Stilul casual- noua forta in lumea modei

Tot auzim vorbindu-se despre stilul casual in vestimentatie. Indiferent ca vorbim despre barbati sau femei, toti aleg sa se imbrace casual. “Casual” este un cuvant care provine din limba engleza si inseamna relaxat, natural si lista continua. Pentru a fi inteles mai usor, stilul casual este, de fapt, stilul de zi. Acesta are ca principale carcteristici confortul, relaxarea, libertatea de alegere. Este un stil extrem de versatil si poti, practic, sa porti cam orice tip de haine si accesorii atata timp cat sunt combinate inteligent sau cu gust.

Casual se imparte in doua categorii:

Casual elegant – este stilul recomandat pentru anumite intalniri de afaceri sau oficiale care nu necesita chiar o tinuta formala.

Casual smart – este mai relaxat decat cel elegant si este adecvat pentru un job unde nu se impune costum. Este, de asemenea, look-ul adoptat pentru iesiri in oras si plimbari dar si pentru unele evenimente precum lansari de carte sau de film.

Atata timp cat o ocazie nu are specificat un anumit dress code, stilul casual este cel mai indicat pentru a fi adoptat. Este un stil ambiguu tinand cont de faptul ca sunt diferite mixuri de texturi si piese vestimentare cu diferite contexte si chiar cu accente culturale.

Daca doriti sa adoptati acest stil practic, puteti gasi astfel de produse la magazinul online Answear. Va puteti forma o garderoba completa care sa includa tot, de la rochii casual pana la genti de la Answear. Produsele sunt de inalta calitate, de la brand-uri renumite precum Mango, Medicine, Guess, Calvin Klein si multe alte marci.

Pentru a avea un look cat mai reusit, recomandam totusi un studiu atent al intregului outfit pentru a nu face mixuri nefericite care va pot dezavantaja. Purtati hainele cu o atitudine relaxata asa cum insusi stilul o cere. Inspirat-va de la vedetele internationale care adopta adesea acest stil. Luati exemple precum Victoria Beckham sau Sarah jessica Parker care sunt reginele de necontestat ale acestor tipuri de outfit.

Share daca iti place...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Barbieru Cristina

10 Comments

  1. fost o perioadă în care oricine se îmbrăca oleacă mai fistichiu spunea despre sine că abordează „stilul casual”. Nu trebuia să știe exact ce înseamnă. Era un cuvânt nou, care suna bine și care te făcea cumva diferit. Cam așa cum este acum termenul eclectic în arhitectură. Timpul a trecut și ne-am împrietenit mai bine cu stilul casual, ba chiar am devenit martorii unor noi manifestări care se revendică de la acest curent vestimentar. Atunci când mai toți au început să îl știe și să îl înțeleagă, au apărut peste noapte stilul smart-casual și smart-elegant. Dar mai bine să o luăm de la început ca să vedem care-i treaba cu cu stilul cauzal sau chejuăl, așa cum îl mai poreclesc unii.În primul rând, moda casual se încadrează între stilul de stradă și cel elegant, ca să mulțumească nevoia de confort a iubitorilor de ținute cu ștaif. Același concept le oferă totodată mai mult rafinament purtătorilor încăpățânați de blugi cu pantofi sport. Dintre toate stilurile, casual pune cel mai mult accentul pe confort și pe exprimarea personală. Avantajul său major este că se adaptează cu ușurință ieșirilor în oraș cu brigada de distracție, dar este viabil și pentru întâlnirile de afaceri ori pentru evenimentele informale. Ținuta casual oferă posibilitatea de-a te simți confortabil fără să faci rabat la stil. Elementele de bază ale stilului casual sunt tricourile basic și jeanșii slim. Pe baza acestor două elemente foarte simple, poți obține mai multe declinări ale stilului, prin alăturarea unor componente la fel de simple. De exemplu, dacă adaugi un blazer și o pereche de pantofi, poți spune că ești îmbrăcat casual-elegant. În schimb, dacă îți legi o cămașă în carouri la brâu și adaugi o jachetă din denim, poți spune cu ușurință că te încadrezi în stilul smart-casual.

  2. Casual pentru mine e cam tot ce nu e elegant sau sport. Nu stiu daca am perceput gresit termenul, dar eu cam asa obisnuiesc sa spun – ca sunt adepta unui stil vestimentar casual. Relaxat, comod, natural, fix cum ai zis tu, asa imi place mie sa imbrac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.