Ecografia cardiaca – cand se impune si de ce este necesaraecografie cardiaca

Ecografia cardiaca, numita si ecocardiograma, este o tehnica deloc invaziva, necesara pentru a diagnostica sau urmari evolutia unei boli de inima. Nu doare, nu necesita pregatire speciala inainte, deci poate fi facuta oricand, cu rezultat imediat si repetata ori de cate ori este nevoie.

O prima experienta la un examen de tip ecografie cardiaca o intalneste pacientul care are semne de afectiune cardiaca. Poate fi vorba de dureri, sufleuri cardiace, lipsa de aer, picioare umflate etc. Medicul specialist recomanda acest gen de examen celor care au un murmur cardiac, dureri in piept. In alte cazuri, cand pacientul are un istoric al unor boli asociate sau chiar cardiace, ecografia va fi indicata pentru a monitoriza evolutia, a urmari eventuale schimbari, in cazul celor cu istoric de atac de cord, cu febra reumatica sau care au un defect congenital cardiac.

ecografie cardiaca

De ce este relevanta o astfel de ecografie

Va arata dimensiunea cordului, caci o inima marita inseamna o hipertensiune arteriala sau insuficienta vulvara. Din acest punct de vedere, vor fi urmarite defectele de inchidere si deschidere ale valvelor.

Ecografia cardiaca arata defectele septal atriale sau ventriculare, tromboze, eventuale tumori, fiind relevanta chiar si in cazul in care sunt prezente cheaguri de sange.

In unele cazuri va fi recomandata si examinarea Doppler, cea care poate estima fluxul sanguin. Ecografia cardiaca va evalua viteza sangelui.

Unde va avea loc ecografia

De preferat in cabinetul unui medic specialist, nu generalist. Este cu atat mai util pentru pacienti sa aiba parte de examinarea necesara si de recomandarea medicului totodata, de tratament prescris imediat dupa. Acest tip de ecografie si nu numai poate fi realizata si la Clinica Masaya.

Important de precizat ca in acest context al pandemiei de coronavirus pacientii sunt speriati de eventuale necesitati de urgenta. Trebuie spus ca urgentele medicale de orice fel sunt rezolvate intocmai. Pentru cei care sunt pacientii medicilor parte din clinica Masaya, in aceasta perioada exista varianta consultatiilor online, ca versiune adaptata, alternativa medicala care sa corespunda cu restrictiile actuale. Consultatia online, prin videocall va permite pacientilor sa intre in contact cu medicul specialist pentru a se lamuri cu privire la simptomele ce ii incearca. Vor primi indicatii ulterioare, de amanare a analizelor, daca se poate sau vor fi indrumati spre serviciile de urgenta daca este cazul.

Afla cum se desfasoara aceste interventii medicale, cum poti plati, fara sa te deplasezi, din cadrul paginii oficiale a clinicii Masaya.

Share daca iti place...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Barbieru Cristina

4 Comments

  1. Mulțumi pentru aceste informații draga mea ,nu am făcut o astfel de ecografie ,dar îmi prinde bine aceste recomandări pe viitor !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.