Cum puteţi preveni daunele, vătămările şi accidentele la locul de muncă?

Prevenirea este întotdeauna mai bună decât vindecarea şi, cu siguranţă, acest lucru este valabil şi în ceea ce priveşte siguranţa la locul de muncă. Mai mult decât atât, pentru ca vătămările, daunele corporale, deteriorările şi accidentele să fie prevenite, scopul principal al oricărei organizaţii ar trebuie să fie protecţia la locul de muncă. Pentru ca angajaţii să beneficieze de protecţie la serviciu, organizaţia este responsabilă cu implementarea unor sisteme, a unor standarde şi echipamente, precum şi a unor proceduri şi instruiri adecvate.

Cum puteţi preveni daunele, vătămările şi accidentele la locul de muncă?

Un personal format şi instruit de către o echipă de experţi în protecţia muncii va şti să prevină incidentele, să depisteze eventualele riscuri şi ameninţări şi va putea face faţă eventualelor pericole. În mod evident, prevenirea acestor riscuri şi pericole necesită timp şi resurse financiare, însă această abordare va fi întotdeauna opţiunea cea mai puţin costisitoare pentru o companie. Pentru a depăşi consecinţele unui accident la locul de muncă, vor fi necesare echipamente, sisteme şi proceduri care deja trebuiau să existe. În cazul unui accident, pe lângă adoptarea tuturor acestor măsuri, compania va trebui să suporte costuri suplimentare pentru a trata accidentul, cum ar fi repararea proprietăţii sau plătirea unor concedii medicale în cazul în care personalul ar depune cerere pentru respectarea acestui drept.

protectia muncii

De asemenea, o companie care nu respectă de la bun început protecţia muncii, se poate confrunta cu pierderi imense de venituri, dar şi cu pierderea bunului renume. Prin urmare, orice companie ar trebui să se asigure că oferă angajaţilor un mediu de lucru sigur şi curat şi o zonă înconjurătoare liberă, fără niciun fel de vederi obstrucţionate. Pentru a preveni orice pericol, atât clădirea cât şi perimetrul înconjurător ar trebui să fie cât mai bine luminate pe timp de noapte. De asemenea, vor fi necesare sisteme performante de securitate electronică, aşa cum sunt sistemele de alarmă, sistemele de blocare şi camerele de supraveghere. Pentru a descuraja eventualii infractori, trebuie evidenţiat faptul că personalul a fost complet instruit pentru a identifica potenţialele incidente şi pentru a rezolva rapid orice problemă de securitate.

Share daca iti place...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Barbieru Cristina

15 Comments

  1. Protectia muncii trebuie facuta in toate unitatile , la cate accidente de munca se intampla, zic ca acest lucru este indispensabil

  2. Știu cât sunt de utile instrucțiunile legate de protecția muncii. Chiar un făcut un curs de specialist în acest domeniu. Bine ca mai sunt și oameni mai specializați pentru a-și oferi serviciile companiilor.

  3. Protectia muncii este buna si apreciez persoanele care au ales acest domeniu. Mi se pare un domeniu greu si daca as avea o firma, as prefera sa externalizez acest serviciu

  4. Psi si SSM sunt imperative la locul d emunca, atat implementarea lor din partea angajatorului cat si respectarea lor de catre angajat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.