Curatarea bijuteriilor

Toată lumea, mai ales femeile, iubesc bijuteriile. O bijuterie reprezinta un accesoriu fara de care nu puteți pur și simplu exista. Cu toate acestea, oamenii sunt greu presați să le păstreze curate și lucioase. Puteți, desigur, să luați ajutorul unui profesionist de curățare a bijuteriilor, dar aceste servicii pot fi destul de scumpe.

Există numeroase modalități și mijloace minuțioase pe care le puteți păstra în formă bună în decursul anului. Puteti pune in practica aceste metode din confortul casei dvs. Ele sunt ușor de făcut și ușor de învățat. Iată câteva sfaturi despre păstrarea bijuteriilor curate și lucioase pe tot parcursul anului:

Curățarea diamantelor tale prețioase

Procesul este destul de simplu. Luați un castron de sticlă și turnați niște vodcă în el. Luati bijuteriile cu diamante Alvin și introduceti-le în interiorul bolului. Scoteti-le și apoi clătițile cu apă curată, ștergeți-le cu o cârpă moale. În plus, dacă bijuteriile dvs. cu diamante sunt într-adevăr foarte murdare, atunci este recomandabil să înmuiati o periuță de dinți moale în vodcă și să frecați bijuteriile delicat. Acest proces va curăța și va adăuga scânteia necesară bijuteriilor de diamant în cel mai scurt timp.

Curățarea bijuterii de aur

Acesta este din nou un proces care este foarte simplu. Tot ce este necesar este o ceașcă de apă caldă, o linguriță de săpun lichid și o linguriță de amoniac de uz casnic. Bijuteria dvs. de aur trebuie apoi să fie scufundată în acest amestec și lăsată în ea pentru o perioadă de aproximativ zece minute. După aceasta, trebuie să folosiți o cârpă moale pentru a le șterge. Veți fi uimit de eficacitatea acestui proces simplu.

Sfat pentru curatarea  bijuteriilor din argint

Bijuterii dvs. de argint ar putea fi doar cel mai greu element de curățat. Mulți oameni încearcă să-l curete  cu o pastă de argint, dar în mâinile amatorilor se termină, de obicei, ca un eșec murdar. O modalitate mai ușoară ar fi să folosiți o caserola de sticlă a cărei fund trebuie căptușită cu o folie de aluminiu.

Trebuie să adăugați apoi două linguri de bicarbonat de sodiu și o lingură de sare și o cantitate de apă fiartă în interiorul vasului de sticlă. Bijuterii de argint trebuie apoi adăugate in acest amestec și lăsate să stea în ea, până când apa se răcește. După aceea, scoateți bucățile de argint și lăsați-le cu o cârpă moale.

Dacă utilizați acest proces, este o garanție că toate crestaturile argintului vor fi curățate de toată murdăria și bijuteriile vor straluci din nou. Cea mai bună parte a acestei metode este că nu este absolut necesară continuarea frecării finisajului. Acest lucru ajută la prelungirea vieții bijuteriilor și va dura mai mult.

 

Perlele tale prețioase

Nu există nici un proces complicat care vă va ajuta să vă păstrați perlele strălucitoare pe tot parcursul anului. Ele vor fi păstrate doar curate și strălucitoare, dacă le purtați adesea. Există un motiv științific pentru acest lucru. Uleiul de masline va ajuta la luciul lor și le va păstra moi.

Cu toate acestea, există momente când există pur și simplu foarte puține oportunități pentru dvs. de a purta perle. În acest caz, le puteți păstra în stare bună prin stropirea unui ulei de măsline pe o cârpă moale și apoi ștergându-le ușor.

 

Share daca iti place...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Barbieru Cristina

21 Comments

  1. Cele de argint le spălam cu periuta de dinți și cu bicarbonat și se făceau tare frumoase, cele de aur nu le curăț, când am timp trec pe la bijutier si el mai slefuieste verigheta că e tare zgâriată.

  2. Utile informațiile tale, spre exemplu nu știam despre soluția de curățare a bijuteriilor din aur.
    Prin purtare, perlele se ”auto-curăță”, în restul timpului se păstrează separat de alte bijuterii, dar împreună.

  3. Am si eu cateva bijuterii care necesita o curatare rapida, arata deja foarte rău… Mă bucur că am citit soluțiile salvatoare pentru bijuterii strălucitoare!

  4. Eu nu port decat bijuterii din argint, astfel ca, curatarea acestora ma priveste in mod direct. EU mi-am luat prin vara un sapun special pentru curatarea acestora si sunt foarteee multumita de el! 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.