3 avantaje importante ale implanturilor dentare

Atunci când pierzi unul sau mai mulți dinți, ești mult mai susceptibil să suferi de o stimă de sine scăzută. Și, mult mai rău, sănătatea orală poate fi semnificativ afectată. Din fericire, datorită implanturilor dentare, există o soluție pentru lipsa dinților. De aceea, un număr tot mai mare de oameni descoperă beneficiile implanturilor dentare.

În continuare, voi prezenta trei dintre principalele motive pentru care implanturile dentare sunt atât de importante, alături de câteva considerații și avertismente.

Care sunt cele trei componente ale unui implant dentar

Implanturile dentare seamănă cu niște șuruburi sau cilindri metalici și sunt construite din titan medical, fiind înlocuitorii ideali pentru rădăcinile dinților lipsă.

Un implant dentar este alcătuit din trei părți de bază, printre care se numără dispozitivul de fixare, bontul și proteza dentară.

  1. Dispozitivul de fixare este înglobat și se îmbină cu unul dintre maxilarele pacientului, reprezentând practic rădăcina artificială a dintelui.
  2. Bontul este partea implantului care asigură și susține coroana, proteza, puntea sau orice alt tip de lucrare dentară care este pusă pe ea.
  3. Proteza dentară este partea vizibilă, care funcționează ca un dinte real.

Dar care sunt principalele avantaje ale implanturilor dentare?

Ajută la conservarea dinților rămași

Atunci când pierzi un dinte, se creează un spațiu în maxilar care duce, într-un timp relativ scurt, la pierdere osoasă. Din cauza a presiunii intraorale, dinții care rămân lângă spațiul gol încep să fie afectați. Ca urmare, dinții tăi drepți, frumoși și sănătoși încep să se încline și să devină instabili.

Această problemă poate duce la pierdere osoasă severă, ceea ce va duce ușor-ușor la pierderea mai multor dinți. Cu toate acestea, prin completarea golurilor din maxilar cu implanturi dentare, aceste probleme pot fi prevenite.

Îți permite să mesteci fără probleme orice produsele alimentare

Unul dintre motivele principale pentru care implanturile dentare sunt atât de apreciate este faptul că acestea îți permit să mesteci în mod corespunzător produsele alimentare. Trebuie să ai în vedere faptul că acest aspect te ajută să digeri mai bine produsele alimentare. Un proces de masticație eficient asigură atât un tranzit intestinal bun, dar și o mai bună absorbție a nutrienților de către corp.

Când apelezi la implanturi dentare, procesul de masticație rămâne la un nivel extrem de apropiat de cel oferit de dinții naturali. Odată ce s-a finalizat această intervenție, poți mânca ceea ce îți place, fără restricții deoarece implanturile sunt cât se poate de apropiate de a dinții naturali. Să ne uităm un pic în trecut și să ne amintim de protezele dentare, care erau un adevărat chin pentru purtători nu doar din punct de vedere estetic, dar și din punctul de vedere al procesului de masticație.

Implanturile dentare îmbunătățesc încrederea în sine

Pe lângă faptul că oferă beneficii pentru sănătate, implanturile dentare sunt, de asemenea, importante pentru că îți pot oferi mai multă încredere în tine. Când ai dinți lipsă, de multe ori te simțiți rușinat în privința aspectului tău și alegi să nu zâmbești. Dar, odată ce ai urmat o procedură de implant dentar, vei descoperi cum este să te simți bine cu felul în care arăți.

Mai mult, implanturile dentare pot ajuta și la îmbunătățirea vorbirii. Spre deosebire de mai sus amintitele protezele, care pot aluneca din gură și care te fac să răstălmăcești cuvintele sau să mormăi, implanturile dentare sunt extrem de aproape de ceea ce înseamnă un dinte natural, deci dicția va rămâne nealterată.

 

Share daca iti place...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Barbieru Cristina

6 Comments

  1. Implantul se comporta ca un dinte normal si dureaza multi ani. NU e ca o lucrare protetica, se se strice in 2-3 ani si nici nu presupune agresarea dintilor sanatosi din vecintatea celui lipsa. Este scump un implant, dar e cea mai buna solutie daca vrei sa dai bani o singura data si sa nu mai ai probleme.

  2. Fie ca pierdem un dinte, mai multi dinti sau chiar toti dintii, implanturile si tehnicile moderne de implantologie pot face minuni.Pierderea dintilor reprezinta o adevarata problema, chiar daca inlocuirea acestora, din pacate, este frecvent amanata sau chiar ignorata.In lipsa dintilor, atat masticatia cat si estetica au de suferit. Eu cred ca implantul e cea mai buna solutie pe o perioada destul de lunga

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.