Kinetoterapia, parte din terapiile desfasurate in cadrul centrului Pas cu Pas din Suceava

In programul terapiilor pentru copiii cu autism kinetoterapia&masaj este recomandata. Este asa zisa terapie prin miscare si va implica exercitii de joaca, gimnastica, dar si de efort si relaxare. Astfel, copiii vor fi motivati sa participe activ si sa revina la terapie.

Pentru copiii cu autism kinetoterapia vine cu o contributie in ceea ce priveste imbunatatirea abilitatilor motrice si senzoriale. Totodata, in timp, aceasta terapie va face diferenta si in ceea ce priveste controlul comportamental al copilului.

kinetoterapie

Centrul Pas cu Pas din Suceava pune la dispozitie kinetoterapeut cu experienta

Parintii a caror copii au diagnosticul de autism cauta cat mai curand si centrul potrivit in cadrul caruia copilul sa urmeze constant terapiile recomandate. La fel ca si diagnosticul pus curand, interventia neintarziata aduce mai multe sanse ca dezvoltarea copiilor cu autism sa fie corectata si acestia sa se integreze in societate si in grupuri de varsta potrivite lor. Centrul Pas cu Pas pune la dispozitie kinetoterapie pentru copii in Suceava. Prin aceasta terapie este urmarita:

  • Imbunatatirea capacitatii de intelegere si raspuns la activitati.
  • Imbunatatirea interactiunii.
  • Stabilirea contactului vizual.
  • Diminuarea agresivitatii sau autoagresivitatii si a stereotipiilor.
  • Tonifierea musculaturii.
  • Constientizarea propriului corp.
  • Educarea ritmului si a coordonarii de miscari.

Trebuie spus ca prin programul de kinetoterapie&masaj sunt urmarite mai multe obiective, avantajele fiind pe mai multe planuri, nu doar din punct de vedere al evolutiei si dezvoltarii fizice. Programele sunt destul de complexe, dar si variate, insa este absolut necesar ca acestea sa fie adaptate, personalizate pentru fiecare copil in parte, in functie de evolutia sa. De aceea, inainte de toate este recomandata o sedinta de evaluare de catre specialist.

Relatia cu un kinetoterapeut trebuie sa fie una stransa, atat cu cel mic, cat si cu parintii

Vorbim si de aceasta data de nevoia ca parintii sa continue pe cat posibil si conform recomandarilor specialistilor cu terapia acasa. Implicarea in terapiile de interventie pentru copii cu autism nu se opreste dupa o ora petrecuta la centru.

Kinetoterapeutul are un rol important, pentru ca nu doar aplica tehnici si il ajuta pe copil cu exercitiile ce se impun, insa trebuie sa il faca pe acesta sa ii placa, sa lucreze din placere si nu din obligatie.

In final scopul este de a creste calitatea vietii copilului cu autism. Kinetoterapeutul va explica parintilor cat de importante sunt obiectivele sedintelor de acest gen.

Contact Centrul Pas cu Pas:

0732 868 107

contact@centrulpascupas.ro

Str. Marasesti, nr. 18

  1. 4, camera 8

Suceava

Share daca iti place...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Barbieru Cristina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.