Alege jucarii creative din lemn pentru a-i dezvolta imaginatia copilului tau

Mai sunt doar zece zile pana la Craciun. Pregatirile sunt in toi iar magazinele sunt pline ochi de mamici, tatici, bunici ce cumpara de zor cadouri pentru cei dragi.  Eu recunosc faptul ca sunt putin mai comoda si aleg sa fac cumparaturi din fata calculatorului, e mai simplu , mai rapid si nu sunt nevoita sa supror imbulzeala din magazine. Anul acesta mosul va fi darnic cu cel mic asa ca am inceput cautarile pentru cele mai frumoase jucarii pentru el. Anul acesta optiunea noastra sunt cateva jucarii creative din lemn.

Ce jucarii sa alegem pentru copiii nostri?

Sa alegem o jucarie pentru baietelul nostru poate fi o treaba destul de complicata. El se plictiseste tare repede asa ca sunt nevoita sa ii caut jucarii care sa ii straneasca interesul si pe care sa isi doreasca sa le exploreze cat mai mult timp. De aceea un criteriu de care noi dar si ceilalti parinti trebuie sa tina cont este nivelul de creativitate pe care jucaria respectiva are, in functie de varsta copilului. Consider ca trebuie sa alegem jucariile care le lasa imaginatia celor mici sa zburde si sa creeze lucruri noi.

Jucarii creative din lemn

Jucariile banale din magazine le vor strani celor mici interesul doar cateva zile dupa ce le primesc, asa ca o noua jucarie creativa din lemn poate fi o alegere inspirata care ii va strani curiozitatea celui mic, si pe care va dori sa o exploreze cat mai mult timp.

Jucariile din lemn sunt o alternativa mai rezistenta. Materia de baza a acestor jucarii este naturala si sanatoasa. Acestea vin in diferite forme, dimensiuni si culori, sunt mult mai sigure decat jucariile din plastic si cu siguranta sunt mult mai rezistente in timp. Jucariile din lemn sunt mult mai placute la atingere si mai usor de intretinut, doar stergandu-le cu o carpa umeda.

Ce jucarii ne dorim pentru cel mic?

Stefan are 2 anisori si consider ca acum este momentul potrivit pentru a-i alege jucarii educative, creative care sa ii straneasca interesul. Bineinteles, jucariile din lemn sunt pe diferite categorii de varsta, de la bebelusi si pana la copii mai mari. Sunt jucarii din lemn de tras, de impins sau plimbat. Dar si jucarii ce ajuta la rezolvarea diferitelor probleme si de dezvoltare a abilitatilor si jucarii ce ii ajuta pe cei mici sa invete formele, culorile sau numerele.

Jucariile din lemn sunt accesibile ca si pret iar durata lor de viata este mult mai indelungata ca a jucariilor din plastic, putand fi folosite de generatii diferite.

Noi ne-am gandit la un joc de potrivire- piramida magica. Contine 36 de triunghiuri in sase culorii vii asezate intr-o  rama suport din lemn, piesele putand fi asezate intr-o infinitate de moduri. Mi se pare un cadou potrivit pentru varsta celui mic si cu siguranta ii va strani curiozitatea.

Cu siguranta jucariile din lemn sunt jucarii potrivite de pus sub brad anul acesta, inca putin si mosul trece pe la pitici aducandu-le pe chip multa bucurie si incantare.

Voi ce fel de jucarii alegeti pentru copii? Ati opta pentru jucarii din lemn?

Share daca iti place...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Barbieru Cristina

12 Comments

  1. Sunt dragute jucariile din lemn si mai ales cele care dezvolta inteligenta. I-am luat si eu celei mici, insa inca nu pricepe prea multe si am ajuns sa ma impiedic de ele prin casa:))

  2. Mie imi plac jucariile din lemn si mi se par mai sanatoase si mai practice decat alte tipuri de jucarii. Pentru una dintre nepoate deja am cumparat un puzzle din 6 piese din lemn si ma gandeam si la cuburi din astea de construit, dar mai astept putin, ca parca e prea mica.

  3. Anul trecut de sarbatori i-am luat fetitei doar jucarii din lemn. A fost foarte incantata si cred ca reprezinta un cadou potrivit pentru copii de 3-4 ani. Anul asta am primit indicatii exacte referitoare la cadou

  4. This is http://www.luvyle.com , a fashion womens clothing online store, we have seen your wonderful blog, it is very beautiful. Are you interested in cooperating with us about post and banner? We will pay you via paypal, how about that? If you are willing to cooperate, please reply me quickly, I will send you the details.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.