Cum sa iti faci cunoscuta afacerea? La ce te ajuta marketing online

Orice site online are nevoie de promovare. Totul se invarte in jurul internetului si pe piata exista o multitudine de site-uri. De aceea, daca detii o afacere este important sa stii cum sa o promovezi astfel incat sa se afle in topul celor mai cautate site-uri. Fie ca vorbim despre un site de vanzare sa un blog, fiecare trebuie sa dispuna de o strategie de marketing. Strategie pe care o poti obtine afland lucruri importante in cadrul unor cursuri marketing online Bucuresti.

Ce este marketingul online?

E adevarat, toata lumea vorbeste despre marketing. Dar ce semnifica marketingul online? Marketingul online se refera la toate strategiile de promovare ale unui brand, de gestionare a relatiilor cu clientii sau potentiaii clienti prin intermediul canalelor din online si social media. Un curs marketing online Bucuresti este extrem de necesar daca doriti sa invattai de la cei mai buni cum sa promovati in online afacerea voastra fara a fi nevoie sa angajati pe cineva sa faca asta.

E important marketingul online pentru afacerea ta?

Cu siguranta, da! Studiile arata ca de la an la an, tot mai multi utilizatori fac o cautare in online inainte de a cumpara un anumit produs. Desi inca volum vanzarilor online este inca mai mic comparativ cu vanzarile din magazinele fizice, fiecare an aduce o crestere semnificativa. Toata lumea acceseza internetul, indiferent de domeniul in care lucreaza, asa ca e important sa gasesti canalele pe care ei le frecventeaza si sa iti promovezi cat mai bine afacerea pentru a ajunge la cat mai multi dintre ei.

marketing online

Google Analitycs este un instrument de masurare care permite sa vei in timp real detalii despre utilizatorii tai: cate persoane au intrat pe site, de unde au venit, cat timp au stat pe site, ce pagini au vizualizat, ce varsta au, ce interese au dar si multe alte informatii necesare pentru a afla ce cauta cu adevarat utilizatorii.

Publicitatea online este mult mai accesibila ca si pret decat publicitatea traditionala- bannere stradale, reclame. Asa ca daca inca nu detineti un buget mare pentru promovarea traditionala, promovarea in online este o alegere potrivita. Promovarea prin Google Adwords ( sau pay per click ), se refera la reclamele care apar deasupra rezultatelor organice cand facem o cautare pe google. In acest mod de promovare, cel ce isi promoveaza afacerea liciteaza pentru anumite cuvinte cheie  atunci cand cineva da click pe anuntul lui. Un curs Google Ads Bucuresti iti va dezvalui toate detaliile astfel incat sa stii cu exactitate ce, cand si cum sa iti promovezi singur afacerea fara a cheltui sume imense de bani.

Voi stiati toate detaliile acestea despre marketingul online? Vi se pare mai avantajoasa promovarea in online decat ce traditionala?

Share daca iti place...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Barbieru Cristina

21 Comments

  1. Din fericire, iubitul meu este în domeniu și se ocupă el de toate și îmi mai povestește și mie cum stă treaba.
    Însă, sunt niște informații care trebuie știute de oricine.

  2. Despre marketing online incerc sa adun si eu cat mai multe informatii in ultima vreme. Multumim pentru articol.

  3. Foarte util articolul tau. Si eu am cautat cateva informatii despre marketing lately.

  4. Este mult mai avantajos si ai sanse mai mari de succes cu promovarea online. Mi-as placea sa fac niste cursuri despre marketing

  5. Cel putin in zilele noastre, fara o strategie de marketing foarte bine pusa la punct orice afacere este sortita esecului, intr-adevar!

  6. Promovarea este foarte importanta.Si eu am o mica ‘afacere’ cu gablonturi dar tot la job am vandut mai mult decat pe Facebook

  7. Marketingul joaca un rol foarte important si … reclama este sufletul comertului asa cum se spune. Se pare ca zicala este valabila si astazi. Un curs in care sa afli cat mai multe detalii este foarte util

  8. Si eu lucrez in Marketing si pot sa confirm ca aceste cursuri care se fac sunt tare utile! Foarte bine scris si articolul tau! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.