De ce sa alegem pavaj pentru casa noastra?

Cred ca fiecare dintre noi isi doreste propria sa casa. De aceea, e indicat, ca inainte de a incepe lucrarile, sa avem stabilite din timp toate detaliile astfel incat sa stim cu exactitate ce ne dorim. Incepem cu planul de constructie si pana la modelele de pavaj pe care intentionam sa le alegem.

Odata ce am terminat constructia casei si a pus la punct toate detaliile, putem vorbi si despre curte. Bineinteles, pavajul poate fi pus si la o casa deja construita ce vrea sa scape de asfaltul care nu arata tocmai asa cum am vrea.

De ce sa alegem pavaj pentru curtea noastra?

Pavajul este unul din elementele ce imbunatateste aspectul casei noastre. Pe langa aspectul sau modern, pavajul are si o utilitate semnificativa.

Pavajul este o alegere buna atat pentru curti, fiindca transforma total aspectul sau cat si pentru parcari sau zone cu trafic auto.

Odata ce am stabilit ca vrem sa ne schimbam total aspectul curtii noastre, trebuie sa luam in calcul faptul ca pavelele dar si dalele se aleg in functie de anumite criterii. Trebuie sa tinem cont si de raportul calitate-pret, pentru ca nu ne dorim ca odata cu trecerea timpului sa avem probleme.

Criterii de alegere a pavajului

Tipul de trafic al suprafetei

In primul rand trebuie sa stim cu exactitate pentru ce ne dorim pavajul. Fie doar pentru curte ca spatiu pietonal sau si pentru a intra cu masina. Aceste lucruri sunt importante fiindca trebuie sa alegem grosimea potrivita a pavelelor.

Stilul casei

Este important sa alegem pavajul astfel incat sa se potriveasca per ansamblu cu modelul casei pe care o avem. In functie de model: clasic, rustic sau modern, vom cere parerea specialistilor pentru a face cea mai buna alegere.

Culoarea pavajului

La fel ca si stilul, si culoarea pe care o vom alege pentru pavaje este extrem de importanta. Vom alege culori care sa se potriveasca cu nuantele pe care casa si gardul le au, astfel incat totul sa fie in armonie.

Calitatea

Cred ca unul din cele mai importante aspecte de care trebuie sa tinem cont este calitatea. Daca vrem sa ne bucuram mult timp de pavajul ales, trebuie sa investim in produse de calitate. Un pavaj de calitate trebuie sa: aiba rezistenta la inghet si dezghet, rezistenta la tipul de trafic incadrat, sa aiba durata mare de viata, sa aiba finisaje speciale, rezistenta la UV.

5 motive pentru a alege pavajul pentru curte

  • design special pe care astfaltul nu il are;
  • rezistenta lunga. Pavelele sunt cea mai buna solutie fiindac sunt rezistente la uzura;
  • raport calitate-pret excelent. Fiindca pretul pe metru patrat este acelasi in cazul unei pavari ca si in cazul folosirii de astfalt, alegerea pavelelor este mai avantajoasa pentru ca are rezistenta mult mai lunga in timp;
  • nu dauneaza mediului. Fiindca pavelele sunt produse din elemente naturale nu dauneaza mediului inconjurator;
  • se pot inlocui usor. Daca vrem sa schimbam aspectul curtii, inlaturarea pavelelor nu este deloc grea si nu vom suferi alte pierderi.

Pe piata sunt mai multe tipuri de pavaje, important este sa le alegem pe cele care ni se potrivesc.

Pavaj Appia Antica Antichizat mi se pare un model deosebit. Aceasta gama are un model deosebit prin imbinarea traditiei cu tendintele moderne.

Pavaj Fantasia este unul din modelele care mie imi plac tare mult fiindca creeaza un spatiu elegant si curat. Acest model se poate utiliza pentru alei pietonale,acces autoturisme, parcuri, terase.

Pentru mai multe modele de pavaje, Globall.ro va sta la dispozitie cu o multime de pavaje. Asa ca intrati si aruncati o privire. Pentru contact, le puteti scrie la e-mail: contact@globall.ro sau la nr de tel: 0745 434 433.

Voi ati alege pavaje pentru curtea voastra?

 

 

Share daca iti place...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Barbieru Cristina

18 Comments

  1. Ce ma încântă la pavaj este faptul ca este ușor de înlocuit. Și bineînțeles este și aspectuos. Mai exista beton amprentat care e ceva mai ieftin și aceleași aspect

  2. Noi suntem pe lista celor care inca mai au ciment turnat in curte, dar problema e ca nu prea tine si se macina. Asa am decis ca la anul sa punem bani toti (suntem 3 familii in curte) si sa punem pavaj. Nu doar ca rezista mai bine la inghet si ploaie, dar arata si mai bine.

  3. Pentru că nu știam chiar torul la momentul construirii casei, am făcut aleile cu piatră de rău care, în timp s-au desprins.
    În primăvară dorim să schimbăm cu pavaj, dar doar alei pentru că în rest avem gazon. Iubim verdeața și verdele 🙂

  4. Mie mi se pare de bun simt sa ai pavaj la curte. Bine, si gradina, si gazon, dar o buna bucata trebuie sa fie pavata, nu vad de ce m-as umple de noroi cand vin de la serviciu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.