Miere cu laptisor de matca si Apioxivita Cocktail Apidava- cum ne ajuta sa scapam de raceala

Astazi este despre dulce. Dulce sanatos! Acum ceva timp am primit de la Apidava un borcans delicios de miere cu laptisor de matca 2% si cateva pliculete de miere cu antioxivita– un nou produs din portofoliul lor. Nu am putut decat sa ma declar incantata mai ales, pe langa gustul sau delicios de care ne putem bucura intreaga familie, am sperat ca ne va ajuta sa invingem o raceala ce ne-a dat mari batai de cap intregii familii.

Daca noi, adultii trecem cum trecem peste un episod de raceala, tare greu e de cei mici. Din experienta va vorbesc, am racit si eu, dar mai ales piciticul, Stefan. In prima faza am fost la medic, ca deh..nu pot sa tin copilul acasa daca tuseste si are secretii nazale din belsug. Ok, medicul-antibiotic. Luat si dat, ca nu sunt medic si el e in masura sa recomande in functie de ceea ce a vazut. Trece cat de cat tusea, pare ca Stefan e pe drumul cel bun. De unde, peste cateva zile febra!! Mergi la medic, de data asta antibiotic injectabil caci febra nu voia sa scada. Dupa 5 zile de injectabil, febra nu mai face dar ghici?? Tusea si mucii nu se dau plecati!! Zau, ca-s disperata. Nu stare proasta, nu febra la copil dar nu mai scapam de chinuitorii muci. Mamele cred ca stiu ce zic!!

Asa ca apelam la mierea cu laptisor de matca de la Apidava, deja m-am saturat de antibiotice si sa chinui piticotul cu injectii. Merg pe natural, dupa ce m-am convins ca nu e nimic grav.

Miere cu laptisor de matca Apidava

Beneficiile mierii sunt cunoscute de intreaga lume, deja v-am vorbit pe blog cu diverse ocazii, asa ca nu e cazul sa insist pe acest subiect. Totusi, unul din cele mai eficiente remedii care si-au dovedit eficienta de-a lungul timpului este laptisorul de matca.

Laptisorul de matca este o substanta secretata de glandele hipofaringiene ale albinelor, cu care sunt hranite larvele albinelor in primele zile de viata ale acestora. Doar regina stupului se bucura de pretiosul latisor de matca pe toata durata vietii. Fiindca aceasta se hraneste in mod exclusiv cu acest elixir-matca traieste pana la 5 ani, in timp ce albinele lucratoare au o durata de viata in medie de doar 45 zile. Interesant, nu?

Laptisorul de matca contine o multime de vitamine, minerale, enzime, aminoacizi esentiali, dintre care unii nu pot fi sintetizati de organismul nostru. De aceea laptisorul de matca este considerat un supliment esential. In plus, contine acidul 10-HDA, ce are un puternic efect antiviral, antibacterian si antifungic, ceea ce face ca latisorul de matca sa intareasca sistemul imunitar. Ne scapa de raceli dar si vindeca mai rapid ranile.

Fiindca gustul laptisorului de matca este cam acrisor, nu toata lumea il agreeaza si acesta nu se poate pastra decat la rece. Asa ca cea mai potrivita combinatie este cea a mierii si a laptisorului de matca. In acest fel putem oferi organismului nostru o doza de energie si vitalitate si sa ii intarim imunitatea.

Cum folosim noi mierea cu laptisor de matca Apidava?

Mierea oricum e nelipsita din bucataria noastra, asa ca noul sortiment de miere a reusit sa ne cucereasca. Nu numai ca are un gust absolut delicios, dar are grija sa scapam de raceala chinuitoare care ne bantuie de spatamani intregi.

Miere cu nuca

Fiindca piticotul meu este tareeee pretentios, desi ii place mierea, adesea face mofturi si sunt zile in care refuza sa ia lingurita pe care i-o dau dimineata. Cum reusesc sa-l conving? Siiiiimplu. Ii plac mult nucile, asa ca mi se pare o idee geniala si cu ajutorul careia am reusit sa ii dau zilnic portia de sanatate. Miere cu laptisor de matca si nuci din pomul din curte. Sa vedeti cu ce pofta mananca!!! Si eu pe langa el, bineinteles. Atunci cand am pofta de dulce, apelez la acest truc yummy!

Miere cu lamaie

Fiindca atat mierea cat si lamaia ofera energie si ajuta organismul sa lupte cu virusii, impreuna fac echipa perfecta. Eu tai o lamaie cubulete si pun intr-un borcans inchis etans , peste care adaug miere si las la macerat. Zilnic luam cate o lingurita. Este delicioasa si chiar ajuta organismul!

Sirop de ridiche neagra

Ridichea neagra mie imi place asa simpla, doar cu sare. Acum ceva ani citisem despre eficienta siropului de ridiche neagra pentru tuse. Si de fiecare data cand avem probleme cu tusea pun in aplicare, luand acest sirop in tandem cu cele prescrise de medic.

Cum se prepara siropul de ridiche neagra?

  • se spala bine ridichea si se usuca;
  • se scobeste mijlocul ridichii lasand peretii de 2-3 cm;
  • in mijloc se adauga 2 linguri de miere apidava cu latisor de matca si se lasa peste noapte;
  • a doua zi va rezulta un sirop dulce, foarte gustos;
  • daca ridichea nu sta sta dreapta se poate taia fundul astfel incat sa stea singura sau se pune intr-un pahar ( asa cum am facut eu )

Este un sirop eficient pentru tuse, se administreaza copiilor 1 lingurita de 4-5 pe zi inainte de masa iar adultii cate o lingura de 4-5 ori pe zi.

Apioxivita Cocktail

Apioxivita cocktail este o noutate in materie de miere pentru mine. Recunosc ca e prima oara cand aud si gust astfel de sortiment. Si imi place mult de tot! Are o aroma placuta, si culoarea este diferita de mierea obisnuita, e mai rosiatica.

Amestecul de miere de salcam – de calitate superioara cu acest concentrat din struguri rosii bogat in antioxidanti poate fi utilizat pentru prevenirea, tratarea sau ameliorarea unor simptome ale afectiunilor cardiace, cum ar fi diminuarea colestorulului din sange. Radicalii liberi continuti in polifenoli ajuta la reglarea tranzitului intestinal.

Amestecul APIOXIVITA COCKTAIl este ideal pentru o mai buna asimilare a organismului a principiului activ: polifenolii din extrasul de struguri.

Eu am savurat acest sortiment de miere cu lapte caldut, pentru a ameliora simptomele racelii si pentru un gust savuros.

Mierea inseamna sanatate! Asa ca niciodata nu ne va lipsi din casa. Orice sortiment nou descoperit este un castig pentru mine si organismul meu.

Voi stiati de aceste sortimente de miere?

 

 

 

Share daca iti place...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Barbieru Cristina

17 Comments

  1. Imi place ca te-ai gandit sa incerci si remedii naturiste si tot ce-ai ales este foarte bun pentru problemele pe care le aveti. Nuci cu miere mananc si eu pentru ca imi plac la nebunie. Iar acest cocktail de la Apidava l-am incercat si eu si are gust super bun, deci sigur este si pe placul copiilor.

  2. Sunt niste sortimente complet noi pentru mine, dar recunosc ca sunt aproape indispensabile daca ne dorim sa fim sanatosi. Retetele sunt extraordinar de interesante

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.