Cum sa mancam paste fara sa ne ingrasam

Pastele fac parte din categoria alimentelor ce nu sunt refuzate de absolut nimeni. Fie ca vorbim de barbati, femei si copii. Un fel de mancare ce contine paste fainoase nu a fost refuzat niciodata. Fie ca le  combinam simplu, fie ca alegem sosuri delicioase, acestea constituie o masa copioasa si intotdeauna vor fi alegerea numarul unu al oamenilor.

Insa daca esti la cura, cu siguranta mesele ce contin paste au fost scoase definitiv, pe motiv ca ingrasa, salivand ori de cate ori vezi sau simti mirosul unei portii. Totusi, trebuie sa stiti ca pastele pot fi consumate si fara sa te ingrasi. Pastele nu au atat de multe calorii pe cat ati putea crede. 100 grame fierte au doar 130 kcal, ceea ce nu e deloc mult, mai ales fiindca acestea sunt foarte satioase.

 

Cum sa mancam paste fara sa ne ingrasam?

In primul rand trebuie sa alegem paste satioase, cum ar fi paste baneasa. Acestea pot fi simple, in diverse forme si mai ales pot contine in compozitie alte frunze verzi, ceea ce le face si mai sanatoase si mai satioase decat pastele obisnuite. ( Secret: piciul meu e foarte pretentioas la mancare, asa ca nu de putine ori am incercat sa ii dau baneasa paste combinate cu diverse sosuri, dar ce credeti? Nu ii plac sosurile ce contin multe ingrediente, ci doar putin parmezan ras pe deasupra sau cu legume, in combinatie cu gustul savuros al pastelor ii plac la nebunie. Deci, ce e simplu, e si gustos! )

Ca si ingrediente pentru paste sa alegem legume sanatoase si nu produse cu foarte multe calorii. Putem face o combinatie intre spanac, morcov si dovlecel, asa vom avea parte de o masa pe cat de delicioasa pe atat de sanatoasa.

Un sfat foarte important e sa nu fierbem pastele foarte mult! Consistenta ” al dente” a acestora este ideala pentru digestie. Daca le fierbem prea mult, amidonul formeaza geluri si tubul digestiv va intampina probleme in prelucrarea lui.

Pastele din grau sunt o alegere foarte buna pentru ca amidonul rezista mai bine la fiert si astfel va fi mai bine digerat.

Greseala cea mai des intalnita este cantitatea pastelor si a sosurilor care sunt adaugate. Pastele acoperite cu sos cu carne tocata si multa smantana cu siguranta vor ingrasa. Daca o portie de paste este ceva mai mica si sosurile sunt mai sanatoase, o masa cu paste poate fi o masa echilibrata din punct de vedere caloric.

 

Asadar, nu trebuie sa scoatem din alimentatie pastele. Important e sa stim cum sa le combinam si sa nu consumam o cantitate uriasa la o singura masa. Ne putem rasfata cu ele din cand in cand, ar fi pacat sa renuntam la un asa aliment delicios.

Voi consumati paste? Ce combinatii faceti cel mai des?

Share daca iti place...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Barbieru Cristina

20 Comments

  1. Ai abordat unul din subiectele mele preferate.Ne plac foarte mult pastele dar din pacate nu am indraznit pana in prezent sa le prepar in prea multe combinatii:carbonara,bologneze,budinca de paste cu conserva de ton sau budinca de paste cu branzeturi.

  2. noi gatim mai rar paste in ultima vreme, desi ne plac destul de mult. fie ca e vorba de carbonara sau bolognese, sau de salata rece cu multe ingrediente, pastele sunt satioase si delicioase!

  3. De doua ori pe saptamana fac sigur si le combin cu sunca si sos alb, s-au cu ciuperci, s-au cu carne tocata depinde de cerinte.

  4. Pt ca e sezonul dovleceilor perioada asta le pregatesc cu un sos de dovlecei si rosii.

  5. Iubesc pastele, mananc aproape zilnic. consumam si inainte dar de cand le-am descoperit in Italia m=am indragostit iremediabil de ele

  6. Chiar aseara am vazut pe net o reteta de paste arabiata pe care am de gand sa o prepar in weekend pentru ca noi suntem mari mancatori de paste.

  7. Ador pastele si cele Baneasa sunt cele mai utilizate de mine la prepararea unor bunatati. Sfaturile tale le-am citit cu interes.

  8. cel mai mult conteaza cum le combinam, ce tip de sos si cu ce ingrediente facem. Cu un sos simplu cu rosii nu ingrasa asa mult o portie de paste. In schimb, daca mai combinam cu niste carne si ventual si cu un cascaval, deja avem caloriile pentru toata ziua intr-o portie.

  9. Si noua ne plac pastele foarte mult si le mancam in multe combinatii. N-am stat sa calculez calorii, dar ai dreptate! Depinde cum si cu ce le combini.

  10. fac paste nu prea des ,sunt preferatele fetitei mele ,incerc sa fac din cele integrale si in general cu branza ,asa am cerinta

  11. Citisem undeva ca o vedeta autohtona a mancat slabind paste… am ramas mirata, insa citind ce sfaturi ne-ai oferit acum totul are sens… voi tine cont si nu le voi mai exclude din alimentatia mea cand sunt la dieta. M-ai salvat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.