Dulciurile fara zahar de la Sweeteria: un rasfat sanatos

Dulciurile sunt slabiciunea mea. Recunosc! Nu trece zi fara sa mananc ceva dulce sau sa rontai ceva. Nu este tocmai un lucru de laudat insa acum pot savura dulciurile favorite fara niciun pic de remuscare. Cum asa? Pai de curand am descoperit dulciurile Sweeteria ce sunt fara zahar.

Cine este Sweeteria?

Este primul laborator din Romania care produce dulciuri exclusiv pe baza de indulcitori naturali, de cea mai buna calitate. Au o gama larga de produse, de la mic dejunuri, bogate in fibre, nutrienti si vitamine, pana la gustari rapide si delicioase, de la tartinabile variate, din ingrediente 100% naturale, pana la dulciuri gata pregatite.

Acum ceva timp am intrat pentru prima data in contact cu produsele Sweeteria, de care, inca de la prima incercare am fost incantata. Am primit atat varianta de mic dejun rapid: poridge, dulciuri savuroase: napolitane cu lamaie si batoane de cereale cu musli si green sugar, o cutie fulgi de porumb, o cutie sfere din cereale dar si un borcanas de unt de arahide.

Poridge Neata

Recunosc ca e prima data cand incerc un astfel de produs. Poridge Neata este indulcit natural cu Green Sugar si se prepara foarte rapid. Se adauga doar 50-100 ml apa sau lapte si un plic de Poridge si se asteapta 3-5 minute apoi se savureaza. Super rapid!

Napolitane cu lamaie

Obisnuiesc sa mananc foarte des napolitane cu lamaie, asa ca acest sortiment m-a nimerit la fix. Napolitanele sunt extrem de gustoase, crocante si cu aroma delicioasa de lamaie. Eu obisnuiesc sa le mananc la cafea sau cu ceai. Chiar sunt delicioase!!

Batoane de cereale cu musli si green Sugar

Sunt printre batoanele cele mai delicioase pe care le-am incercat. Au o aroma delicioasa si au o textura placuta. Sunt ideale pentru orice moment al zilei si in orice loc, putand fi luate cu noi in geanta.

Sfere din cereale cu cacao si Green Sugar

Sunt ideale pentru a fi consumate ca atare sau cu lapte. Nu sunt atat de dulci ca cele din comert insa noua ne plac asa. Chiar si piciului ii plac si le savureaza cu  lapte la micul dejun.

Fulgi de porumb

Fulgii de porumb pot fi consumati ca atare sau cu lapte, iaurt sau orice derivat din lapte. Noi insa am facut o reteta delicioasa de prajiturele de fulgi de porumb fara coacere. Se prepara extrem de rapid, doar asteptarea de a se intari este mai lunga.

Reteta prajiturele cu fulgi de porumb:

  • 150 grame fulgi de porumb Sweeteria;
  • 100 grame zahar;
  • 2 linguri miere de albine;
  • 120 grame unt;
  • 100 grame ciocolata cu lapte;
  • nuci;
  • vanilie.

Preparare:

  1. Fulgii de porumb si nucile se pun intr-un bol larg iar mierea, zaharul untul si vanilia se pun intr-o caticioara;
  2. Carticioara se pune pe foc si se fierbe compozitia pana la  topirea completa a zaharului si pana la formarea unui sirop gros;
  3. Peste sirop se adauga ciocolata si se amesteca pana aceasta se topeste;
  4. Se toarna compozitia fierbinte peste fulgii de porumb si nuci si se amesteca pana cand toti fulgii au fost imbibati de sirop;
  5. Am pus toata compozitia intr-un vas apasand usor compozitia. Am lasat la racit aproximativ 2 ore dupa care am taiat si am savurat cu placere.

E prima oara cand incerc aceasta reteta si ma declar incantata. De cand am descoperit-o am mai facut-o de doua ori si de fiecare data ne-a placut la fel de mult. Este o varianta rapida de desert si pe cat e de rapida pe atat de de gustoasa. Va recomand cu drag sa o incercati!

Unt de arahide

Untul de arahide e delicios!! Desi nu am mai mancat pana acum unt de arahide, varianta de la Sweeteria mi se pare delicioasa. Poate fi savurat pe paine, cu clatite sau pancakes, cert e ca e o combinatie delicioasa pe care nu o poti refuza nicicand.

 

Sincer, nu ma asteptam ca dulciurile fara zahar sa fie atat de delicioase si..dulci!! Dar da,a cum pot savura dulciu sanatoase fara sa ma simt vinovata ca iar am adaugat mai mult zahar decat trebuia in alimentatia mea.

 

Voi ati gustat dulciurile Sweeteria? Ati mancat pana acum dulciuri fara zahar?

 

 

Share daca iti place...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Barbieru Cristina

20 Comments

  1. Dulciuri fără zahar am mai mâncat dar nu de la ei. Cam o data pe luna mergem și ne aprovizionam cu medicamente, samponele și ce ne mai trebuie pentru pitici de la Bebe Tei și cumpăram și jeleuri și acadele pentru pitica.Mai mananca și mamîn din ele😉

  2. eu mai consum uneori si dulciuri fara zahar ca ii mai cumpar mamei, care este diabetica. De produsele Sweeteria nu am auzit pana de curand, dar inteleg ca sunt pe baza de indulcitori naturali, asa ce le voi cauta la prima escapada la shopping.

  3. Nu am incercat produsele lor desi acele batoanele de cereale cu musli pare irezistibile. Interesanta reteta de prajituri cu fulgi de porumb, o sa o incerc!

  4. Am mai mancat dulciuri fara zahar, insa nu imi amintesc daca de la sweeteria sau nu. Unt de arahide fara zahar este si la Solaris, super delicios. Eu sunt mare fan asa ca o sa incerc si asta.

  5. Inca nu am incercat nimic de la ei, insa recunosc ca tare mi-ar placea! Cred ca le-as devora imediat! :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.