Cum alegem ramele potrivite pentru ochelari in functie de forma fetei?

In zilele noastre vedem cum din ce in ce mai multe persoane sunt nevoite sa poarte ochelari de vedere. Acesta lucru nu mai este atat de deranjant ca in trecut, nici pentru adulti nici pentru copii, carora cel mai adesea li se gaseau diverse porecle. Doar alegand ramele potrivite pentru ochelari riscul de a fi privit diferit scade substantial.

Acum ochelarii de vedere, pe langa faptul ca vor corecta vederea pot fi un accesoriu foarte chic alaturi de celalalte accesorii, pe care il putem purta cu incredere. Da, il putem…fiindca si eu port ochelari. Acum se gasesc diverse rame pentru lentile astfel incat sa aratam extrem de bine. Ramele se gasesc atat in magazinele de specialitate dar si in magazinele online doar cautand online glasses frame. Personal, consider ca avem mai multe optiuni atunci cand cumparam online o rama potrivita, pe langa faptul ca putem compara preturile , vom gasi noi modele in tendinta, doar aruncand o privire la new arrival glasses.

Totusi, inainte de a alege o ramele potrivite pentru ochelari, trebuie sa tinem cont de cateva detalii in functie de trasaturile chipului nostru, astfel incat sa ne simtim confortabil.

Cum alegem ramele potrivite pentru ochelari?

  • ochelarii trebuie sa sublinieze trasaturile care ne avantajeaza. Putem alege o rama in culoarea ochilor nostri;
  • ramele trebuie sa contrasteze forma fetei. Mai exact, daca avem fata patrata nu trebuie sa alegem o rama patrata.
  • rama trebuie sa fie proportionala cu forma fetei.;
  • dimensiunile ramei trebuie sa fie proportionale cu dimensiunile fetei;
  • cei cu dioptrii in minus mari trebuie sa evite ramele cu lentile foarte mari  fiindca marginile acestora sunt mai groase pe margini;
  • si cei cu dioptrii mari pe plus trebuie sa evite ramele cu lentilele foarte mari.

Cum alegem ramele pentru ochelari in functie de forma fetei?

Despre forma fetei se vorbeste peste tot, daca inca nu stiti ce forma are cu exactitate fata voastra asa se poate afla:

  • in fata unei oglinzi cu parul strans la spate, comparam proportiile fruntii, ale obrajilor si barbiei. Incadrati apoi rezultatul intr-una din cele 4 variante.
  • pe o poza trasam cu un marker un contur de-a lungul scalpului in jos pet ample si de-a lungul obrajilor pana la barbie. Incadrati apoi rezultatul intr-una din cele 4 variante.

Forma rotunda a fetei

In cazul fetei rotunde obrajii sunt plini si usori mai lati decat fruntea si linia maxilarului iar barbia nu este de obicei proeminenta. Pentru o fata rotunda ar trebui evitate ramele de ochelari rotunde si pe cele mari, care vor exagera rotunjimea fetei. Ramele de ochelari in forme dreptunghiulare sunt cele mai potrivite.

Forma patrata a fetei

La forma patrata obrajii, fruntea si linia maxilarului au aproximativ aceeasi latime dar si o barbie puternica. Pentru aceasta forma a fetei trebuie sa incercam o indulcire a trasaturilor alegand forme ovale si rotunde ale ramelor, evitand formele dreptunghiulare.

Forma de inima  a fetei.

In cazul formei de inima ale fetei, linia obrajilor este usor mai lata decat cea  a fruntii si se ingusteaza pana la o barbie bine definita. Ramele dreptunghiulare si cele patrate dar si cele ovale si rotunde se potrivesc bine acestei forme,

Forma ovala a fetei

In cazul unei fete ovale linia obrajilor este mai lata decat linia fruntii sau a maxilarului. Acest tip de forma permite alegerea oricarei tip de rama sau culoare. Evitate ar trebui doar ramele rotunde.

Eu am forma ovala a fetei asa ca ma pot bucura din plin de orice mode de rama care imi place. Online imi e mai usor de cautat, asa ca aleg women eyeglass frames si voi cumpara modelul care imi place cel mai mult, dar care se si muleaza pe bugetul disponibil.

Voi tineti cont de aceste aspecte atunci cand alegeti ramele pentru ochelari?

 

Share daca iti place...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Barbieru Cristina

21 Comments

  1. Fiarta tare! Eu una ochelari de vedere nu port, însă cei de soare i-am ales în functie de cum mi-au plăcut și cum mi s-a părut ca îmi sta cu ei

  2. acum 30 de ani era dificil sa porti ochelari poate tocmai din cauza ramelor. Bine, si lentilele erau urate, la cei cu diferenta mare de dioptrii fata de normal, dar si ramele erau toate la fel si pe unii ii faceau sa para extraterestri. Acum ai atatea modele de rame de ochelari din care sa alegi! Nu ai cum sa nu gasesti una pe placul tau.

  3. Nu prea am tinut cont de aceste criterii si nu sunt foarte multumita de forma ramelor si de felul in care imi completeaza imaginea dar am fata ovala ceea ce constituie un avantaj.

  4. Mie-mi plac ramele rotunde si ia ghici? Nu mi se recomanda. Asta nu ma impiedica sa am vreo patru perechi de ochelari cu astfel de rame si totusi mie-mi place cum arat cu ei. De gustibus non est disputandum.

  5. Imi petrec cam mult timp in fata calculatorului si ma gandesc serios sa merg la un control. Cred ca as proba o gramada de rame pana sa-mi aleg una

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.