Secretele pe care trebuie sa le cunosti pentru mix match-ul imprimeurilor din lenjerii de pat bumbac

Cauti o modalitate de a insufla o viata noua in decorul dormitorului tau? Foloseste imprimeuri inedite atunci cand alegi lenjerii de pat bumbac! De la modele florale mari, cu frunze, la dungi medii si mici, amestecarea si potrivirea imprimeurilor este o strategie sigura pentru a transforma o schema de design de tipul „play-it-safe” intr-un spatiu care va deborda de personalitate.

Dar, daca gandul de a combina culori si imprimeuri indraznete iti provoaca panica, nu ar trebui sa fugi si nici sa nu te ascunzi. Cu putine sfaturi date de experti, jocul cu modelele este mult mai usor decat ai putea crede. Iata cateva trucuri pentru a te ajuta sa explorezi mixul si pentru a-ti gasi personalitatea in asortarea lenjeriilor de pat.

lenjerii de pat

Alegerea imprimeurilor de lenjerii de pat

Zigzaguri dungi, flori si puncte; exista o multime de imprimeuri in magazinele care comercializeaza lenjerii de pat, incat uneori alegerea poate fi coplesitoare. Majoritatea se incadreaza in doua categorii: modele organice cu o imagine naturala, libera, care sunt in mod obisnuit inspirate de natura, si stilurile geometrice care constau in forme simple care se repeta, cum ar fi triunghiuri, patrate si cercuri. Similar cu ciocolata si ardeiul iute, opusele atrag, asa ca nu-ti fie teama sa combini cecurile cu florile sau animal print-ul cu buline.

Cea mai simpla modalitate de a realiza o schema armonioasa este de a selecta un imprimeu focal care reprezinta punctul de plecare, apoi de a alege celelalte modele bazate pe aceeasi paleta de culori. Indiferent daca proiectezi un sanctuar subtil sau un budoar indraznet, foloseste nuante solide, dar si o multime de nuante neutre pentru a crea momente de calm printre imprimeurile mai curajoase.

Ai grija la numaratoare cand alegi lenjerii de pat finet sau din bumbac

Designerii de interior spun adesea ca secretul amestecarii si potrivirii consta in combinarea a trei imprimeuri, in diferite dimensiuni, dar in aceleasi nuante de culoare. De exemplu, fetele de perna mari cu dungi inguste pot fi potrivite cu o fata de plapuma cu imprimeu floral supradimensionat. Apoi, atunci cand alegi piesele de lenjerie, gandeste-te ca patul tau este ca o prajitura sau o placinta. Utilizeaza o felie de 60% din spatiu pentru modelul principal, 20% pentru desenele mai mici si cel putin 10-15% pentru o culoare solida. Matematica nu trebuie sa fie exacta, dar distribuirea imprimeurilor in mod uniform in intreaga camera, mai degraba decat ingramadirea lor intr-un singur loc, va evita expunerea unui aspect incarcat si va crea un sentiment de echilibru.

Combinatii de textura in lenjeriile de pat

Finalizeaza spatiul cu fler inspirandu-te de la designeri, jucandu-te cu textura. Lenjeria de pat din bumbac matlasat si pernele din finet vor adauga un punct subtil de diferenta, oferind o doza suplimentara de confort in dormitor.

Culoarea anului la lenjerii de pat din bumbac

Daca tinutele vestimentare se ghideaza dupa o anumita culoare pe parcursul unui an, si lenjeriile de pat din bumbac se pot supune acestei reguli. Am putea spune ca turcoaz este culoarea anului in ceea ce priveste lenjeriile de pat.

Subtil, dar sofisticata, turcoazul este cu adevarat o culoare multidimensionala si se adapteaza cu usurinta oricarui stil interior, indiferent daca este traditional, retro sau contemporan. Mai calda decat oul de rata, mai putin severa decat bleumarin si mai opulenta decat verdele, aceasta nuanta albastru-verde provine direct din natura, probabil de la nuantele irizante de paun si adancimile cenusii ale oceanului.

Similar cu alte culori acvatice, nuantele calmante ale turcoazului evoca calm si odihna, transformand instantaneu, chiar si cel mai plictisitor dormitor, intr-un sanctuar somptuos. Combinarea turcoazului din lenjeriile de pat de bumbac cu accente din lemn natural, caramida sau piatra, precum si plante ornamentale care vor aminti de o jungla de frunzis verde luxuriant, vor amplifica linistea din dormitor.

 

Speram ca aceste sfaturi te vor ajuta sa iti incepi calatoria de amestecare a imprimeurilor! Dar retine faptul ca frumusetea se afla in ochiul privitorului, asa ca nu iti fie teama sa incalci regulile, deoarece uneori, cele mai bune contrarii in ceea ce priveste modelele se reunesc in cele mai organice si neasteptate moduri. Fii indraznet si ai incredere in instinctele tale atunci cand alegi si faci un mix match al lenjeriei de pat din bumbac!

 

Share daca iti place...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Barbieru Cristina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.