Reteta delicioasa de placinta cu mere si aluat fraged 

Imi place placinta cu mere de cand ma stiu. Fac destul de des si se mananca rapid. Totusi, pana acum mereu am facut placinta cu mere cu foi de casa si niciodata cu aluat. Asa ca ieri mi-am dorit sa incerc o reteta noua. Am intrat pe Google si am tot citit retete cu aluat de casa. Nu am luat nicio reteta cu exactitate ci am combinat cum am crezut eu de cuviinta.

Eiii bine, desi nu ma asteptam placinta cu mere cu aluat de casa este cea mai delcioasa placinta pe care am facut-o eu. Si tare rau imi pare ca nu am incercat mai devreme sa o fac.

Si fiindca pe facebook ati fost interesate de reteta am zis sa impartasesc si cu voi succesul meu. Pentru placinta cu mere nu e nevoie de prea multe ingrediente si se face si rapid.

placinta cu mere

Reteta delicioasa de placinta cu mere si aluat fraged

Ingrediente necesare pentru aluat fraged:

  • un pachet de unt ( 200g );
  • 200g smantana;
  • 400-500g faina alba;
  • 200g zahar;
  • un pliculet de praf de copt ( 2 lingurite );
  • 2 oua;
  • sare;
  • esenta de vanilie;

Ingrediente necesare pentru umplutura;

  • 1-1,5 kg mere;
  • zahar dupa gust;
  • scoartisoara.

Cum se prepara aluatul fraged

Desi poate parea destul de complicat sa faci aluatul fraged nu e deloc asa. Se face rapid si fara prea multe complicatii. Se pune faina, cu zaharul, praful de copt si sarea intr-un bol incapator si se amesteca pentru a se omogeniza. Apoi se adauga untul la temperatura camerei ( sau chiar moale, dar nu topit ) si smantana. Ouale se bat intr-un bol mai mic impreuna cu esenta de vanilie, apoi se adauga peste compozitie. Se amesteca toate ingredientele pana se formeaza aluatul si nu se mai lipeste de bol. Se imparte compozitia in 2 bile egale si se da la frigider pentru aproximativ 30 minute.

Cum se prepara umplutura pentru placinta

Se curata merele de coaja ( optional. Se pot lasa cu tot cu coaja, dar eu nu le prefer asa ) si se dau pe razatoare. Se scurg de suc si se pun pe foc la calit impreuna cu zaharul pana se inmoaie merele. Aici nu e o cantitate fixa de zahar, se pune dupa gust si in functie de cat de dulci sunt merele. Cand merele s-au inmuiat se adauga scoartisoara macinata si se lasa la racit.

Dupa ce merele s-au racit si aluatul a stat suficient la frigider incalziti in prealabil cuptorul. Aluatul se intinde super usor. In functie de cat de mare e tava puteti face foile mai subtiri sau mai groase. Eu am avut o tava mai mica astfel incat aluatul a iesit mai gros. Dupa ce ati intins prima foaie de aluat se pune compozitia de mere si se intinde uniform. Se intinde si cea de-a doua foaie de placinta si se adauga peste compozitie. Se unge cu galbenus de ou si se da la cuptor pentru aproximativ 45 minute.

placinta cu mere si aluat fraged

Se serveste cu placere! Pofta buna!

 

Share daca iti place...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Barbieru Cristina

14 Comments

  1. Multumesc pentru reteta aceasta delicioasa! O sa o încerc cat de curand! Chiar azi am luat mere!

  2. Multumesc pentru reteta. Chiar ma gandeam sa fac si eu si am gasit la tine ceva schimbat la reteta pe care o stiam. Poate o sa imi iasa mai bine!

  3. Vreau și eu să fac ,dar cu siguranță în weekend ,mulțumim pentru rețetă ,chiar aia cu lăsatul la frigider nu știam ! 😘🤗😍❤

  4. Mi-ai facut o pofta de placinta cu mere ca trebuie sa merg la o covrigarie sa iau una. Imi place placinta cu mere, imi place mirosul de sarbatoare pe care il imprastie in toata casa, imi place gustul aromat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.