De ce un test rapid Covid este cheia revenirii la o viata normala

Testarea pentru COVID-19 este importanta atat pentru oprirea raspandirii infectiei, cat si pentru depistarea in stare incipienta a bolii si inceperea cat mai rapida a tratamentului.

covid19

Un test rapid antigen Covid  Dr. SMART ajuta la depistarea timpurie a infectiei cu ajutorul prelevarii probelor de exsudat nazofaringian, rapid si usor prin introducerea unui betisor steril in cavitatea nazala.

Acest test rapid Covid  Dr. SMART este un test de inalta calitate si precizie care vizeaza detectarea antigenelor SARS-CoV-2.

test rapid antigen

Cum putem opri infectarile cu Covid-19?

Un lucru este sigur – fiecare persoana care se testeaza la timp si incetineste raspandirea virusului poate ajuta la controlarea raspandirii pandemiei de Covid-19. De la purtarea unei masti si spalarea si dezinfectarea mainilor, la mentinerea distantei fizice si evitarea adunarilor in spatii inchise, fiecare dintre noi poate urma practici sanatoase care nu numai ca reduc riscul propriei infectari cu SARS-CoV-2 (virusul care cauzeaza boala COVID-19), dar, de asemenea, impiedica raspandirea lui catre colegii nostri, prieteni si persoane dragi.

Testarea cu ajutorul unui test rapid Covid Dr. SMART poate ajuta oamenii sa stabileasca daca sunt infectati cu SARS-CoV-2 – indiferent daca au simptome – si daca risca sa raspandeasca infectia in jur. Testarea in masa si respectarea tuturor masurilor pentru a preveni raspandirea infectiei va fi cea mai eficienta strategie pentru a ne reintoarce in siguranta la locurile de munca si la scoala.

Si totusi, de ce testarea pe scara larga este necesara,importanta si realizabila?

Raspunsul este evident, deoarece:

  1. Testarea salveaza vieti

Testarea tuturor persoanelor, inclusiv a celor care nu prezinta simptome, va ajuta la prevenirea raspandirii Covid-19 prin identificarea in timp util a persoanelor care au nevoie de ingrijire. Un test pozitiv la inceputul bolii permite indivizilor sa se izoleze – reducand sansele ca acestia sa ii infecteze pe altii si sa le permita sa caute tratament mai devreme, reducand probabil severitatea bolii si riscul de invaliditate pe termen lung sau chiar deces.

  1. Testarea poate fi usoara si rapida

Astazi, este posibil sa fie efectuat un test de depistare a virusului Covid-19 in proba de exudat nazofaringian, al carui rezultat este gata in 15 minute.Procedura de testare este simpla, descrisa detaliat in prospectul produsului, si daca testul este de calitate va include in ambalaj toate materialele necesare si informatii clare in limba romana.

  1. Testarea conteaza mai mult in comunitatile afectate

Comunitatile care sufera de un numar mare de infectari sunt impovarate in mod disproportionat de pandemia Covid-19. Unele persoane din aceste comunitati sunt lucratori care nu pot munci de acasa, crescand astfel riscul de a fi expusi. Conditiile nefavorabile care cresc riscurile de evolutie severa, cum ar fi bolile de inima, obezitatea si diabetul, sunt, de asemenea, mai frecvente in comunitatile afectate. Testarea, in special a persoanelor asimptomatice si pre-simptomatice, este esentiala pentru intreruperea acestei raspandiri.

 

Pentru binele nostru si al celor din jur, este important ca oamenii din diverse comunitati din intreaga tara sa participe activ la testari periodice, dar mai ales daca simt ca prezinta simptome specifice infectiei sau au contactat o persoana infectata.

Share daca iti place...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Barbieru Cristina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.