Curiozitati si obiceiuri despre pantofi

Monarhii dictau de obicei tipurile de pantofi de modă care erau permisi pentru  ar fi și nu a fi purtați. Există, desigur, motive, în mod obișnuit, în spatele nebuniei lor: în Anglia, Henry al VIII-lea a făcut populari pantofi largi. El a făcut o lege ca pantofii sa fie de 6 cm lățime – motivul ar fi trebuit să-și acopere picioarele suferinde de guta. Louis XIV, de asemenea, cunoscut sub numele de Regele Soarelui, era mic de inaltime. Datorită stării sale scunde, el a făcut pantofii cu toc înalt populari și obligatorii pentru bărbați.

 Pantofi de nunta

Unele tradiții ciudate care înconjoară nunțile și pantofii include obiceiuri in functie de zone: in Ungaria, mirele bea un toast cu mireasa din pantofii de nunta Steve Madden . În China, unul dintre pantofii miresei este aruncat de pe acoperiș. Pantoful trebuie să fie roșu și acest lucru îi dă perechii noroc în căsătorie. În Evul Mediu, tatăl și mirele vor avea o ceremonie de pantofi. Tatăl ar da autoritatea omului asupra fiicei sale. La nuntă, mireasa va purt pantoful pentru a arăta că acum, ea este proprietara mirelui.

Cizmele

„Un pas mic pentru om, un salt uriaș pentru omenire” este citatul faimos al lui Neil Armstrong, primul om care merge pe lună. Cizmele pe care le purta atunci când a făcut primii pași pe Lună plutesc acum în spațiu undeva. Cizmele sale au fost aruncate înapoi înainte de a se întoarce pe Pământ din cauza fricii de contaminare.

Cei mai scumpi pantofi din toate timpurile

Unii oameni vor plăti  mulți de bani pentru a avea o pereche de pantofi pe care si-i doresc. Cea mai scumpa pereche vanduta pentru 660.000 dolari SUA a fost Papucii de Ruby, purtați de Judy Garland în Vrăjitorul din Oz. Papucii rubinii au fost vânduți la o licitație pe 2 iunie 2000.

 Marketingul strălucitor

Henry Nelson McKinney, agent de publicitate pentru N. W. Ayer & Son, a fost omul care a venit cu termenul de „sneaker”. Aceasta a fost o idee de marketing strălucită pentru pantofii din cauciuc nou inventati. El a spus că tălpile de cauciuc au făcut pantofii „stealth” așa cum le-a numit adidași. Primimii adidași au fost Keds și au fost inventati în 1917. Adidașii au intrat pe plan internațional în 1923 când un bărbat german  numit adidasii după el însuși. Adidașul este Adidas, numit după Adi Dassler. Acest brand a fost cel mai important brand de pantofi sport din lume. Adidas, a devenit faimos după ce Jessie Owens a câștigat 4 medalii de aur, în timp ce purta Adidas, în timpul Jocurilor Olimpice din 1936.

 

Share daca iti place...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Barbieru Cristina

19 Comments

  1. 660.000 dolari o pereche de pantofi? Fereasca Dumnezeu! Eu sunt tare curioasa cine i-a cumparat la acea licitatie si ce pret a platit pe ei. Si nu pot sa nu ma intreb in ce casa luxoasa traieste si cate masini are acea persoana.

  2. Istoria pantofilor este la fel de interesanta ca orice alta ramura istorica. Am un atlas, ce prezinta evolutia acestora inca de pe vremea Imperiului Roman.

  3. Foarte multe lucruri interesante am aflat din articolul tau…mersi pentru informații…te mai aștept și cu altele…

  4. Imi plac adidasii si ii port mereu dar nu stiam ca au fost creati in 1917. Cat despre cei mai scumpi pantofi din lume: mereu vor exista oameni extravaganti care nu mai au pe ce sa dea banii.

  5. Atatia bani pentru o pereche de pantofiori!??
    Slavă Cerului că nu am atâția bani…că poate mă tenta… 😀
    Mă bucur că am mai aflat câte ceva de articolele mele preferate! (Y)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.