Reteta bors de gaina cu taitei de casa

Atunci cand am primit coletul plin de bunatati de la Vegeta, prima data am zis ca voi face un bors de gaina cu taitei de casa. Desi cand eram mica foaaarte rar mancam ciorba, se ruga mama de mine sa gust cateva linguri, acum e o mancare care imi place tare mult si in familia noastra o gatim de cel putin 2 ori pe saptamana.

Bors de gaina cu taitei de casa

Reteta o stiu de la mama. Ea face cel mai bun bors, fie el de gaina, legume, cartofi sau fasole. Dar, usor, usor prind si eu experienta. Reteta e mult spus, fiindca noi in mod obisnuit nu cantarim cantitatile atunci cand facem mancare, punem ingredientele dupa ochi si gust.

bors de gaina cu taitei de casa

Ingrediente necesare bors de gaina cu taitei

  • carne de gaina sau pui;
  • o ceapa mare;
  • zarzavat ( legume: rosii, ardei gras rosu, ardei gras galben, morcov, pastarnac, telina );
  • verdeturi: patrunjel si leustean;
  • bors Vegeta ( sau bors de casa );
  • sare;
  • cartofi ( optional ).

Ingrediente taitei de casa:

  • un ou;
  • un varf de sare;
  • faina cat cuprinde.

Borsul se face super simplu, nu e nevoie sa stii mare teorie. Se pune carnea de gaina sau pui ( noi avem din curtea noastra ) la fiert. Dupa fierbere se ia spuma de la suprafata insa aveti grija sa nu luati toata grasimea. Dupa ce carnea a fiert cat de cat adaug ceapa si o las sa fiarba bine. Noi avem zarzavat facut, deja fiert asa ca dupa ce ceapa a fiert bine adaug dupa gust zarzavatul. Daca puneti legume proaspete, in functie de cat de tari sunt acestea le puteti pune la fiert odata cu ceapa. Se adauga sare dupa gust si se lasa pana fierb ingredientele. Intre timp se fac taitetii pentru a se usca.

Cum se fac taiteii de casa

Nu este deloc complicat. Se bate oul cu sarea foarte bine si se adauga faina cat sa se formeze un aluat usor de intins. Se intinde in foaie extrem de subtire, cat sa se vada prin ea. Se presara cu faina pe aluatul intins, astfel incat acesta sa nu se lipeasca si se ruleaza foarte strans. Se taie in fasii si apoi se intind pentru a se usca ianinte de ai pune in ciorba.

Dupa ce legumele si carnea au fiert se adauga borsul dupa gust si se lasa la fiert cateva minute. Inainte de a stange focul se adauga taiteii si se lasa la fiert aproximativ 5 minute. Se inchide focul si se adauga verdeturile: patrunjelul si leusteanul. Se serveste cu mamaliguta calda si ardei iuti. Un deliciu!!

Pofta buna!!

Share daca iti place...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Barbieru Cristina

21 Comments

  1. Nu am fost niciodata experta in a prepara ciorbe cu bors. De fapt, nu stiam cum sa dozez corect cantitatea de bors. Cu varianta aceasta de la Vegeta cred ca m-as descurca de minune. Imi plac mult ciorbele mai acrute cu un ardei iute langa.

  2. Este foarte bună și delicioasă !😋❤ Și eu fac cam de 2 ori pe săptămână ciorbă ,ne place și vegeta îi dă un gust super bun !💖👍🤗😘😋

  3. Iubesc borșurile și doar de astea aș manca. Ciorbele astea acrite cu borș îmi aduc aminte de ceea ce imi facea bunica, in special aceasta cu taitei de casa

  4. Imi ploua in gura si nu exagerez cu nimic. Din pacate, nu am facut taietei de casa pana acum si chiar am sa incerc. Am folosit bors de la vegeta in schimb si mi-a placut

  5. Si eu ador ciorba cu bors!Fac si eu o data pe saptamana!Pacat ca fetitei mele nu prea ii place si comenteaza mereu cand vede legume,dar mereu ii explic ca e plina de vitamine si ne face frumoase si sanatoase!

  6. Ce pofta mi-au facut! Ador ciorbele si supele, in toate combinatiile posibile. Si eu folosesc mereu vegeta, parca mancarea are gust mai bun 😊

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.