Trei aspecte de care să ții cont când alegi jantele auto

Un șofer adevărat va avea mereu grijă ca mașina lui să circule în condiții optime pe străzi. Aceasta ar putea însemna achiziționarea și montarea unei perechi noi de jante auto. Găsirea celor mai bune ar putea să fie dificilă atunci când nu știi care sunt cele mai potrivite pentru mașina ta, dar și pentru drumurile pe care circuli. În general, șoferii țin cont de material, anotimp și estetică atunci când aleg o pereche de jante. Află în continuare de ce trebuie să ții cont pentru a face cea mai înțeleaptă alegere.

Ce jante auto să alegi în funcție de material

Jantele auto de vânzare de pe www.RaoAUTO.ro se împart în două mari categorii: din oțel sau din aliaj. Cei mai mulți șoferi sunt de părere că dintre cele două tipuri de materiale, cel mai recomandat este aliajul. Adevărul este însă că ambele variante prezintă avantaje și dezavantaje. Diferența de preț dintre aceste două tipuri de materialînsă va determina orice șofer să ceară mai multe informații. Jantele auto la preț accesibil pentru toată lumea sunt cele de oțel. Motiv pentru care sunt și mai populare printre șoferi. Pe de altă parte, prețurile celor din aliaj sunt mai ridicate.

Cele din aliaj sunt considerate mai ușoare. Acest lucru contribuie la o mai bună rulare a roților și la susținerea longevității suspensiilor. De asemenea, acesteaasigură un nivel de aerisire și ventilație al plăcuțelor de frână mult mai mare. Totuși, cele din oțel s-au dovedit a fi mai rezistente, mentenanța lor este mai puțin costisitoare, la fel și prețul de achiziție este mult mai redus.

Jante auto estetice sau practice?

Dilema multor șoferi în ceea ce privește alegerea acestor piese auto este faptul că pare imposibil să se găsească un compromis între estetică și rezistență, cel puțin atâta timp cât circulă pe drumurile din România, care pot fi destul de accidentate. Deși cele din aliaj sunt foarte apreciate la nivel estetic, ele tind să fie mult mai sensibile la șocurile puternice și la lovituri. Se pot deforma, crăpa sau zgâria destul de ușor atunci când dai peste o groapă ceva mai mare.

Cele mai practice jante pentru drumurile din România rămân cele din oțel, deși nu sunt cele mai atractive. Motivul pentru care sunt mai apreciate de șoferi în ciuda dezavantajelor sunt lesne de înțeles. În primul rând, jantele auto din oțel sunt mult mai ieftine decât cele din aliaj, atât de achiziționat cât și de întreținut. În al doilea rând, sunt mai rezistente, iar pe timp de iarnă sunt cele mai potrivite pentru șoselele din țară. Cea mai bună soluție de mijloc pentru șoferi ar fi să schimbe setul de jante auto în funcție de sezon.

Jantele auto originale vs. cele aftermarket

Jantele auto originale sunt acelea cu care este echipată mașina din fabrică. Ele nu sunt fabricate de producătorul mașinii, ci sunt comandate de la altă companie ce le fabrică la standarde înalte de calitate. Jantele auto aftermarket nu sunt fabricate pentru producătorii de automobile și sunt gândite ca și piese de schimb. Concepția generală este aceea că cele originale sunt mai bune decât cele aftermarket doar pentru că acestea din a doua categorie sunt jante auto ieftine. În realitate însă, cele aftermarket, fabricate la standarde de calitate superioare, sunt la fel de bune ca cele originale.

Mulți șoferi și-au dat seama că pentru a găsi cele mai bune prețuri la jante auto este bine să cumpere dintr-un magazin online de piese auto. Online există multe oferte pentru orice gusturi sau criterii impuse de modelul mașinii. De asemenea, șoferilor le este foarte ușor în felul acesta pentru că pot comanda acum și telefonic. Nu mai este necesar să se deplaseze până în magazinele de profil tradiționale unde este posibil să nu găsească ceea ce caută. Piesele vor fi livrate direct la domiciliu.

Achiziționarea unui nou set de jante auto nu este atât de dificil atunci când șoferul este bine informat. Atunci când decide ce material este mai potrivit pentru el și ce contează mai mult, estetica sau rezistența, va reuși să cumpere rapid și ușor o nouă pereche. De asemenea, dacă va căuta piese ieftine este foarte probabil să le găsească online la cel mai bun preț.

Share daca iti place...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Barbieru Cristina

14 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.