Ingrijire corecta a tenului in 4 pasi esentiali cu produse Apidava

Fiecare dintre noi are un ritual de ingrijire al tenului. Este un ritual pe care il repetam, sau cel putin ar trebui sa il repetam de 2 ori pe zi. Atunci cand curatam tenul corespunzator, produsele de ingrijire sau infrumusetare pe care le vom folosi ulterior vor avea eficacitate maxima asa ca e important sa oferim o ingrijire corecta a tenului. In acest fel, odata cu trecerea timpului ne vom putea bucura de un ten frumos, sanatos si semnele imbatranirii vor aparea mai  tarziu. Totusi, pe langa pasii pe care trebuie sa ii respectam pentru o ingrijire corecta, trebuie sa fim constienti de asemenea, ca si produsele pe care le folosim au un aport important in rezultatul final.

Ingrijirea corecta a tenului in 4 pasi esentiali cu produse Apidava

ingrijire corecta a tenului

Demachierea tenului

Acesta este primul si poate cel mai important pas din toata rutina de ingrijire. Este acel pas pe care trebuie sa il respectam cu sfintenie chiar daca nu am folosit machiaj pe perioada zilei. Procesul de demachiere are rolul de a curata tenul de impuritati, reducerea aparitiei cosurilor, a punctelor negre sau rosii si i se permite pielii sa respire. Iar faptul ca demachierea se face prin miscari circulare vom favoriza micro-circulatia de la nivelul pielii.

Pentru demachiere avem o diversitate in ceea ce prriveste produsele de pe piata. Putem opta pentru apa micelara, laptele demachiant, soltutie bifazica ( aceasta este mai des folosita pentru machiajul rezistent la apa ). De-a lungul timpului am avut ocazia sa incerc cam toate aceste variante pentru o demachiere ca la carte. Totusi, pana anul trecut nu pot spune ca am preferat laptele demachiant pentru a-mi curata tenul. Asta pana am intalnit laptele demachiant de la Apidava, despre care trebuie neaparat sa va vorbesc.

Lapte demachiant Apidava

Produsele cosmetice pe baza de miere sunt recunoscute inca din cele mai vechi timpuri datorita beneficiilor pe care mierea le are asupra pielii dar si organismului nostru. Mierea combinata cu alte uleiuri nu face decat sa aduca beneficii asupra pielii si sa ne ajuta sa ne bucuram cat mai mult timp de o piele frumoasa.

Laptele demachiant de la Apidava contine  miere de albine, unt de shea, uleiuri vegetale, propolis si ceara de albine. Impreuna aceste ingrediente fac echipa perfecta si veti afla de ce.

  • mierea de albine contine un nivel ridicat de vitamina C, o varietate de vitamine de tip B,  minerale si aminoacizi care impreuna sunt surse excelente de hranire a pielii. Aminoacizii prezenti si in componenta mierii de albine sunt esentiali oricarei forme de viata. Ei ajuta la stimularea si accelerarea regenerarii celulare. La nivelul pielii, actiunea acestora se vede prin aspectul sanatos si stralucitor al pielii.
  • untul de shea este bogat in vitamina A, E si F dar si alte vitamine si minerale. Elementele hidratante, din untul de shea sunt aceleasi cu cele produse de glandele sebacee din piele.
  • uleiul de jojoba are proprietati antioxidante si contine acid miristic ce are proprietati anti-inflamatoare dar este si rapid absorbit in piele.
  • vitamina E ajuta la prevenirea imbatranirii premature a pielii prin absorbtia si neutralizarea radicalilor liberi.

lapte demachiant apidava

Impresii dupa testare lapte demachiant Apidava

Laptele demachiant are o textura cremoasa si un miros placut de miere. Curata delicat tenul si il lasa foarte fin si deloc lipicios. L-am folosit atat pentru curatarea tenului dimineata sat si seara, indiferent daca am folosit machiaj. Am folosit laptele demachiant chiar si pentru indepartarea machiajului si isi face foarte bine treaba. Curata bland machiajul fara a fi nevoie sa insist. Lasa piele hidratata si foarte curata. Nu m-as fi gandit ca va fi un produs ce imi va placea asa de mult.

Tonifierea tenului

Tonifierea tenului est cel de-al doilea pas esential pentru o ingijire corecta a tenului. Desi, din pacate multa lume il sare. Tonifierea are rolul de indapartare a tuturor microelementelor ramase din urma demachierii. Tonifierea este pasul de pregatire a tenului pentru aplicarea cremelor. Lotiunile tonice sunt acele solutii compuse fie din alcool, fie din diferiti solventi.  Lotiunile tonice pot fi folosite dupa demachiere sau aplciare a unor diverse uleiuri ce las aurma de grasime. Lotiniunile tonice sunt excelente pentru tenul gras fiindca indeparteaza excesul de grasimi de la nivelul pielii. De asemenea folosirea lotiunii tonice inainte de a aplica fond de ten ne va ajuta sa curatam porii.

