Reteta paste Antonio di Vaio cu sos de rosii

Pregatirea meniului zilnic poate fi de cele mai multe ori o provocare. De ce? Pentru ca fiecare membru din familie are cate o preferinta: unul vrea ciorba, altul tocanita si celalalt cartofi. Incerc pe cat posibil sa alternez si sa diversific fiecare masa astfel incat fiecare dintre ei sa fie multumiti si sa manance cu pofta, dar niciodata nu dau gres alegand sa prepar o reteta cu paste. De curand am descoperit pastele Antonio di Vaio si preparatele sunt si mai gustoase.

De ce aleg sa prepar paste?

Pentru ca se prepara foarte repede si nu necesita multe ingrediente. Sunt delicioase si nimeni nu refuza o portie cu paste. Bineinteles, nu gatesc zilnic, insa o data sau de doua ori pe saptamana cred ca nu fac rau nimanui, mai ales daca mancam portii moderate.

Reteta paste Antonio di Vaio cu sos de rosii

Pastele cu sos de rosii este una din cele mai indragite si aromate retete pe care o preparam in familia noastra. Toata lumea manaca cu pofta, se fac rapid si nu necesita multe ingrediente.

 

Ingrediente necesare :

  • paste Antonio di Vaio;
  • 2 cepe;
  • rosii pasate ( suc de rosii ) dupa preferinta;
  • branza;
  • parmezan;
  • 2 catei de usturoi;
  • ulei de masline;
  • unt;
  • sare;
  • piper;
  • ardei iute.

Reteta e mult spus pentru ca aceste paste se fac extrem de repede si pe langa asta, sunt extrem de delicioase. De asemenea mentionez: cantitatile pot varia in functie de preferinte, asa ca aveti libertatea de a alege.

Intr-o tigaie se pune putin ulei de masline si unt ( pentru o aroma si mai delicioasa) si dupa ce se incinge se pun cele doua cepe maruntite la calit cu sarea dupa gust si se lasa la inmuiat. Dupa ce s-a caramelizat usor ceapa, se adauga cateii de usturoi tocati finut si se lasa cat sa isi scoata aroma. Dupa ce ceapa si usturoiul s-au calit se adauga rosiile pasate asenzonand cu piper, sare si eventual putin zahar daca rosiile sunt mai acre ( insa nu e neaparat necesar ) si ardeiul iute tocat fin. Tot acum se adauga si branza preferata si lasam sa fiarba incet pana sosul va capata consistenta dorita.

Intre timp punem pastele la fiert. Dupa ce acestea au fiert si sosul a capatat consistenta dorita, le adaugam peste sos lasandu-le sa-si intrepatrunda aromele.

Ta-dam!! Masa e gata! Paste delicioase cu sos de rosii. Pentru un plus de aroma la final se aduga parmezan ras si ulei de masline.

Aceasta este reteta noastra preferata de paste. Simpla, rapida si foarte gustoasa!

Voi mancati paste? Cum vi se pare reteta mea si ce reteta preferata aveti voi?

 

Share daca iti place...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Barbieru Cristina

23 Comments

  1. sunt preferatele fetitei mele desi nu ii fac prea des ,arata super bine ca mi-a facut pofta ,usor de gatit ,delicioase

  2. Mie imi plac pastele astea cu rosii, dar sotul meu sa nu le vada. La el, daca nu ai sos cu carnita, poti sa ii pui ce sortiment de paste vrei tu, ca nu le mananca. Ultima data cand am fost la sora lui in vizita, asta ne-a dat sa mancam si el a cerut un sanvis.

  3. Arata tare bine reteta pregatita de tine.
    Nu stiu de ce, dar eu nu ma omor cu pastele, insa ma mai apuca si pe mine cateodata sa-mi fac paste cu sos pesto.

  4. eu nu am voie la paste si cei dragi mie vor doar cu carnita,dar eu as savura si cu ochii reteta ta!

  5. Chiar nu stiam ce sa mai gatesc. Iti multumesc pentru reteta, o s-o prepar chiar azi. Singura diferenta va fi ca o s-o fac mai picanta, ca ne place picant.

  6. Eu prefer pastele atata timp cat sosul nu este prea gras sau greoi. De exemplu, cu cele carbonara nu prea ma inteleg. Reteta ta e simpla, practica, iar rezultatul final e delicios

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.