3 carti pentru copii de la Corint Junior ce pot fi citite si de adulti

Cititul este o activitate pe care fiecare dintre noi ar trebui sa o practice. Cartile ne ajuta sa ne transpunem si in alte lumi, sa descoperim noi povesti, invataturi de viata dar si sentimente noi. Corint Junior ne ofera o gama larga de carti ce pot fi citite atat dee copii cat si de adulti. Cine spune ca acele carti destinate copiilor nu pot fi citite si de oamenii maturi? Dimpotriva, acestea ne ajuta sa descoperim alte lumi si sa devenim prin ele din nou copii. Asa ca ultimele carti de la Corint Junior sunt numai bune pentru relaxare in vacanta.

corint junior

3 carti pentru copii de la Corint Junior ce pot fi citite si de adulti

Povestea norocoasei Ruth de Ruth Behar

Protagonista este Ruthie Mizrahi supranumita si Domnisoara Sotron, Regina din Queens fiind atat de buna la acest joc pentru fete. Familia sa este refugiata in Cuba asa Ruthie trebuie sa invete lucruri noi despre limba, obiceiurile si cultura noii sale patrii- America. Totusi, viata ei se schimba total din cauza unui accident rutier. Ruthie trebuie sa invete sa faca fata neputintei. Dar cu ajutorul familiei, prietenilor ei care nu o lasa singura, Ruthie nu se mai simte singura , abandonata si isi gaseste forta de a merge mai departe vindecandu-si atat trupul cat si sufletul redevenind cea de odinioara- Domnisoara Sotron,Regina din Queens.

O poveste din care, alaturi de personaje, fiecare dintre noi poate invata lucruri importante.

povestea norocoasei ruth

Inima cu cheita de Peter Bunzl

Lily si Robert sunt protagonistii povestii. Viata lui Lily este in pericol. Tatal ei a disparut fara vreo urma iar din intuneric o pandesc niste oameni de argint. Ce vor de la ea, nu stie.  Lily ii are pe prietenii ei Robert- fiul unui ceasornicar dar si pe Malkin- o vulpe mecanica a familiei sale. Cei trei sunt aruncati intr-o alta lume sumbra si cu amenintari.

Povestea e plina de mister, crime si haos si ne dezvaluie lucruri aventuroase.

inima cu cheita

Diamantul lunii sangerii de Peter Bunzl

Lily si Robert  devin amenintati de maleficul Jack Usa care evadeaza din inchisoare. Acest hot de diamante este in cautarea unui medalion in forma de semiluna, insa nu acesta este singurul sau interes.

Robert are secrete din trecut ce il pun in primejdie. Jack pune la cale un plan cumplit iar Robert e implicat fara sa vrea. Lily si Malkin , vulpea mecanica , trebuie sa fie mereu inainte lui Jack pentru a nu-si pune in aplicare toate planurile malefice.

E o poveste plina de mister, captivanta, ce ne transpune intr-o lume aventuroasa numai buna pentru relaxare si adrenalina.

diamantul lunii sangerii

 

Voi obisnuiti sa cititi carti pentru copii? Ce recomandari aveti?

 

Share daca iti place...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Barbieru Cristina

One Comment

  1. Eu citesc cărți pt copii chiar foarte multe. Cele mai actuale au fost cu zâne.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.