Eu recunsc ca pana sa descopar produsele Apidava nu foloseam lotiune tonica, nici macar nu stiam ce rol are aceasta si cat de importanta e. Insa, odata cu descoperirea lotiunii tonice Apidava mi-am dat seama ca acesta este un pas relaxant pe care imi place sa il parcurg, cu atat mai mutl fiindca are efecte benefice asupra tenului. Sa va spun si de ce!

Lotiune tonica Apidava

Lotiunea tonica de la Apidava are ca ingrediente:  miere, propolist, extract din flori de salcam si menta.

  • mierea este bogata in proteine vegetale, minerale, vitamina C si B, potentata de efectul extractului din flori de salcam bogat in aminoacizi si polizaharide si vitamina A, E este un principiu activ valoros care revitalizeaza, hraneste, protejeaza si hidrateaza pielea.
  • propolisul este un adevarat antibiotic natural, curata in profunzime porii si ajuta la controlarea excesului de sebum.
  • uleiul de menta – tonifica si racoreste pielea, antiinflamator si astringent, este recomandat in aplicatii pe tenurile grase, congestionate sau pe pielea afectata de prurit, eczeme.

lotiune tonica apidava

Impresii dupa testare lotiune tonica Apidava

Inca de cand am aplicat prima data lotiunea tonica am ramas uimita de eficienta si cat de reconfortant poate fi acest pas. Desi am demachiat in prealabil tenul, am observat ca discheta demachianta cu care am aplicat tonicul inca se murdareste. Dupa aplicarea lotiunii tonice tenul ramane extrem de curat, pare mai sanatos si mai fresh. Nu am observat ca dupa folosire sa imi apara cosuri sau alte reactii asa ca produsul a devenit favoritul meu.

Hidratarea

Hidratarea tenului indiferent de tipul de ten pe care il avem este un pas extrem de important. Atat tenul gras cat si tenul uscat au nevoie de hidratare insa este indicat sa alegem crema care se potriveste nevoilor tenului. Asadar, un ten uscat va avea nevoie de hidratare mai intensa si vom alege o crema puternic hidratanta. Pe cand tenul gras are nevoie de o crema hidratanta care sa matifieze si sa tina sub control sebumul. Pentru fiecare tip de ten sa nu uitam de protectia solara, mai ales acum, pe timpul verii.

Exfolierea tenului

Exfolierea este un pas important pentru un ten cu aspect neted si fin la atingere. Exfolierea ajuta la indepartarea celulelor moarte dar si la combaterea semnelor de imbatranire si de asemenea ofera un aspect ferm tenului. Acest proces poate fi realizat de 2-3 ori pe saptamana in functie de necesitati.

Eu pot recomanda crema gommage Apidava, despre care v-am mai vorbit si in acest articol. Este ideal pentru fiecare tip  de ten pentru ca exfoliaza bland si lasa pielea catifelata.

Trebuie sa avem grija in mod constant de tenul nostru. O ingrijire corespunzatoare si parcurgerea fiecarui pas va face ca tenul nostru sa arate minunat si sa se simta minunat. Produsele Apidava sunt o alternativa sanatoasa, eficienta si mai ales accesibila daca vrem sa ne bucuram de produse de calitate.

Voi respectati toti acesti pasi? Ati incercat produsele Apidava?

 

Share daca iti place...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Barbieru Cristina

13 Comments

  1. Cred ca aceste produse sunt foarte bune si te ajuta sa ai un ten curat si frumos!Sincer eu nu imi exfoliez tenul dar ma gandesc ca sa imi cumpar si eu un gomaj ptr fata!

  2. Auzisem de acest brand si chiar eram curioasa cum e. Multumim pentru impresii! Eu am tenul sensibil si trebuie sa am mare grija ce folosesc, poate voi incerca si aceasta gama.

  3. Respect de regulă pașii ritualului de îngrijire zilnică și folosesc produsele de la Apidava. Pe lângă cele două, mai am crema contur ochi, crema gomaj și masca, crema regeneratoare. Sunt mulțumită de ele, sunt de calitate și mi se potrivesc.

  4. Nu le-am încercat inca, dar având în vedere faptul că au ca ingredient de baza mierea, mă bate gândul sa le cumpar și eu

  5. Nu stiam ca uleiul de menta este bun pentru ten gras! Mi-ar fi de folos, eu avand ten cu tendinta la ingrasare. Multumesc pentru informatiile despre aceste produse, am mai avut de la Apidava si au fust bune. Pe acestea nu le stiam 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.