Carte pentru copii: Encicopedia celor mici- cum? (Larousse)

Avem noroc ca stam la casa. Cel putin in perioada aceasta de izolare este un vis. Ne putem bucura zilnic de soarele si vremea frumoasa iar cel mic isi poate consuma energia debordanta. Totusi, atunci cand e urat afara, sau imi doresc ca cel mic sa isi satisfaca toate curiozitatile apelam la carti pentru copii. Ultima achizitie a fost cartea de pe Libris, pe care cel mic o adora pur si simplu.

enciclopedia celor mici

Cartile- metoda cea mai buna pentru a-i educa pe cei mici

In colectia de carti pentru copii, avem o varietate larga. Am inceput inca de mic sa ii achizitionez carti astfel incat sa fie atras de ele dar si sa primeasca raspunsuri la toate intrebarile pe care le pune. Consider ca noi parintii ar trebui sa le stimulam imaginatia celor mici asa ca achizitia cartilor este una din metodele cele mai bune.

De ce sa alegi cartea enciclopedia celor mici: cum?

Ultima achizitie a fost cartea enciclopedia celor mici: cum? de pe Libris. Stiam ca ii va fi pe plac celui mic si nu a dat gres. Cartea este destinata copiilor cu varste cuprinse intre 3-5 ani. Cartea este atractiva prin ilustratiile vesele, cu raspunsuri simple pe care cei mici sa le inteleaga. 

Toate intrebarile celor mici sunt impartite pe patru domenii: animale, corpul omenesc, natura si tehnologie. Coperta este cartonata si rezistenta uzurii.

Un aspect care mi-a placut la nebunie a fost faptul ca , pe langa o multime de informatii pe care cel mic le primeste pri intermediul cartii, aceasta are si foarte multi jocuri si abtibilduri pentru a le stimula imaginatia si concentrarea. Jocurile de acest gen ii fac mai receptivi si mai dornici de a isi duce treaba la bun sfarsit astfel incat sa afle raspunsul intrebarilor puse.

Seara e ritual de citit, Stefan sta cuminte si asculta ceea ce ii citesc, dar intrerupandu-ma din cand in cand cu intrebari despre ceea ce vede in ilustratii. Am facut o alegere inspirata alegand aceasta carte. Daca si voi aveti copii ce se incadreaza varste 3-5 ani, credeti-ma aceasta va fi o alegere foarte buna pentru ei.

Voi ce mai cititi cu cei mici? Sau ce activitati reusesc sa le starneasca interesul?

Share daca iti place...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Barbieru Cristina

2 Comments

  1. Citim destul de mult în această perioadă! Stefan este clasa I si trebuie sa învețe sa citească! Mai desenăm, ne jucam cu cuburile de construit si diferite activități care sunt pe placul lui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.