Alege o banda led pentru a-ti scoate din anonimat locuinta

Banda led este un sistem de iluminat complex si face parte din categoria surselor de lumina pentru iluminare decorativa. Banda cu LED reprezinta solutia ideala atat pentru utilizarea in decoratiunile interioare, cat si exterioare. Ea poate inlocui cu succes becurile clasice, vechi, cu incandescenta, fiind mai placuta din punct de vedere estetic. Este, de altfel, printre cele mai flexibile solutii atunci cand se doreste acoperirea unor suprafete cu o lungime mare/pozitionarea in unghiuri diferite, in plan orizontal sau vertical.

Banda led

Acest sistem de iluminat este compus dintr-un suport – o banda rigida sau maleabila, pe care sunt montate beculete LED. Privita ca o solutie de ambientare domestica sau comerciala, banda led este disponibila in mai multe grosimi, iar becurile vin in mai multe culori (alb rece, alb cald, rosu, albastru, verde, banda multicolora Red-Green-Blue/ RGB). Poate servi pentru orientare sau pur si simplu ornamentare, si se poate pozitiona pe tavane in scafe, scari, mobilier, terase. Poate avea diferite intensitati de iluminare, iar modelele concepute pentru exterior sunt rezistente la umiditate, avand in componenta LED-uri acoperite cu un strat de silicon. Totodata, exista un tip de benzi LED submersibile, utilizate pentru piscine, bazine, chiar si acvarii.  Banda led cu protectie la apa se poate folosi in locuri cu umiditate ridicata, precum in bucatarie sau baie.

De ce sa alegem o banda led?

Benzile LED au un puternic scop estetic. Desi principalul scop al acestora este cel de iluminare, design-ul special pe care il au le transforma in adevarate elemente decorative ce pun mai bine in valoare incaperea. O banda led este foarte rezistenta in timp, este usor de intretinut, eficienta din punct de vedere al costurilor si prietenoasa cu mediul. Montat pe suporturi sub forma de banda, pe langa beneficul estetic, acest material este benefic atat din punct de vedere al iluminarii, cat si al spatiului ocupat.

O caracteristica importanta a benzii LED consta in posibilitatea alegerii culorii luminii produse din gama alb cald sau alb rece, si varianta multicolora de tip RGB (se poate schimba culoarea cu ajutorul unui controller).  Banda led ce imbina paleta de culori disponibile in spectrul RGB poate crea efecte speciale ce vor scoate din anonimat orice incapere. Cea cu lumina calda, difuza, este distribuita uniform, facand incaperea mai spatioasa si dand nastere unei atmosfere placute. Este ideala pe profile din aluminiu, pe plinte, pe pervaz sau direct pe perete. Pe de alta parte, banda cu lumina rece montata orizontal este perfecta pentru tavanele inalte – se obtine astfel un efect de coborare optica.

Cine poate aplica o banda led?

Sistemele de iluminare ce folosesc banda led pot fi aplicate de aproape orice persoana cu un minim pachet de cunostinte si aptitudini tehnice. Cu dimensiuni foarte mici, flexibile, acestea reprezinta o solutie ingenioasa de iluminat, din ce in ce mai intalnita in aplicatii variate: iluminat ambiental, iluminat mobilier, iluminat arhitetural scafe, iluminat cluburi.

Inainte de achizitionarea unei astfel de solutii de ambientare, trebuie luate in calcul urmatoarele: cate led-uri sunt pe banda, modelul led-urilor, luminozitatea benzilor, culoarea benzii LED, puterea LED-urilor de pe banda, protectia la umiditate si tipul de alimentare.

Share daca iti place...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Barbieru Cristina

8 Comments

  1. Eu am banda cu led pusa sub mobila de bucatarie deasupra blatului delucru si imi place tare mult cum se vede, dar si cum lumineaza. Si nici nu este scumpa, cum sunt lampile pentru bucatarie cu led. Si sa-ti mai zic ca am si telecomanda la ea si pot schimba culorile?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.