Decorul casei in 2020 – cum revii la culori expresive dupa mixul de Craciun

Bradul troneaza ca element central in casele noastre. Dupa ce sezonul sau se incheie, casa pare goala. Iata un bun moment sa reinitializezi un proiect de reamenajare a casei. Cum de fiecare data un rol important il au culorile, afla despre tendintele curente, despre ce aduce 2020 nou si cum te inspira aceste noutati in a contura intimitatea casei tale cu bun gust.

decorul casei in 2020

Albastrul si verdele

Daca despre albastru am auzit deja ca fiind nuanta anuntata de Institutul Pantone ca fiind culoare anului, verdele o completare. Si daca te gandesti la investitii masive si schimbari majore, tine cont ca si elementele minimaliste sau doar un contrast adaugat va fi de ajuns. Mizeaza pe mobilier multifunctional, modular, pe materiale naturale pentru ca si acestea sunt in continuare la moda.

Revenind la culoare, albastrul cobalt este deja vedeta si una din abordarile designerilor de interioare. Este indraznet, intens si profund astfel incat nu ai cum sa treci usor cu vederea acest ton de culoare. Il poti potoli cu un contrast, mixat cu negru, rosu de ce nu. Cat despre verde, acestea pare usor de integrat in orice decor, de vreme ce poate fi asociat cu paleta de culori si texturi naturale, cu lemnul, deci in orice varianta de intensitate este binevenit.

Lemn si piele

Daca in anii precedenti lemnul in nuante cat mai deschise era preferat, iata ca in 2020 lemnul de culoare inchisa este o tendinta ce se impune. Acesta va veni totodata cu o nota de eleganta, ba chiar de rafinament. Ce-i drept in spatii inguste nu este o idee prea potrivita pentru ca risti sa faci ca totul sa para ceva mai ingust decat este real. Bazeaza-te insa pe lemn de mahon, pin, stejar, pe fibre vegetale si piele. Casa iti va parea mai primitoare cand adaugi elemente cu texturi variate precum cele din rattan, rachita sau iuta. Pentru cei cu preferinte pentru stilul industrial spre exemplu pielea este preferata. Nu dispar nici accentele metalice, acestea putand fi integrate ca rama pentru oglinzi, la masa de cafea, accesorii la mobilier etc.

Inspiratie de la DecoDepot

Sunt multe idei ce le poti pune in practica si la fel de multe variante de decoruri de incercat. Daca iti lipseste inspiratia, descopera la www.decodepot.ro un univers frumos si plin de culoare. Micile decoratiuni pe care le asezi in toata casa iti vor insufleti decorul cum nici nu ai crede. Figurine textile sau ceramice sunt cateva optiuni ce vor continua povestea decorului de iarna – pitici, ingeri, pasari si multe altele.

DecoDepot pune la dispozitie optiuni de decoratiuni pentru toata casa. Dupa Craciun tanjim dupa arome parfumate, asadar nu uita sa treci pe lista si sare sau ulei de baie cu lavanda. Blana decorativa se potriveste inca in contextul iernii, iar un ceas din lemn, de perete poate fi un element ce schimba imaginea unei perete, devenit mai golas dupa ce bradul dispare din peisaj. Incerca variantele propuse la DecoDepot si defineste spatiul casei tale prin bun gust.

Share daca iti place...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Barbieru Cristina

10 Comments

  1. Gand la gand. Chiar ca arata gol coltul unde a fost bradul. Chiar am gasit ceva interesant la Deco Depot.

  2. Tocmai mi-am comandat ceva din lemn. Nici nu știu de ce am renunțat pentru o perioadă la piesele din lemn. Mulțumesc pentru recomandări, intru pe site imediat.

  3. Foarte frumos articol și bune recomandări! Eu fiind adepta simplității și minimalismul, chiar am simțit o ușurare după ce am scos din casa toate decorațiunile de Crăciun. Acum am în plan sa îmi iau niște pernuțe albastre și verzi smarald pentru sufragerie, care e mai mult în nuanțe de gri.

  4. Mi-as dori sa mai schimb si eu putin decorul pentru a schimba putin designul casei. Inca nu sunt convinsa ca anul asta voi face foarte multe modificari, dar cert este ca mi-as dori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.