Ce mai citim de la Editura Casa- carti pentru intreaga familie

Nu e o noutate ca imi place sa testez lucruri noi dar si sa invat pe zi ce trece lucruri interesante despre cum pot avea grija de tenul meu, astfel incat acesta sa arate si sa fie sanatos. Daca acum ceva ani, mai exact prin liceu, nu acordam o atentie sporita acestui aspect, acum situatia e total diferita. Consider ca niciodata nu stim suficiente lucruri, asa ca noul colet de la Editura Casa vine in ajutorul meu cu doua carti extrem de utile si necesare. In plus nu se putea sa lipseasca si o carte pentru copii, pentru momentele de relaxare ale noastre, parintilor impreuna cu piticul nostru.

Cosmetice preparate acasa

Cosmetice preparate acasa este o carte extrem de utila pe care am descoperit-o pe site-ul editurii in categoria sport, sanatate si nutritie. Este utila atat pentru noi, cei care dorim sa invatam cum sa preparam acasa o crema de fata astfel incat sa ne fie potrivita, dar mai ales pentru cei ce au o pasiune in acest domeniu si vor o cariera frumoasa.

 

Cosmeticele din comert sunt adesea cele mai alese de consumatori. Dar oare, acestea sunt cele mai potrivite pentru noi? Tind sa cred ca pot prepara o crema potrivita tenului meu, care sa acopere necesitatile de care el are nevoie si sa stiu cu exactitate ceea ce pun acolo, astfel incat sa nu ma trezesc dupa aplicare cu iritatii sau alergii.

Cartea cosmetice preparate acasa este o carte extrem de bine structurata. Aceasta incepe cu prezentarea notiunilor elementare: despre piele, tipuri de piele, notiuni de baza ale prepararii cosmeticelor dar si ce ustensile sunt necesare pentru a prepara produsul dorit.

Odata stabilite aceste aspecte importante, pentru ca doar cu ajutorul lor voi putea reusi sa prepar produsul potrivit, avem optiunea de a prepara produse atat pentru curatarea tenului, ingrijirea tenului , dar si igiena si ingrijirea corpului.

Fiindca am un ten gras , uleios si acneic reteta unei creme demachiante mi-a atras in mod special atentia.

Crema demachianta cu arbore de ceai si lamaie

Reteta acestui tip de produs mi se pare relativ usoara si in carte este extrem de bine explicat fiecare pas, astfel incat nu pot face nicio greseala. Asa ca , daca sunteti in cautarea unei carti in care sa va incredeti si cu ajutorul careia sa incercati sa preparati un produs pentru ten, aceasta este alegerea potrivita.

Henna

Cea de-a doua carte Henna, este o carte ce mi-a atras atentia prin multitudinea de informatii referitoare la acest tip de pictura , vopsire dar si utilizarile terapeutice ale hennei.

Cartea incepe cu o introducere foarte captivanta a picturii cu henna. Asa am aflat ca aceste picturi isi au originile de dinainte de islamism. Henna a fost utilizata pentru prima data in Egipt pentru decorarea varfurilor degetelor, unghiilor, palmelor si talpilor.

Depre vopsitul parului cu henna stiam. Insa ce nu-mi era cunoscut e faptul ca acesta este sigur deoarece colorantul este o substanta naturala care, de obicei nu provoaca reactii adverse.

Am aflat ca pasta de henna aplicata pe piele are efect racoritor, hemostatic si antifungic, oferind protectie numeroaselor bacterii si specii de ciuperci. De asemenea henna ajuta la scaderea temperaturii corpului, amelioreaza durerea de cap, febra dar si crizele de agresivitate.

Henna este cu adevarat o carte extrem de interesanta. Am aflat, pe langa faptul ca e o metoda buna de infrumusetare si ca este de real ajutor pentru tratarea diverselor afectiuni.

Hoinari prin anotimpuri

Daca eu am avut doua carti pentru a ma rasfata, m-am gandit sa-i achizitionez si lui Stefi o carte. Asa ca Hoinari prin anotimpuri mi s-a parut o carte potrivita atat varstei lui dar si sezonului. A fost mai atras decat m-as fi asteptat. A rasfoit-o cu drag, recunoscand fiecare personaj din paginile sale. Imi place ca aceasta carte este atat de frumos structurata, aratand imagini succesive in miscare, cu diverse activitati de sezon. Aceasta carte ii stimuleaza memoria dar si atentia, imbogatindu-i vocabularul dar si stimulandu-i imaginatia. Cartea este dintr-un carton tare, astfel incat este super rezistenta la uzare si rasfoire succesiva. Recomand cu drag, daca aveti copii cu varsta de peste 2 anisori. Editura Casa este recunoscuta in mod special datorita cartilor deosebite ce sunt dedicate copiilor, asa ca eu m-am convins de asta.

Voi ce mai cititi? Cum le stimulati imaginatia celor mici?

 

Share daca iti place...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Barbieru Cristina

17 Comments

  1. Eu nu prea mai am timp de lectura in ultima vreme dar chiar azi i-am cumparat baietelului meu o carte cu ajutorul careia poate sa faca diverse obiecte din hartie creponata.

  2. Ce carti dragute! Mi-ar place sa o rasfoiesc pe cea cu “Cosmetice preparate acasa”, dar si pe cea cu Hena. ☺️

  3. Eu ii iau fetitei mele carti de activitati si carti cu povesti. Este foarte atrasa cand vede o carte noua si este tentata sa interactioneze cu propunerile mele

  4. Ai facut niste alegeri tare interesante. Tatuajele cu hena sunt foarte tentatente si iti poti face un moft de moment. Imi place ideea cartii

  5. Preparate cosmetice in casa am vazut-o si la Steluta Gerogiana pe blog! Aveti si retete de masti pe acolo? Ca am si eu nevoie de una pentru ten gras pe baza de argila ca am primit niste argila cadou si nu stiu cu ce sa o amestec ca sa faca bine tenului meu pretentios.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.