Ce produse folosim pentru protectie impotriva transpiratiei?

Transpiratia este un proces normal al organismului nostru. De aceea pentru a combate mirosurile neplacute este necesar sa folosim produse pentru protectie. Fiindca vara este sezonul in care transpiram mai mult si avem nevoie de un produs mai eficient decat in sezonul rece, astazi vin cu o recomandare. Cu siguranta ati auzit atat de deodoramt cat si antiperspirant dar astazi vom vorbim despre diferentele dintre acestea.

Care este diferenta dintre un deodorant si un antiperspirant?

Deodorantul are ca scop a combate mirosul neplacut asociat transpiratiei. Acestea ascund mirosul neplacut datorita proprietatilor antibacteriene si antifugice.

Antiperspirantul are in compozitie substante astringente precum sarurile de aluminiu care actioneaza prin blocarea porilor de excretie ai glandelor sudoripare rezultant stoparea eliminarii la suprafata pielii a transpiratiei produse de aceste glande.

Asadar, deodorantul si antiperspirantul nu este unul si acelasi lucru. Deodorantele pot fi folosite oricand fara a dauna organismului. Antiperspirantul este indicat a fi folosit in special de produsele ce sufera de hiperhidroza axiala.

Ce produse folosim pentru protectie impotriva transpiratiei?

Eu folosesc de obicei deodorante obisnuite, din comert, precum sunt cele de la Dove, Nivea, Borotalco. In schimb, in sezonul cald am nevoie de un produs foarte eficient intrucat transpir excesiv, asa ca apelez la antiperspirantele Perspirex. Eu deja v-am mai vorbit in acest articol despre ele. Le folosesc in special in sezonul cald, dar si la evenimente. Acestea sunt extrem de eficiente intrucat dupa o aplicare 3-5 zile nu mai am probleme cu transpiratia si nici cu mirosurile neplacute. Le recomand cu incredere persoanelor ce sufera de transpiratie excesiva sau vor protectie indelungata. Pretul unui astfel de produs este foarte accesibil si se gaseste in mai multe varinate in functie de cat de lunga vrem sa fie perioada de protectie. Eu merg pe cel Original insa exista si varianta Strong sau chiar Comfort.

perspirex

Daca va doriti un astfel de produs, asta e recomandarea mea. Pentru sezoanele reci optez pentru deodorante insa vara am nevoie de ceva mai eficient. 

Voi ce produse folositi pentru protectie? Stiati diferenta dintre deodorant si antiperspirant?

Share daca iti place...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Barbieru Cristina

10 Comments

  1. Am tot citit despre Perspirex însă nu am avut ocazia să îl încerc.Bine,nici nu am probleme cu transpirația. De câțiva ani folosesc deodorantele Dove și sunt tare mulțumită de ele

  2. Perspirex folosesc și eu și sunt foarte mulțumită de acest produs ,însă am încercat doar original și strong ,varianta comfort nu am încercat-o ! Și de la Nivea ,Dove îmi plac mult ,foloseam înainte numai din acestea ,dar de când am descoperit Perspirex i-am rămas fidelă ,mă declar super mulțumită de acest produs !

  3. Eu folosesc acum Pespirex și mi se pare un produs foarte eficient,nu știam diferențele.

  4. Eu folosesc acest produs si imi place foarte mult,este chiar efficient in lupta cu transpiratia!

  5. Am aflat foarte curand de acest produs si imi place foarte mult!Cine are probleme la subrat cu tranpiratia excesiva ar fi foarte bine sa incerce acest super produs bun!

  6. Momentan folosesc doar deodorant sau roll-on de la Nivea si sunt foarte mulțumită, Perspirex nu am încercat.

  7. Cred ca vara ne.ar fi de un real folos sa folosim acest antiperspirant!Inca nu l.am incercat!

  8. Mai am putin dintr-un tub de Perspirex, am zis ca voi folosi la evenimente ce a mai ramas, in schimb am inceput sa folosesc Transiblock si asta doar atunci cand ies in oras cu treaba, am si deodorante uzuale si de la FarAway

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.