Cum functioneaza o casa de amanet si ce obiecte putem amaneta?

Amanetul este o activitate ce dateaza inca din cele mai vechi timpuri- creditare sau imprumut rapid de bani, amanetand un obiect de valoare. Ca si in zilele noastre, si in trecut oamenii aveau nevoie sa faca imprumuturi rapide pentru o perioada scurta de timp. Asadar, oamenii isi amanetau lucrurile de valoare pentru a face rost de bani rapid iar dupa ce isi rezolvau treburile, duceau suma inapoi si isi recuperau obiectul amanetat. Daca oamenii nu mai reveneau sa isi ridice respectivul obiect, acesta era vandut pentru a recupera banii imprumutati.

Daca aceasta activitate era de ajutor oamenilor chiar si cu sute de ani in urma, nici in zilele noastre acesta nu a  disparut, reusind sa ajute oamenii ce a nevoie de bani.

Cu functioneaza mai exact o casa de amanet?

O casa de amanet este o afacere unde se schimba bani si produse. Scopul principal al caselor de amanet este distributia pe termen scurt a imprumuturilor mici, acoperite de obiectele duse+ dobanda. Daca nu se reuseste plata imprumutului si a dobanzii aferente, produsul este scos la vanzare.

Mie mi se pare o solutie rapida pentru momentele in care am ramas fara bani inainte de a lua salariul insa avem nevoie de o suma de bani pentru a iesi din impas. Se pot apela la caese de amanet fizice insa se gasesc si case de amant online.

Ce obiecte putem amaneta?

In general se poate amaneta cam orice bun: ceasuri, led-uri, tablete, televizoare, monitoare, console de joc sau cel mai la indemana amanet telefoane. Telefoanele sunt cele mai noi gadgeturi si se pot obtine bani frumosi amanetandu-le. E simplu, rapid si usor. Asa obtinem banii necesari pentru o scurta perioada de timp si apoi ne putem recupera telefonul. Amanet telefoane bucuresti e o solutie excelenta mai ales daca detinem doua telefoane. Ne putem desfasura in continuare activitatea dar nici nu vom duce lipsa de bani.

Amanetul a  devenit o afacere prospera in zilele noastre si chiar daca in prima instanta avem tendinta de a fi reticenti, este un real ajutor atunci cand avem nevoie rapid si pe termen scurt de bani. Si cel mai important, nimeni nu va sti ca am apelat vreodata la o casa de amanet, acestia pastrand confidentialitatea.

Voi ati apelat vreodata la o casa de amanet?

Share daca iti place...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Barbieru Cristina

15 Comments

  1. Nu am apelat niciodată la amanet. De va fi nevoie, sigur o voi face ca e sigur…

  2. Am beneficiat si eu de seviciile unei astfel de case de amanet dar mai de mult. Este o metoda bine venita atunci cand ai nevoie stringenta de o anumita suma de bani sau, de ce nu, poti cumpara produse la preturi rezonabile.

  3. Da am apelat este destul de rapid si sigur dar trebuie sa fi informat asupra conditiilor ca altfel pierzi banuti

  4. Nu am amanetat nimic, niciodata, insa imi amintesc ca acum mai multi ani mama mea si-a cumparat o pereche de cercei din aur de la o casa de amanet, la un pret foarte bun.

  5. Am apelat și eu la serviciile unei case de amanet când am nevoie de bani urgent, mi se pare super rapid și sigur în același timp.

  6. Eu nu, dar mami cand eram noi mici apela foarte des. Era cea mai simpla metoda de a face bani rapid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.