand meniul si a-i da ceva gustos si satios celui mic. Daca inca nu stiati de aceste paste pentru bebelusi trebuie sa stiti ca se gasesc in cutii speciale pentru diferite grupe de varsta. Sunt paste pentru bebelusi de la 4 luni, 6 luni si 12 luni, cu diverse forme. De asemenea, pentru a vedea daca cei mici sunt alergici la gluten exista si varianta de paste plasmon de la 4 luni fara gluten.

Acum la 1 an si aproape 5 luni, desi am incercat si alte tipuri de paste, cele plasmon sunt preferatele celui mic. Le-am gustat si eu , evident, si va spun sincer ca sunt cele mai aromate. Timpul de fierbere este foarte mic, aproximativ 4-5 minute dupa care se amesteca cu sosul preferat. Noi le preparam cu sos de rosii si legume, sos de branza.

E frumos, special, in acelasi timp si greu sa fii mamica si tot timpul invatam lucruri noi. Diversificarea este un pas important in viata celui mic dar cu vointa si incredere cel mic va savura din bunatatile sanatoase pe care ni le ofera natura. Noi doar trebuie sa avem grija sa face alegerile cele mai bune pentru ei!

Voi ce bunatati le dati copiilor? Stiati de pastele plasmon?

 

Share daca iti place...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Barbieru Cristina

24 Comments

  1. Eu inca nu sunt mamica, este mult prea devreme… Sunt sigura ca odata ce devii mamica se schimba multe in rutina noastra de zi cu zi.. Despre pastele plasmon nu auzisem, de unde sa stiu eu de ele :)))

  2. Le-am vazut dar nu am cumparat, nu stiam prea multe despre ele asa ca postarea ta vine la fix

  3. Am trecut de aceasta faza de mult timp dar a fost o provocare sa trecem la diversificare atunci ,de aceste paste nu am auzit pana acum ,usureaza munca mamicilor

  4. Sora mea a fost tare atentă la diversificare și a urmat toți pașii. Diverificarea la bebeluși e tare importantă și trebuie făcută ca la carte.

  5. Diversificarea e in toi si la nepotica mea si ma amuz grozav de grimasele pe care le face atunci cand descopera gusturi noi. Cel mai mult ii plac fructele pentru moment. La paste fainoase nu am ajuns.

  6. Eheee… Era mai usor pe vremea mea! 😀 Nu erau atatea produse, nu aveai de unde alege! Am sa recomand produsul prietenelor mele cu bebe! Merci de prezentare,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.