Reteta gallete cu nectarine si capsuni- tarta delicioasa cu fructe

Saptamana acesta am avut mare chef de prajiturit asa ca am stat mai mult in bucatarie. Am incercat prima data o reteta de gallete cu fructe si mi-a placut asa mult rezultatul incat o sa repet reteta. Si fiindca e un preparat delicios am zis sa impart reusita si reteta cu voi. Galette e mai degraba o tarta cu fructe ce nu necesita prea multa indemanare si ar fi pacat sa nu o incercati.

galette

Reteta gallete cu nectarine si capsuni

Tot vazusem in ultima perioada in online o groaza de poze cu renumita tarta incat atunci cand am vazut ca am cateva nectarine si capsune foarte coapte am zis sa o incerc caci ar fi pacat sa se strice. Si la cat de bine aratau pozele am zis ca nu are ce sa nu imi placa.

Pentru tarta nu e nevoie de foarte multe ingrediente si se pot folosi orice fructe doriti: nectarine, piersici, capsuni, cirese, visine, mere, pere s.a.m.d. Eu am facut o tarta mai mare, pentru a ne ajunge pentru toata familia. Daca va doriti mai mica puteti injumatati ingredientele.

Ingrediente necesare:

  • 400g faina;
  • 80g zahar;
  • 1 pachet unt/ margarina;
  • 100 ml lapte batut;
  • 2 galbenusuri de ou;
  • jumatate de lingurita praf de copt;
  • sare;
  • vanilie, zahar vanilat;
  • fructe: nectarine, capsuni.

Mod de preparare galette cu fructe:

Se pun faina, zaharul, praful de copt si sarea intr-un bol. Peste ele se adauga untul/margarina rece si se amesteca pana cand capata o textura nisipoasa. Peste compozitie se adauga laptele batut si galbenusul de ou si se incorporeaza pana cand capata o consistenta usor lipicioasa. Se da la frigider cel putin 30 minute.

Se taie fructele felii sau cuburi in functie de cum va place. Eu le-am taiat felii.

Cand e gata aluatul fraged se intinde cu sucitorul pe foaia de copt si se da forma dorita. Nu trebuie prea multa indemanare. O intindeti sub ce forma vreti sau aveti tava ( rotunda, patrata ) si in mijloc se adauga fructele peste care presarati zahar in functie de gust, lasand la margini cam 2-4 centimetri de aluat. Dupa ce ati pus fructele, aluatul de pe margini se strange peste fructe dar lasand la vedere o parte din ele. Aluatul se unge cu lapte si se presara cu zahar pentru a capata o crusta crocanta.

Se da la cuptor pentru aproximativ 45 minute ( in functie si de aragaz ) si apoi se savureaza cu placere. Simpla, cu inghetata, calda sau rece, e un deliciu, va garantez! Urmatoarea galette am s-o fac cu mere, deja imi lasa gura apa!

tarta cu fructe

reteta tarta cu fructe

Pofta buna!

Share daca iti place...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Barbieru Cristina

9 Comments

  1. Arată așa de bune, nici nu vreau să mă gândesc cât de gustoasă este!
    Să aveți poftă!

  2. Wow,wow ce bine arată ,trebuie să-mi fac și eu cred că acuma in weekend îmi voi face ,nu pare prea greu și sper să-mi iasă bine ! Mulțumim pentru rețetă draga mea și poftă bună !

  3. Vai dar ce bine arata!Si dupa cum vad nu e greu de facut!Multumim frumos de recomandare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.