Caracteristici ale unei imprimante

Manipularea hârtiei

În mod tipic, atât imprimantele cu jet de cerneală cât și imprimantele laser imprimă pe hârtie de dimensiuni diferite litere și au tăvi de intrare și ieșire care pot conține cel puțin 100 de coli de hârtie. Imprimantele cu tăvi multiple de hârtie pot conține mult mai multe pagini, ceea ce va contribui la reducerea frecvenței reîncărcării tăvilor.

Există câteva moduri prin care imprimantele pot muta hârtie prin feed. Unele trag hârtia din partea frontală a imprimantei folosind role de cauciuc pentru a ghida hârtia din tavă și prin intermediul imprimantei. Imprimantele cu încărcare superioară, pe de altă parte, folosesc gravitatea pentru a deplasa hârtia în jos prin alimentator și în partea din față a imprimantei, ceea ce este o alegere bună dacă știți că veți tipări pe suporturi rigide sau alte tipuri de hârtie care nu poate fi îndoit.

Imprimarea duplex este atât o economie de timp, cât și un economizor de hârtie, datorită capacității sale de a imprima pe ambele fețe ale unei pagini. Imprimantele care oferă imprimare duplex vor folosi adesea un alimentator automat de documente pentru mersul înapoi, care permite scanarea duplex și apoi imprimă pagini pe ambele fețe, fără a trebui să întoarceți hârtia și să o reintroduceți în aparat.

Viteza imprimantei

Daca luati in calcul achizitionarea unei imprimantă multifunctionala Kyocera M6026CDN  , este posibil să vedeți anumiți termeni care indică viteza de ieșire. PPM (pagini pe minut), denumită uneori CPM (copii pe minut), determină câte pagini pe minut poate imprima imprimanta. Cu cât este mai mare numărul de pagini, cu atât mai repede imprimanta poate imprima sau copia documentul. Dacă faceți cumpărături pentru o imprimantă foto, veți vedea termenul IPM (imagini pe minut), care respectă același principiu.

Afișajul pe ecran tactil

Ecranul LCD cu atingere facilitează navigarea imprimantei și introduce rapid date cum ar fi numărul de pagini pe care doriți să le imprimați, adresa de e-mail la care doriți să trimiteți o scanare sau tava de hârtie pe care doriți să o utilizați.

PictBridge

Acesta poate fi un apliicatie pentru a transfera fotografiile pe computer doar pentru a face câteva imprimari. Cu PictBridge, puteți imprima fotografii direct dintr-o cameră digitală fără a fi nevoie să le încărcați mai întâi pe PC sau laptop. Pur și simplu conectați camera la imprimanta utilizând un cablu USB și selectați fotografiile pe care doriți să le imprimați.

Share daca iti place...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Barbieru Cristina

8 Comments

  1. Imprimanta mea cam da semne de batranete…are saraca peste 10 ani si chiar si-a facut treaba bine. Trebuie sa imi iau una noua si ma tot uit ca nu stiu exact ce sa aleg.

  2. În fiecare zi, în fiecare domeniu apare ceva nou. La fel și în domeniul imprimantelor. Am auzit/văzut imprimante 3d, dar cu PictBridge n-am făcut cunoștință. Am nevoie de o imprimantă nouă, cine știe, dacă găsesc una deșteaptă și nu costă cât casa pe site-ul acesta …

  3. Sincera sa fiu, mi-ar fi tare utila si mie una. Am avut una color si se termina mult prea repede cartusul. Am sa ma orientez catre una simpla doar cu toner negru. Ar fi ideala una cu afisaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.