5 pasi importanti pentru a-ti construi casa mult visata

Constructia unei case este proces indelungat si ne poate stresa mai mult decat ne-am dori. De aceea, inainte de a ne apuca de constructia casei mult dorite, e important sa stabilim inca de la inceput prioritatile dar si toti pasii necesari pentru a nu intampina dificultati pe parcurs

5 pasi importanti pentru a-ti construi casa mult visata

Planificarea

Ca in orice lucru pe care ni-l dorim, planificarea este primul si poate cel mai important pas de care trebuie sa tinem cont si sa nu ne abatem prea mult de la el. Trebuie stabilit din timp bugetul pe care il avem disponibil pentru constructia casei, pentru ca, de multe ori pot aparea lucruri neprevazute. Dupa ce am stabilit modelul casei pe care ni-l dorim, trebuie sa analizam terenul disponibil, pentru a ne asigura ca structura casei va sta asa cum trebuie pe sol.

Modelul casei

Cu toata tehnologia de astazi putem gasi multe modele si planuri pentru case. Sunt site-uri specializate pentru asa ceva insa cel mai bine este sa apelam la un arhitect priceput pentru a fi siguri ca voma vea rezultatele dorite.

Regulamente de constructie

Orice tara are niste regulamente de constructie bine stabilite. De acee e important sa obtinem permisele si autorizatiile necesare demararii constructiei.

Achizitia materialelor de constructie

Cel mai bine este sa achizitionam materialele de constructie de la un singur furnizor pentru a obtien reduceri semnificative. De retinut faptul ca fundatia este baza casei de aceea trebuie sa alegem fier beton de calitate, pentru o constructie cat mai solida si rezistenta. Fie ca alegem fier beton romanesc sau fier beton bulgaresc trebuie sa fim siguri ca e alegerea cea mai buna.  Totusi, inginerul ce se va ocupa de asta, va lua decizia cea mai buna.

Constructia casei

Dupa ce am stabilit pasii anteriori vom incepe cu constructia fundatiei apoi a peretilor exteriori. Usor, usor, casa mult visata va prinde contur.

 

Fiecare dintre noi isi doreste casa sa. De aceea inainte de a ne apuca de constructia sa, important este sa stabilim prioritatile si sa apelam la profesionisti.

Share daca iti place...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Barbieru Cristina

13 Comments

  1. eu nu m-as baga in asa ceva, as angaja numai oameni unu si unu si le-as zice exact ce vreau sa iasa. singura parte in care m-as baga ar fi alegerea materialelor, parca as vrea totusi sa fiu informata de unde si ce va fi achizitionat

  2. Eu as face o schita „in mare”, dar de restul as lasa niste profesionisti sa se ocupe. Doar as veni din cand in cand „in inspectie” ca sa verific daca totul este conform planului. 😁

  3. Nu-mi mai aduce aminte de cata bataie de cap am avut parte cand am ridicat si noi casuta in care stam acum. Aprobari peste aprobari, acte peste acte, multi bani cheltuiti chiar inainte de a ne apuca sa cumpăram materialele. Dar am trecut cu bine si peste asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.