5 greseli pe care Nu trebuie sa le faci atunci cand esti in cautarea unei locuinte

Uneori, emotiile si sentimentele generate de intemeierea unei familii si de siguranta unui camin pot fi atat de coplesitoare, incat deciziile luate intr-un moment de impulsivitate se vor dovedi a fi nu tocmai cele mai bune. Intrucat aceasta hotarare este una extrem de importanta, definitorie pentru viitorul unei persoane, trebuie gandita si analizata in detaliu.

Iata cateva greseli pe care nu trebuie sa le comiti atunci cand vrei sa iti cumperi o noua casa!

 

  1.      Verifica mai multe oferte inainte de a lua o decizie

Chiar daca ti se pare ca varianta pe care ai gasit-o la momentul actual este cea mai potrivita, cel mai indicat ar fi sa verifici mai multe optiuni, inainte de a lua orice decizie.  Spre exemplu, daca iti doresti sa te muti intr-un oras destul de mare, precum este Bucuresti, inainte de a consulta o agentie imobiliara, hotaraste-te asupra zonei in care ai vrea sa locuiesti pe termen lung. In cazul in care iti doresti o varianta in plus, poti vizualiza si apartamentele oferite de ROMCO REZIDENTIAL, unul dintre cele mai mari complexe rezidentiale din sectorul 3.

 

  1.      Prea multe sau prea putine camere

O astfel de investitie este una de viitor , asadar chiar daca in momentul actual esti singur sau te vei muta singur, cel mai probabil intr-un timp destul de scurt vei intemeia o familie. Din acest motiv, cel mai bine ar fi sa iti iei o locuinta mai spatioasa, ideala pentru viata de cuplu. Daca iti doresti sa te muti la bloc, un apartament de 3 camere reprezinta una dintre cele mai bune optiuni. In cazul in care aceasta idee ti se pare a fi cea potrivita pentru tine, afla toate detaliile legate despre locuintele spatioase in ceea ce priveste costurile de cumparare si intretinere.

Acelasi lucru este valabil si pentru imobilele mult prea spatioase, care vor insemna costuri mai mari la intretinere, asadar gandeste in perspectiva inainte de a lua orice hotarare.

 

  1.      Nu alege pretul cel mai scazut

O casa sau un apartament, este o investitie destul de costisitoare si orice banut pe care il economisesti iti poate fi de folos. Chiar daca bugetul de care dispui, precum si pretul de vanzare al unei locuinte sunt criterii esentiale dupa care te ghidezi, nu ar trebui sa alegi, totusi, cea mai ieftina varianta pe care o gasesti. Analizeaza si compara preturile oferite si in alte parti, dar si ofertele si cerintele pietei imobiliare si, in urma acestor sondaje si cercetari, ghideaza-ti optiunile.

  1.      Nu uita sa acorzi importanta zonei si infrastructurii viitorului tau camin!

O alta greseala pe care o comit multe persoane este aceea ca nu acorda o asa mare importanta zonei in care se afla potentiala locuinta sau aspecte legate despre infrastructura. Mai ales in sezonul rece, aceste elemente vor fi mult mai reliefate si iti vei da seama de importanta lor.

 

  1.      Stabilitatea inseamna siguranta, asadar nu uita de politele de asigurari!

De departe, una dintre cele mai grave greseli, in urma achizitionarii unui camin este reprezentanta de decizia multor oameni de a nu isi asigura bunurile, din diverse motive. In principal, comoditatea, lipsa de informatii, dar si stereotipurile sunt factorii care stau la baza unei decizii gresite. Asigura-ti locuinta pentru a scapa de griji si de stresul cauzat de anumite evenimente neplacute care ar putea sa perturbe linistea tie si familiei tale.

Asadar, nu uita sa acorzi atentie acestor factori destul de importanti pentru o existenta linistita si lipsita de griji. O locuinta este un pas important in viata unei persoane, prin urmare evalueaza toate posibilitatile inainte de a lua orice hotarare.

 

Share daca iti place...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Barbieru Cristina

18 Comments

  1. cred ca de asigurare uita multi sau se zgarcesc pentru ca zic ca este prea scumpa. O fi mai ieftin sa ramai pe drumuri in caz de Doamne Fereste? parca la cei care cumpara prin credit este obbligatoriu sa faca asigurari, dar s-ar putea sa ma insel.

  2. Mersi pentru sfaturi…eu sunt una dintre persoanele care se gândește bine când vrea ceva…nu sar cu capul înainte…compar …calculez…mă sfătuiesc…lucrul la care nu am apelat până acum…din păcate este asigurarea…sper sa facem una pe viitor

  3. Atunci când ne-am decis să ne luăm apartamentul, nu aveam copii, insă o școala in apropiere, ca și un parc de joaca au fost printre avantajele pe care le-am vazut prima oara cand am vizitat apartamentul. Plus supermarketul care este la 5 minute de noi. Apartamentul arata jalnic, dar nici nu l-am vrut altfel…asa puteam sa facem noi toate schimbarile de care aveam nevoie!

  4. Ai mare dreptate, sunt multi factori de care trebuie sa tinem cont atunci cand ne mutam in casa noua. Pentru mine cel mai mult conteaza zona, sa fie sigura, accesibila si aproape de scoala, spatiul din locuinta si pretul.

  5. Noi cand ne-am luat apartamentul, acum 2 ani, am cautat mai bine de juma de an ☹️ nu am vrut sa luam vreo decize in graba, ca pana la urma, casa o iei pt toata viata

  6. detalii de care ar trebui sa tina cont cei care vor sa isi cumpere o casa. O sa ii arat articolul unei prietene care vrea sa isi cumpere o noua locuinta

  7. Eu ma bucur ca atunci cand iti iei apartamentul prin credit, e obligatorie asigurarea locuintei. Asa, nu poti sa mai zici ca ai uitat sau sa te mai zgarcesti la bani.

  8. Daca mi-as lua acum o casa, n-as mai insista atat pe numarul mare de camere. Ce sa fac eu acum, cand am fetele mari, stabilite în capitală, cu 4 dormitoare!? Mi-ar fi de ajuns un apartament cu 2 camere, dar, recunosc că doar de dragul apartamentului, nu- vând. Încă! 😀

  9. Sunt foarte utile aceste sfaturi, la care eu as mai adauga, conform preferintelor mele sa am in apropiere gradinita/scoala/supermarket/banca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.