Cum să avem parte de relaxare pe vreme ploioasă

A venit toamna după o vară mult mai diferită decât s-ar fi așteptat cineva. Temperaturile scad, vremea este tot mai mohorâtă, iar plimbările lungi prin parcuri ajung să fie tot mai rare și mai scurte.

Încet, încet ne căutăm activități distractive care să ne țină departe de plictiseală chiar și cât stăm în casă.

Distracție creativă

Creativitatea ne ajută nu doar să alungăm plictiseala ci și să ne dezvoltăm îndemânarea și simțul estetic în general. De la picturi pe numere, quilting, origami sau chiar modelaj cu lut, toate pot fi la fel de  interesante pentru întreaga familie. Partea și mai frumoasă este că vă puteți folosi de  micile opere de artă pentru a vă înfrumuseța locuința. Chiar dacă în cazul picturilor pe numere munca este foarte migăloasă, rezultatul final este meru peste așteptări. Pentru cei mici există și multe kituri sau seturi de știință care îi învață într-un mod distractiv multe lucruri despre chimic, biologie sau fizică.

Să gătim împreună

Gătitul a devenit o activitate de rutină mai ales în rândul mamelor, dar asta nu înseamnă că nu poate să devină o tradiție distractivă. Se poate stabili o zi din săptămână sau în weekend când puteți face mici experimente alături de cei mici. Prăjiturile sunt mai mereu opțiunea preferată, și sigur încercarea unui nou preparat se poate lăsa cu un final extrem de delicios.

Jocuri de societate

Jocurile de societate sunt cea mai bună variantă pentru a aduce întreaga familie împreună într-o zi mohorâtă de weekend. Activity, Monopoly, Sah, sau cele mai clasice precum Scrabble, Rummy sau Moara se găsesc în sertarele copilăriei și mereu contribuie la reușita unei seri în familie sau chiar și atunci când aveți prieteni sau rude în vizită. Nimeni nu se dă în lături când vine vorba de o provocare atât de distractivă. Puteți chiar să faceți mici pariuri precum cine termină cu cel mai mic punctaj, spală vasele după cină.

Reamenajare interioară

Reamenajarea casei odată cu toamna vine destul de firesc. De la schimbarea unei canapele, la rearanjarea pieselor de mobilier, cumpărarea unui covor nou sau chiar achiziționarea unor birouri pentru copii, aceste mici schimbări pot da o stare de bine odată cu începerea unei noi etape. Mai ales dacă copilașul a început școala în septembrie, își va dori să simtă siguranță în micul său loc de studiu.

Excursie de toamnă

Când toamna este caldă, plăcerea de explorare în natură este și mai mare. Culorile foarte interesante, temperatura potrivită pentru plimbare, toate pot da o stare de bună dispoziție după o săptămână grea de lucru. Nu rămâne decât să pregătiți bagajele, un scaun auto copii, poate câteva cărți sau o măsuță pliabilă dacă copilașul se plictisește tare în mașină, și câteva gustări pregătite acasă pentru un drum liniștit.

 

Share daca iti place...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Barbieru Cristina

10 Comments

  1. Idei super bune ,mulțumim pentru recomandări ! De multe ori când fac curătenie toamna sau primăvara îmi place să cumpar ceva nou ,sau să le mai schimb locurile,mi se pare mut mai frumos după aia!

  2. Noua ne place mult sa gătim impreuna,în special dulciuri.Doar ca ce ramane in urma copiilor e greu de descris

  3. Poi avem ceva jocuri si noi ! Coloram , monopoli de vro 3 feluri , l am invatat tintar cu boabe pe baietelul meu si mai citim !

  4. Mulțumim pt sfaturi! Noi facem prăjituri , desenam, cântăm si ne juca remi .
    🎃🎀♥️♥️♥️♥️

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.