Cum ambalam corect produsele pe care vrem sa le expediem?

Sunt convinsa ca fiecare dintre noi a avut nevoie la un moment dat sa trimita un colet cuiva. Fie ca vorbim despre expedierea coletelor in tara sau in afara tarii, sunt cateva reguli de care e musai sa tinem cont. Daca ne dorim ca obiectele sau produsele sa ajunga in regula si sa fie in siguranta pe toata perioada depozitarii si transportarii, trebuie sa stim cum sa ambalam corect.

Ambalarea difera de la un produs la altul, in functie de materialele din care acesta este confectionat. Astfel incat produsele din materiale fragile, cum ar fi sticla, ceramica sau portelanul, se pot deteriora extrem de repede daca nu sunt ambalate corespunzator.

Drumul unui colet de la expeditor si pana la destinatar este unul destul de lung. Asa ca ambalarea corecta este unul din pasii pe care trebuie sa ii respectam cu strictete daca ne dorim ca acestea sa nu se deterioreze pe timpul manipularii de catre angajatii firmelor de curierat sau in timpul manevrarii lor in depozite.

Cum ambalam corect produsele pe care vrem sa le expediem?

Alegem o cutie potrivita

Cutiile alese trebuie sa se potriveasca produsului/ produselor pe care vrem sa le expediem. Asa ca vom alege cutii de dimensiune aproximativa, astfel incat sa nu risipim spatiu inutil. Bineinteles, daca nu avem o cutie intocmai cu dimensiuni identice, putem alege o cutie mai mare si vom umple spatiul gol. In acest fel, nu va ramane spatiu si obiectul nu se va misca din locul sau.

Alegem materiale de protectie

Recipientele casante au nevoie de protectie suplimentara asa ca e indicat sa le acoperim cu hartie, carton franjurat sau alte produse de acest gen.

Ambalam cu folie cu bule

Dupa ce am ambalat podusele cu partile proeminente ( manere ) in hartie, vom infasura fiecare obiect in parte cu folie cu bule. Folia cu bule este cea mai buna alegere pentru a proteja orice obiect casant astfel incat creeaza un strat protector cu aer. Folia cu bule se muleaza usor pe orice suprafete, permitand protejarea oricaror tipuri de marfuri, chiar si a celor cu forme neregulate.

Separarea obiectelor

Daca intr-un colet vom pune mai multe obicte, e indicat sa le invelim pe fiecare individual cu folie cu bule iar intre ele asezam folie din carton ondulat.

Punem obiectele in cutie

De indata ce am respectat pasii de mai sus, asezam cu grija obiectele in cutia pe care am ales-o, umplem spatiile goale cu folie de spuma sau folie cu bule pentru protectie ridicata.

Inchidem cutia

Acum e  momentul sa sigilam cutia. Pentru acest pas avem nevoie de benzi adezive. Benzile adezive sunt disponibile intr-o gama variata de latimi, grosimi si culori, in functie de preferinte si necesitati.

Asadar, pentru a fi siguri ca obiectele ce dorim sa le expediem vor ajunge in siguranta la destinatar, este indicat sa respectam acesti pasi importanti. Nu e deloc greu, iar pe piata vom gasi produsele necesare la preturi accesibile. 

Voi cum ambalati un colet?

 

Share daca iti place...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Barbieru Cristina

16 Comments

  1. Multumim pentru sfaturi, este foarte important cum este un cadou impachetat, eu am primit u ul zilele acestea tandari.

  2. Și eu folosesc folia cu bule atunci când trimit un colet, îndeosebi atunci când trimit un obiect casant. Mulțumim pentru articol 😘

  3. Sunt foarte bune sugestiile tale….și mie îmi place să fiu meticuloasă atunci când este vorba de împachetat…

  4. e trimit mereu colete si am grija cum le ambalez pentru ca nu vreau sa ajunga produsele sparte la destinatari. Intotdeauna folosesc folie cu bule sau plicuri cu protectie daca am obiecte mai mici de trimis. Nu costa mult si ma ajuta sa stau linistita.

  5. Folia cu bule e sfanta, zau! Eu mai nou am gasit niste plicuri care au astfel de folie deja incorporata si sunt extrem de utile

  6. Eu de fiecare data il pun pe sotul meu sa imi faca pachetele de trimis. Daca le-as ambala eu, ar ajunge praf si pulbere. :)) El pune folie, banda adeziva din belsug. Eu sunt cam repezita.

  7. Eu de obicei incerc sa protejez cat pot de bine produsele pe care le expediez. Recunosc ca de multe ori folosesc folia cu bule pentru ca imi da mai multa siguranta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.