De ce aleg sa consum miere poliflora ecologica di Melio de la Apidava?

Astazi este despre miere – alimentul minune ce ar trebui sa faca parte din alimentatia noastra inlaturand nocivul zahar. Mierea de albine a fost primul aliment dulce folosit de om, aceasta fiind apreciata in special de preoti care o foloseau la diverse ritualuri. Chiar si Hipocrate recomanda mierea pentru vindecarea unor afectiuni ( gastrointestinale, renale, respiratorii ) dar si pentru tratamentul plagilor. Tracii numeau mierea de albine „hrana vie”.

Mierea de albine se clasifica astfel:

Dupa provenienta:

  • miere de flori,  provenită din prelucrarea nectarului și polenului cules de albine din florile plantelor melifere.
  • miere de mană, provenită de pe alte părți ale plantei, în afară de flori: poate fi de origine animală sau vegetala.

Dupa speciile de plante de la care albinele au adunat nectarul:

  • miere monofloră, provenită integral, (sau în mare parte), din nectarul florilor unei singure specii.
  • miere poliflora, provenită din prelucrarea unui amestec de nectar de la florile mai multor specii de plante.

Dupa modul de obtinere:

  •  în faguri (se livrează în faguri),
  •  scursă liber din faguri ,
  •  extrasă cu ajutorul centrifugii ,
  •  obținută prin presarea fagurilor ,
  •  topită (fagurii sunt încălziți).

Dupa consistenta:

  • lichida,
  • cristalizata.

Am in casa o multime de borcanase de miere insa de data aceasta am primit mierea poliflora ecologica di Melio de la Apidava si indata de cum am primit-o am pus-o la treaba. Produsele apicole bio sunt de inalta calitate si inainte de a ajunge in borcanasele speciale acestea trebuie sa indeplineasca mai multe conditii, despre care vom vorbi putin mai tarziu.

Se stie ca mierea poliflora este cel mai bun medicament din natura. Aceasta este mai bogata in vitamine si minerale dacat cea monoflora. Mierea poliflora se cristalizeaza fiindca este 100% naturala.

Fiind o miere obtinuta dintr-o gama variata de flori, aceasta este de mare ajutor multor afectiuni:

  • indigestie, constipatie si diaree;
  • anemie;
  • oboseala fizica;
  • afectiuni ale ficatului;
  • afectiuni ale rinichilor;
  • hemoglobina scazuta;
  • boli de inima;
  • rani, arsuri si cicatrici.

Dar cu ce e diferita aceasta miere poliflora ecologica di Melio de la Apidava?

Mierea ecologica este obtinuta cu respectarea unor reguli foarte stricte, mai exact:

  • stupina trebuie sa fie amplasata intr-o zona ecologica, fara factori de poluanti industriali sau culturi care sunt tratate cu pesticide. Aceasta zona este verificata de organismul de certificare ca indeplineste aceste conditii si se pot chiar preleva mostre din sol si din apa pentru verificari.
  • nu este voie sa se faca tratamente asupra albinelor cu antibiotice. Acest lucru ducand la pierderea multor familii de albine fiindca nu le pot trata impotriva paduchilor.
  • ceara folosita la faguri trebuie sa fie doar ceara din stupina bio.
  • mierea este extrasa si depozitata doar cu utilaje din inox.

Stati ca la mierea bio, o albina zboara doar pe o raza de 3 pana la 5 kilometri in jurul stupinei? Iar acea zona este verificata daca indeplineste conditiile cerute?

Trebuie sa stiti faptul ca si mierea conventionala este naturala, doar ca acesta nu a fost urmarita indeaprope in tot procesul sau de obtinere, de la florile din care albinele au cules polenul si pana la ambalajele in care aceasta s-a pastrat. Recomandat este sa alegem produsele bio, fiindca in acest fel avem certitudinea ca mierea aleasa a indeplinit toate conditiile si nu contine niciun factor nociv pentru noi.

Daca mierea a fost nelipsita din bucataria noastra toata iarna pentru a ne indulci ceaiurile si laptele acum mierea poliflora ecologica Di Melio ne indulceste limonada ce ne racoreste in zilele toride de vara. O limonada plina de vitamine ne este alaturi la micul dejun, atunci cand luam o gustare sau cand ne ralaxam la un picnic. Limonada indulcita cu miere are alt gust. Clar! Aroma fina si delicata a mierii poliflore ofera un gust aparte fiind preferata chiar si de piciul meu.

Fiind sezonul fructelor am doua retete pentru voi pe care trebue neaparat sa le incercati pentru a-i oferi organismului vostru vitaminele si energia de care are nevoie:

  • se taie cateva lamai cubulete si se pun intr-un borcanas, peste ele se adauga mierea bio pana se acopera si se lasa la macerat cateva zile. Se va obtine un suc. Din acesta se ia cate o lingurita de 3 ori pe zi inainte de mese.
  • grepfruit si miere poliflora. Grepfruitul se taie bucatele si peste se adauga doua lingurite de miere. Se lasa peste noapte iar dimineata se poate savura. Este ideal pentru a-i oferi corpului vitamine si energie la inceput de zi, copiii vor fi incantati!

Mierea a reusit sa inlature zaharul din alimentatia familiei mele. Gust savuros si delicat si fara chimicale! 

Voi consumati miere BIO?

 

Share daca iti place...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Barbieru Cristina

16 Comments

  1. Ce-i drept am miere bio doar ca de mâncat nu prea mănânc…dar de azi voi încerca măcar o linguriță sa iau pe zi i,Foarte frumos articolul! !

  2. Si noi avem un borcanas in care punem mereu lamai la macerat in miere si din care luam cate o lingurita dimineata. Mie imi place si sa mananc lamaile din el, sunt asa de gustoase :).

  3. pana acum am baut ceai indulcit cu miere. De acum s-a incalzit si trecem la limonada. Tot cu miere. De vreo 2 ani limonada a luat locul sucurilor din comert la noi in casa.

  4. Intotdeauna am avut miere in casa ,nasul meu are stupi si avem miere ,fagure de miere ,,nu am cumparat niciodata dar imi place la nebunie mierea de salcam ,este delicioasa ,o folosesc pentru fetita mea la ceaiuri ,pentru dureri de gat,iar fagurele este mai mult decat o pastila din farmacie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.