Cum alegem rochii de seara- 5 aspecte de care trebuie sa tinem cont

Sarbatorile de iarna se apropie cu pasi repezi. Asa ca, pe langa decoratiunile pe care deja fiecare dintre noi a inceput sa le adune, sunt si alte aspecte de care femeile, in mod deosebit, au grija sa fie puse la punct. Pentru femei este deosebit de important sa-si aleaga tinutele din timp. Asa ca acestea deja au inceput cautarile pentru cele mai frumoase rochii de seara, pentru seara de Craciun dar si cea de Revelion.

Dar, inainte de a alege modelele dorite, trebuie sa tinem cont de cateva lucruri, pentru a face alegeri inspirate si sa ni se potriveasca.

Cum alegem rochii de seara?

Silueta

E de la sine inteles faptul ca fiecare dintre noi are o silueta diferita. Si o rochie nu se poate aseza bine pe doua siluete diferite. Asa ca inainte de a alege o rochie de seara trebuie sa tinem cont care sunt atu-urile pe care le vom scoate in evidenta si ce mici defecte vrem sa mascam.

O femeie foarte slaba, va trebui sa aleaga acele rochii de seara care sa dea volum. Cum ar fi: rochii cu volane, cu pliuri sau incretituri.

O femeie cu silueta frumos conturata, cu forme bine definte va alege o rochie mulata care sa ii puna bine in evidenta corpul tonifiat.

O femeie plinuta care isi doreste o rochie de seara, nu va face greseala de a alege o rochie larga, fiindca va da impresia ca este mai plinuta decat e cazul. E indicat ca femeia plinuta sa aleaga o rochie pe corp, fara prea multe volane, si care sa ii accentuieze talia.

Ocazia si locatia

Acestea sunt doua criterii importante atunci cand se alege rochia de seara. Daca este un eveniment pretentios, ce are ca locatie un restaurant elegant este obligatoriu ca rochia aleasa sa fie si ea una eleganta, in tandem cu locatia dar si evenimentul.

Culoarea

E indicat ca rochia de seara sa se potriveasca cu nuanta tenului dar si culoarea parului si a ochilor. De exemplu o bruneta cu tenul inchis va opta pentru rochii de seara in nuante pamantii. Pe cand o bruneta cu tenul deschis va alege nuante mai puternice. O rochie neagra se potriveste la orice eveniment asa ca in garderoba ar trebui sa fie macar una, indiferent de culoarea parului sau a tenului, fiindca negru avantajeaza pe oricine.

Materialul

Alegerea materialului se va face in frunctie de sezon dar si de confortul pe care acesta il ofera la fiecare purtare. In sezonul cald se poate opta pentru o rochie din matase, din tul sau din dantela.

Pret

Pretul este si el un factor important de decizie. O rochie de seara dintr-un material de calitate nu va fi extrem de mic, insa trebuie sa avem grija ca raportul pret-calitate sa fie potrivit. De asemenea, se stie ca o rochie eleganta va fi purtata doar la evenimente asa ca trebuie sa evitam preturile exorbitante.

Asadar, inainte de a alege o rochie de seara e important sa tinem cont de aceste aspecte astfel incat sa facem alegerile cele mai bune.

Voi cum va alegeti rochiile de seara?

Share daca iti place...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Barbieru Cristina

13 Comments

  1. Întotdeauna mi s-a părut inutil sa arunc banii pe o rochie pe care o port de maxim doua ori. Prefer mai mult sa îmi cumpăr o pereche de ghete mai de calitate si mai scumpe știind ca le voi purta mai mult timp.Nu am nimic împotriva celor care fac contrariul😉

  2. Noroc ca in zilele noastre avem acces la informatie si ne putem documenta asupra modelelor de rochii care ne avantajeaza! 😀

  3. Sunt o mare admiratoare a rochiilor in general, iar cand vine vorba de rochii de seara nu ma mai satur privindu-le. Pacat ca silueta nu imi permite sa port tot ce mi-ar placea, ca de ales, ai de unde alege.

  4. Din pacate, foarte multe doamne si domnisoare nu tin cont de propria constitutie si de locatia in care au nevoie de o tinuta atunci cand pornesc la vanatoare de rochie pentru un eveniment. Ceeea ce ii vine bine uneia, nu lee vine bine tuturor, dar locatia si momentul zilei in care are loc evenimentul sunt detalii de care sigur trebuie tinut cont.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.