Fashion&Style: Cum iti asortezi accesoriile la tinuta pentru un look perfect

Daca vrei sa arati impecabil oriunde ai merge, trebuie sa stii ca un look perfect nu inseamna doar alegerea unor piese vestimentare deosebite. Acesta reprezinta un ansamblu, din care nu trebuie sa lipseasca accesoriile, pentru o imagine armonioasa si placuta.

Asa cum exista cateva reguli nescrise in domeniul fashion, care se refera la modul in care poti purta anumite articole, si in ceea ce priveste accesorizarea poti urma niste guideline-uri ce iti vor fi de ajutor, atat pentru outfit-urile elegante, cat si pentru cele business sau casual. In continuare, vei descoperi care sunt acestea si ce sfaturi iti ofera stilistii vestimentari pentru purtarea corecta, cu un efect spectaculos, a celor mai populare si frecvent intalnite accesorii.

Alegerea gentii potrivite in functie de outfit

Gentile si posetele sunt nelipsite din tinutele feminine, atat pentru rolul lor estetic, dar mai ales pentru cel practic. Orice doamna si domnisoara trebuie sa aiba la indemana cateva lucruri utile, indiferent unde se afla, iar aceste accesorii reprezinta modalitatea perfecta de a le cara. Spre deosebire de hainele barbatilor si moda masculina, articolele pentru femei nu au buzunare incapatoare si nu se obisnuieste ca acestea sa altereze croiul unui pantalon, de exemplu, pentru a face loc portofelului, cheilor si asa mai departe.  

Asadar, iata ce trebuie sa stii cu privire la asortarea gentii cu tinuta:

Poseta nu trebuie sa aiba aceeasi nuanta ca pantofii – in trecut, se credea ca aceasta regula trebuie respectata cu sfintenie! In prezent, insa, acesta nu mai este un criteriu de alegere. Dimpotriva, pentru un plus de stil, poti face ca un astfel de accesoriu sa fie vedeta look-ului tau! Cum? Achizitioneaza un model statement de geanta Prada de pe site-ul Addien care sa se potriveasca stilului tau preferat si vei atrage toate privire cu ajutorul sau!

Stilul posetei trebuie sa fie in conformitate cu cel al pieselor vestimentare – una dintre cele mai mari greseli este sa asortezi o geanta casual cu o tinuta eleganta sau invers.

Nuantele neutre te scot din impas – atunci cand nu stii ce geanta este mai potrivita pentru outfit-ul tau, alege una intr-o nuanta neutra (negru, nude, crem, roz pal, etc.).

Culorile de pe geanta sa pot regasi si in tinuta…sau nu! – daca porti o tinuta monocroma, geanta poate avea aceeasi nuanta ca una dintre piese sau poate fi pata de culoare ce va inveseli intregul ansamblu!

Cum porti corect bijuteriile statement?

Accesoriile statement sunt, in sine, impresionante, datorita dimensiunilor, culorilor sau elementelor pretioase pe care le au. Acestea pot fi mai dificil de asortat, insa nu imposibil! Integrate corect intr-o tinuta, ele vor crea o imagine spectaculoasa, care va starni admiratia tuturor.

Nu exagera – in general, exista riscul de a incarca vizual un outfit daca porti mai multe astfel de bijuterii odata, mai ales daca fac parte din seturi distincte.

Alege materialele potrivite – accesoriile din aur, argint sau alte aliaje pretioase se potrivesc atat tinutelor relaxate, cat si celor elegante. In schimb, bijuteriile din lemn, de exemplu, pot fi integrate doar in outfit-uri boeme sau etno.

Poarta bijuterii statement la tinute simple – astfel, vei obtine cel mai deosebit si potrivit efect! Nu purta inele de dimensiuni mari la pulovere oversized sau largi, pentru ca exista riscul sa le agati. Manecile trei sferturi pun cel mai bine in valoare o bratara impresionanta.

 

Esarfa – un accesoriu subevaluat

O esarfa dintr-un material fin, delicat, ofera un plus de eleganta look-ului tau. Este recomandat ca nuantele care se regasesc pe aceasta sa existe si in restul tinutei sau sa fie complementare. Vezi aici mai multe modalitati despre cum poate fi purtata esarfa in diverse outfit-uri.

 

Care sunt accesoriile tale preferate si cum le asortezi la tinutele tale?

Share daca iti place...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Barbieru Cristina

9 Comments

  1. Nu port multe accesorii, de obicei, dar atunci cand o fac, sunt atenta la culori in primul rand, sa nu arăt ca o capră de Anul Nou. Regula este 3 maxim 4 culori, din care doar una singura vie, celelalte mai cuminti. Bijuteriile sunt cele pe care le port in mod normal, un lantisor cu 3 pandantive mici, cerceii mei de toata ziua (nu ca n-as purta si altii, dar nu mai stiu cum se desfac!) si unul sau doua inele.

  2. foarte buna observatia cu manecile 3/4 potrivite pentru a arata bratarile pe care le-ai ales cu atata grad si pe care ai cheltuit bani. Mie, una, nu imi place deloc moda bratarilor purtate peste pulover.

  3. Mi-am propus și eu sa ma împrietenesc cu eșarfele. Mi se pare ca pot oferi un aer boem, elegant, chiar sofisticat dacă știi cum s-o așezi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.