Care sunt necesitatile electrice ale unui birou

Efectuarea instalatiei electrice a unui birou necesita cunoasterea nevoilor reale ale incaperii. Astfel, daca este necesar sa montati prize directe, prize cu curent slab si surse de lumina cerute de standard, trebuie sa faceti acest lucru in conformitate si cu responsabilitate.

Instalatiile electrice minime intr-un birou

Un birou are nevoie de o instalatie electrica minima! Nicio reglementare nu prevede numarul de prize si intrerupatoare, sau numarul de lumini care trebuie furnizate intr-o camera de birou, insa electricianului trebuie sa i se comunice care sunt standardele si nevoia fiecarui birou. Deci necesitatile electrice ale unui birou variaza de la o camera la alta. In practica, trebuie sa existe o iluminare generala si o lampa de birou mai puternica. Punctele de control vor fi necesare la intrarea in camera si in apropierea biroului.

prize

Cerintele electrice ale unui birou vor fi, de asemenea, determinate in functie de cantitatea de echipament necesara in camera. Cu toate acestea, ca regula generala, ar trebui sa existe prize directe si prize specifice in anumite zone ale biroului. Opt prize directe vor fi instalate in camera, distribuite pe fiecare perete. In ceea ce priveste prizele RJ45, doua trebuie asezate sub birou si una langa o priza directa. Uneori poate fi necesar sa se foloseasca si prelungitoare. La tabloul electric, la care vor fi conectate toate aceste circuite, este necesar sa se puna dispozitivele de protectie adecvate. De asemenea, dispozitivele de impamantare trebuie instalate ca preventie.

electrice

 

Cum pot fi satisfacute nevoile electrice ale unui birou?

Dupa ce stim care sunt nevoile electrice ale unui birou, totul trebuie sa fie proiectat in conformitate cu reglementarile in vigoare, care servesc, de asemenea, ca referinta pentru electricianul care executa lucrari intr-un birou.

Planul are o importanta deosebita in realizarea circuitelor electrice ale unui birou, deoarece face posibila concilierea nevoilor cu standardul. Acest lucru va stabili apoi locatia prizelor si iluminarea in functie de locatia biroului si a echipamentelor amplasate acolo.

Cablurile de 1,5 sau 2,5 mm² (in functie de cantitatea de energie electrica utilizata) plasate sub teaca pot fi incorporate sau expuse. Vor pleca de la panoul electric, prin dispozitivele de protectie, in locatie. Este apoi necesar sa planificati circuitele in functie de numarul de prize si de sisteme de iluminat.

Cand cablurile electrice sunt in pozitie, trebuie conectate mufe, dispozitive de control pentru iluminare si corpuri de lumina. Aceste componente de instalare pot fi apoi fixate pe perete sau incastrate.

Dupa resetarea intrerupatorului principal, fiecare element al instalatiei trebuie testat. Dar, intrucat nevoile electrice ale unui birou se pot schimba, este prudent sa fie introduse si prize suplimentare pentru a evita repetarea tuturor acestor pasi.

Dupa cum vedem, necesitatile electrice ale unui birou sunt cu mult diferite de cele ale unui apartament sau ale unei case. De aceea, daca doriti sa folositi o locuinta normala pe post de birou, ar trebui sa discutati cu un electrician autorizat pentru a realiza o instalatie elctrica conforma, astfel incat sa puteti folosi, fara niciun risc, aparatura necesara desfasurarii activitatii. In plus, achizitionati doar echipamente de calitate (prize, cabluri, intrerupatoare etc.) de la magazine de specialitate, precum savelectro.ro.

 

Share daca iti place...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Barbieru Cristina

5 Comments

  1. Informații foart utile ,care sunt bune de știut ! Mulțumim pentru articol draga mea !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.