Tiramisu cu oreo- reteta rapida, usor de facut si super delicioasa

Daca tot e weekend cred ca e cazul sa va arat o noua descoperire in materie de desert. Nu postez foarte des retete pe blog, insa ieri am facut descoperirea cea mai faina din ultimul timp. Tiramisu cu oreo este un desert pe care l-am incercat pentru prima data, se face suuuper rapid si este extrem de delicios!!

Toata treaba a inceput datorita provocarii celor de la Oreo de a crea un desert delicios cu noile produse recent lansate: pudra de biscuiti Oreo si bucati de biscuiti Oreo. Alaturi de supriza dulce, ce consta in cate o punga din fiecare deliciu, am avut si o spatula si o carticica de retete rapide si delicioase.

oreo

Tiramisu cu oreo, reteta rapida si usor de facut

Eu in mod obisnuit nu folosesc oua la tiramisu clasic pentru ca ii dau si celui mic sa manance. Daca aleg sa pun oua, le bat la bain marie pentru a fi sigura ca sunt bine facute. Pentru reteta de tiramisu cu oreo nu e nevoie de foarte multe ingrediente si nici prea multa indemanare. Oricine poate sa o faca dar rezultatul este super delicios!

tiramisu

Ingrediente necesare tiramisu cu oreo:

  • biscuiti Oreo ( eu am avut 2 pachete, am ales sa pun doar un strat de biscuiti );
  • Oreo crumbs ( pentru unul dintre straturile prajturii );
  • Oreo powder ( pentru decor );
  • 2 cutii mascarpone ( 500 g );
  • 300g smantana pentru frisca;
  • cafea;
  • vanilie;
  • zahar.

Prima data vom pregati cafeaua. Eu am pus 2 lingurite de cafea la o ceasca si am facut cca 3 cescute. Se lasa la racit.

Intre timp pregatim crema pentru tiramisu. Eu am batut frisca cu cateva lingurite de zahar ( nu am pus foarte mult, fiindca biscuitii sunt deja foarte dulci ). Se bate usor pana cand  se intareste frisca. Apoi peste frisca se adauga crema de mascarpone si se bate cu mixerul pana se omogenizeaza.

Trecem la asamblarea prajiturii. Primul strat a fost format din Oreo Crumbs peste care am turnat cafea cat sa se inmoaie. Se preseaza putin pentru a se forma stratul. Apoi se adauga crema intr-un strat generos ( jumatatea din compozitie ). Al doilea strat a fost format din biscuiti Oreo pe care i-am inmuiat in cafea. Se adauga restul de crema si pe deasupra se pune un strat generos de Oreo Powder. Se lasa la rece peste noapte sau cel putin 5 ore.

Asta e tot! Se serveste cu placere!

Este un desert minunat! Nu ma asteptam sa fie atat de buna acesta combinatie dar cu siguranta a devenit favorita noastra. Si a piciului, care e super incantat de desert. Acest tiramisu e ideal pentru petreceri sau zile speciale.

Eu am mai facut o varianta, am adaugat intr-un pahar un strat de Oreo Crumbs inmuiat in cafea apoi am pus un strat de crema, inca un strat de Oreo crumbs si crema. Am adaugat un strat de Oreo Powder si asta e tot! Se serveste in pahar sau bol, in functie de ce aveti prin casa.

Ce ziceti? Ati incercat varianta asta de tiramisu? 

Share daca iti place...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Barbieru Cristina

9 Comments

  1. Super ,îmi place și se face și repede ,nu am făcut ,dar o să încerc și eu să fac ! Mulțumim pentru rețetă !❤😋🤗

  2. Am primit si eu dar deocamdata nu m-am atins de ele, le pastrez pentru Craciun fiindca vreau sa fie ceva festiv. Am ales vreo 5 retete din carticica cu retete si o sa le fac atunci. Desertul tau insa arata senzational!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.