Miere ecologica Di Melio de la Apidava- sanatate pentru intreaga familie

Putem spune ca iarna si-a cam intrat in drepturi. Afara e o vreme mohorata si nu e tocmai zi de iesit la plimbare. Asa ca ce putem face intr-o zi autentica de iarna? Stam in casa la caldura, ne jucam cu cel mic, dar si consumam ceaiuri multe cu miere, astfel incat sa facem fata cu brio vremii schimbatoare si care ne afecteaza intr-un fel sau altul imunitatea.

Am vorbit in repetate randuri despre faptul ca mierea nu lipseste deloc din casa noastra. Asa ca atunci cand am ridicat coletul de la Brander cu doua borcanase de miere ecologica poliflora si de salcam de la Apidava, nu am putut decat sa ma bucur ca in bucataria mea au intrat doua borcanase ce asteapta a fi savurate cu placere.

Mereu am fost de parere ca romanii fac lucruri de calitate si ca ar trebui ca munca sa fie mai mult apreciata. Asa ca faptul ca mierea Apidava este recunoscuta peste hotare, reusind sa cucereasca piata din Japonia prin gustul deosebit al mierii, este o dovada ca stim ce facem si mai presus de toate, punem suflet in ceea ce facem.

Apicultura este o sansa deosebita ca  Romania sa fie cunoscuta si apreciata in toate tarile lumii. Prin calitatea mierii de albine dar si a suplimentelor alimentare si a cosmeticelor obtinute prin prelucrarea propolisului, veninului de albine si  laptisorului de matca,  vom atrage toate aprecierile dar si aspecul economic al tarii va fi unul ridicat.

La Apidava, oamenii sunt pasionati de ceea ce fac, pasionati de natura dar si profesionisti desavarsiti, aducand catre noi, miere ecologica de cea mai buna calitate. Astfel incat sa ne bucuram de o miere naturala, fara adaosuri si chimicale.

De ce sa alegem mierea ecologica Di Melio de la Apidava?

Mierea ecologica este obtinuta cu respectarea unor reguli foarte stricte:

  • stupina trebuie sa fie plasat intr-o zona ecologica, fara factori poluanti;
  • nu se fac tratamente chimice asupra albinelor cu antibiotice de niciun fel ( de aceea, cei ce fac miere ecologica, pierd multe familii de albine, pentru ca nu le pot trata );
  • ceara folosita la faguri trebuie sa fie ceara obtinuta din stupina bio;
  • mierea este extrasa si depozitata doar cu utilaje de inox;
  • albina zboara doar pe o distanta de 3 pana la 5 km in jurul stupinei;
  • un organism de certificare ecologica verifica toate aceste conditii.

De aceea consider ca miere ecologica Di Melio ar trebui sa fie intotdeauna o alegere prioritara. Fiindca in acest fel stim ca au fost luate toate masurile necesare astfel incat mierea nu contine niciun factor nociv pentru noi si familia noastra.

Cum consumam mierea de la Apidava?

Atat mierea poliflora, cat si mierea de salcam au multiple beneficii asupra organismului. Fiecare sortiment are gustul sau deosebit si actioneaza asupra diferitelor afectiuni, in functie de floarea din care a fost extrasa.

Mierea ecologica este un aliment complet. Este compusa din zaharuri simple, fructoza, glucoza, vitamine din complexul B, vitamina C, enzime si minerale. Mierea poliflora stimuleaza pofta de mancare, imbunatateste digestia, ajuta functiile ficatului si creste procentul de hemoglobina din sange.

Mierea de salcam este unul din cele mai apreciate sortimente de miere. Are un gust placut, pe care oricine il apreciaza si are multe proprietati medicinale. Fiind o sursa bogata în minerale poate fi folosita cu succes de catre persoanele anemice. Este un sortiment de miere ideal pentru insomnii sau stres. Aceasta poate fi folosita pentru a trata diverse boli: ulcer, , nevroze, tuse, probleme de digestie.

Noi consumam cu placere mierea de la Apidava, in ceaiuri, in lapte , cu nuci, cu lamaie, sirop de ridiche sau ca atare, pentru un plus de energie. Aceasta, pe langa gustul deosebit, ne ajuta sa ne intarim imunitate si sa facem fata cu brio virusilor.

Voi stiati cat de apreciata e mierea ecologica di Melio de la Apidava peste hotare? Voi cat de des consumati miere?

 

Share daca iti place...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Barbieru Cristina

15 Comments

  1. Ce frumos spui.. Intradevar mierea are foarte multe beneficii… Cel puțin noi.. În familia mea o consumam foarte mult

  2. La noi se consuma in mod constant miere pe toata perioada anului. Mie imi placea de salcam, mama o prefera pe cea de tei, iar sotul e fan miere de floarea-soarelui. Cat despre exportul de miere, nu ma mira.Mierea romaneasca e buna si noi asa facem cu toate: dam ce e bun la export si importam calitate indoielnica.

  3. inainte nu eram fana miere, ba din contra. la noi, mierea se folosea doar la vinul fiert. acum, insa, consumam miere constant, mai ales in perioada rece. plus ca o combinam cu polen, cu laptisor de matca sau propolis, si sunt convinsa ca va ajuta enorm la imunitate!

  4. Eu sunt recunoscatoare pentru fiecare strop de miere. În medie, un stup conține 40.000 de albine si este nevoie de 300 de albine si în jur de trei săptămâni pentru a aduna 450 g de miere. Uimitoare munca, nu?

  5. Mierea nu lipsește din casa/bucătăria noastră. O folosim în locul zahărului, o folosim ca remedii în tratarea diverselor viroze de sezon și chiar înfrumusețare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.