Pericolele ce se ascund chiar in jucariile celor mici si cum sa le prevenim

Un raport realizat de autoritatile SUA lansat recent in spatiul online arata pericolele pe care le ascund foarte frecvent jucariile pentru copii. Astfel, institutiile din Michigan fac apel la parinti sa aleaga cu mare atentie articolele pentru cei mici, sa ii supravegheze constant (in special in primii ani de viata) si sa foloseasca echipamente de protectie adecvate in cazul practicarii sporturilor interioare sau in exterior.

Motivul ingrijorarii crescute din 2019 este faptul ca la fiecare 3 minute, in spitalele americane ajunge un copil ranit de utilizarea jucariilor. Chiar daca nu avem statistici clare legate de situatia din tara noastra, ne putem imagina ca problemele pot sa fie asemanatoare. Iar solutiile…raman intotdeauna binevenite!

Stim ca jucariile si jocurile ar trebui sa fie distractive, sigure si educative …nicidecum periculoase.

Iata asadar care sunt principalele pericole la care se expun copiii, astazi:

  • Jucariile cu proiectile – acestea sunt concepute pentru a lansa ori a arunca anumite componente sau piese si au suficienta forta pentru a ranii ochi micutilor.
  • Masinutele cu roti, pe care cei mici se aseaza. Folosirea acestora poate cauza cazaturi fatale si lovituri grave la nivelul capului.

Sfaturile expertilor?

  • Verificati jucariile pentru pericolul pe care il pot ascunde. De exemplu, inspectati ce parti detasabile si de dimensiuni mici au – acestea pot sa reprezinte pericole reale pentru inec. Autoritatile definesc “piese mici” ca fiind mai mici decat 3.17 cm (1.25 inch) – marimea medie a gatuluila copiii de trei ani.
  • Fiti foarte atenti la aceste tipuri de pericole:

* corzi, snururi, ate

* proiectile

* substante toxice

* materiale rigide sau ascutite

* etichetari sau avertizari neclare

  • Intotdeauna supravegheati-i pe cei mici, in timpul jocului.
  • Fiti voi modelele de care au nevoie cei mici – aratati-le cum se procedeaza si purtati mereu echipament de protectie – de exemplu cand mergeti cu bicicletele, rolele, skateboard-ul, trotineta etc.

Pentru a pune in practica “mai usor” aceste recomandari, luati in considerare brandurile respectate de jucarii, respectati indicatiile de varsta.

Recomandarea zilei: descoperiti jucariile si jocurile pentru copii in magazinul online KIZO.RO.

jucarii copii

Sursa: https://detroit.cbslocal.com/

Share daca iti place...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Barbieru Cristina

4 Comments

  1. Este foarte important să ținem cont de toate aceste aspecte ,sa-i supraveghem atunci când se joacă și de fiecare dată îi luăm jucării specifice vârstei copilului . Eu am avut-o pe asta mică ,mi-a fost numai de năzbâtii cât a fost mică ,până și anul trecut am ajuns cu ea la spital că și-a băgat în nas o jumătate de alună .Mulțumim pentru articol draga mea !

  2. La noi stau ascunse jucariile mici,lego si altele de genul,din pacate piticul baga tot ce prinde în gură ,problema pe care nu am avut-o cu fetița

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.