Apeleaza la o clinica de implanturi dentare in Bucuresti pentru a obtine rezultatele dorite

Pentru a avea o dantura frumoasa este necesar sa avem grija de ea in permanenta si sa nu o neglijam, intrucat o data cu trecerea anilor aceasta nu va arata cum ne dorim si in plus vor fi necesare diverse interventii chirurgicale pentru a o reface. Cea mai des intalnita intereventie chirurgicala este implantul dentar asa ca e necesar, daca va fi cazul sa apelam la o clinica de implanturi dentare in Bucuresti pentru a obtine rezultatele dorite.

Totusi in afara de o interventie chirurgicala ce implica implantul dentar , mai sunt alte cateva interventii necesare dar despre care nu se cunosc foarte multe lucruri si as vrea sa le detaliez.

Implantul dentar

Pierderea unui dinte are efecte mai mari decat am crede noi. In afara de aspectul estetica care ne poate dezamagi, este afectata masticatia ceea ce poate duce la alte afectiuni ale organismului.

Implantul dentar recreaza in os radacini artificiale, ce vor relua fortele masticatorii. In timpul operatiei chirurgicale de implantare se introduce un dispozitiv din titan sau zirkoniu in osul maxilar sau mandibular pentru a recrea radacina. Implanturile dentare functioneaza la fel ca dintii naturali, se vor evita pierderile de masa osoasa ale maxilarului si in plus fizionomia nu va avea de suferit.

Aditie ososa cu membrane de colagen

Aditia osoasa este necesara in cazul implanturilor dentare, boala paradontala, pierdere excesiva de os, augumetarea podelei sinusului maxilar sau indepartarea unui chist.

Aditia osoasa se realizeaza cu ajutorul unor materiale (Geistlich Bio-Oss) care detin aceleasi proprietati ca si osul uman, pentru a fi acceptate de organism, si care se insera la nivelul defectului osos in urma unei interventii de chirurgie dentara. Este necesara acoperirea osului aditionat cu o membrana de colagen care sa reprezinte o metoda de protectie a defectului osos impotriva invadarii de catre tesutul moale, permitand astfel osului sa  sa reconstruiasca lipsa pentru care s-a facut interventia.

Proteze dentare fixe pe implanturi

Sunt doua tipuri de proteze dentare fixe pe implanturi: cimentate si insurubate. Pentru obtinerea lor sunt necesare parcurgerea mai multor etape. Protezele fixe pe implant sunt o modalitate excelenta de a asigura confortul fizic si psihic al pacientului. Durabilitatea acestor proteze este foarte mare de la 5 la 20 ani.

Proteza scheletata

Este un dispozitiv medical care ajuta pacientul in cazul in care implantul dentar este contraindicat. Proteza scheletata se ancoreaza de dintii naturali prezenti pe arcada cu crosete metalice rigide sau elastice, cu sisteme speciale de tipul capselor,sferelor,culiselor simple sau complexe, locatorilor, magnetilor,sistemelor cu lacat sau cu pin, telescoapelor si interlock-urilor frezate in aur sau crom cobalt. Proteza scheletata are o stabilitate crescuta fata de o proteza clasica din acrilat datorita sistemelor speciale.  Aceasta se indeparteaza dupa fiecare masa si se spala cu periute speciale.

 

Asadar, e important sa stim ca exista solutii pentru orice problema pe care o avem cu dantura. Vizita la medic este absolut necesara, acesta ne va da si mai multe detalii si cu ajutorul sau vom avea dantura pe care ne-am dorit-o. 

 

 

Share daca iti place...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Barbieru Cristina

6 Comments

  1. Nu-mi mai aduce aminte ca si eu tot trag de timp pentru ca nu prea am bani, dar nu mai pot amana prea mult momentul in care va trebui sa imi pun un implant. Nu se vede ca am maseaua aia lipsa, dar simt ca nu mestec mancarea asa cum trebuie si ma tem sa nu o ia si maselele vecine la vale.

  2. un articol foarte bun ,chiar zilele trecute discutam acest subiect ,desi este foarte costisitor este si necesar in anumite situatii asa ca vizita la medic si consulatarea lui in probleme de dentitie este foarte importanta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.