Top 5 spații pe care merită să le decorezi

Ești obișnuit să îți decorezi casa? Indiferent de răspuns, aici găsești idei pentru a face din locuința ta modele de estetică pentru design-ul interior. Dacă până acum ai decorat doar superficial, acum este momentul de a face alegerile care să înfrumusețeze chiar și spațiile la care poate nu te-ai gândit până acum că merită decorate.

 

Exista nenumărate modalități de a decora, de la așezarea pe pereți ale unor modele de tablouri moderne și până la micile ornamente puse pe rafturile bibliotecii. Toate au rostul lor, însă trebuie avut grijă să nu încarce prea mult încăperea. Acestea pot fi alese în funcție de mărimea spațiului, de culorile folosite și de stilul propriu.

Iată un top 5 al spațiilor care merită decorate:

  1. Tavanul

Tavanul este un spațiu de care mulți uită atunci când vine vorba de decor. Probabil acest lucru provine de la gândul că tavanul nu este atât de vizibil cum sunt pereții și podeaua, însă acest lucru este greșit. Nu privești atât de des tavanul tocmai pentru că tot ce ai văzut până acum este o culoare simplă și câteva aplice comune. Tavanul poate fi unul din cele mai bune centre de atenție ale unei încăperi dacă folosim cu totul alte aplice și surse de lumină cu un design aparte.

  1. Ușile

Poate că ți se pare ciudată ideea de a decora ușile. Exact din acest motiv ar trebui să încerci! Cu siguranță va fi ceva inedit, iar efectul este unul foarte plăcut. Poți decora cu mesaje sau diferite obiecte și, de ce nu, chiar să vopsești ușile în culori atipice. Indiferent că este vorba de ușa de la intrare sau cele dinăuntrul casei tale, este o idee ce merită pusă în practică.

  1. Ferestrele

De câte ori te-ai gândit să îți decorezi ferestrele? Aici nu este vorba doar despre decorațiile de Crăciun, ci de cele pe care le poți folosi tot timpul. Sunt atâtea lucruri pe care le poți încerca pentru a decora ferestrele, cum ar fi: diferite tipuri de perdele și modul lor de aranjare, ghirlande cu diferite obiecte, rafturi cu flori, lumini, picturi și așa mai departe.

Poți alege de aici alte idei de decorare a ferestrelor pe care să le încerci.

  1. Mobila

Și simpla poziționare a unor obiecte pe piesele de mobilier poate fi parte a unui decor. Orice înfrumusețează acel obiect este plusul care îi va da farmec. Dacă vrei să diversifici, poți adăuga surse de lumină direct pe corpurile de mobilă sau le poți picta pentru a arăta fresh.

  1. Pereții

 

Pereții sunt cei mai vizibili într-o încăpere, așa că nu scăpa din vedere decorarea lor. Alege să îi înfrumusețezi prin aplicarea unui tapet, a unor articole de decor cum ar fi litere 3D, obiecte din diferite materiale, rafturi cu ornamente sau flori etc.

Cu doar puțină imaginație, aproape totul se poate transforma în modalități de decorare. Fie că alegi să achiziționezi materialele necesare, fie că încerci să realizezi astfel de obiecte acasă, decorează-ți casa și redecoreaz-o ori de câte ori vrei. Idei vei putea găsi întotdeauna.

Surse foto: pexels.com, pinterest.com, cuibulurban.wordpress.com, decoridea.me, iscd.edu.au.

Share daca iti place...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Barbieru Cristina

10 Comments

  1. Totul arata foarte frumos dar e nevoie de talent si indemanare sau pur si simplu trebuie sa cauti obiectele de decor si oamenii potriviti care sa stie sa le puna in valoare.

  2. Eu stiu ca mai am de lucrat mult la capitolul decoratiuni pentru casa. Mai ales ca mereu apar modele noi si eu ma simt atrasa de majoritatea. Tablouri nu prea mai am prin casa si parca le si simt putin lipsa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.